Arrel de la web > Comunicats > Crònica de l’acció de boicot a Sant Cugat Minus 417 Centre Comercial (...)

Crònica de l’acció de boicot a Sant Cugat Minus 417 Centre Comercial Sant Cugat

Comunicat de premsa

dilluns 11 de juliol de 2011, per  remenaire

El dissabte 9 de juliol membres del Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) i del Grup BDS Catalunya hem anat al Sant Cugat Centre Comercial a expressar el nostre rebuig per la presència de la botiga de cosmètics Minus -417, que ven productes extrets il·legalment de la Cisjordània ocupada, tant d’aquest marca com d’altres com Premier.

Envia tu també un correu electrònic a la gerència del Sant Cugat Center Comercial

Minus -417 i Premier són empreses israelianes que extreuen els seus productes del Mar Mort, a la Cisjordània ocupada. L’explotació dels recursos naturals dels territoris ocupats incompleix les Convencions de Ginebra i diferents resolucions de les Nacions Unides. A més són empreses que reben ajudes per l’exportació del mateix Estat d’Israel, responsable de la situació d’opressió i patiment que viu el poble palestí.

La seguretat del centre comercial ens esperava. Només desplegar la pancarta i repartir les primeres octavetes els membres de la seguretat ens ha informat què estaven a una propietat privada i que no podien repartir propaganda, ni molestar els clients. Hem mantingut la nostra protesta i han optat per trucar las Mossos d’Esquadra. Aviat han aparegut dos secretes i dos mossos uniformats que han procedit a identificar-nos a tots, incloses tres persones que s’havien sumat a la protesta espontàniament. Després de l’habitual tràmit de trucades a comissaria ens han tornat els carnets i ens han "convidat" a sortir del recinte. Així que hem continuat la nostra acció a les portes de l’establiment.

Quan el grup de concentrats estava per marxar el cap de seguretat ens ha informat que la gerent del centre havia arribat i que volia parlar amb nosaltres. Ens hem entrevistat amb ella i ens ha explicat que no ens havia respòs a les nostres cartes, que havíem enviat prèviament demanant una reunió, perquè no tenia via de comunicació amb nosaltres, quan a la carta hi anava un telèfon i un correu de contacte. Hem sentit les seves raons -bàsicament que la botiga era legal- i hem expressat les nostres: que apel·lem a la seva "responsabilitat social" com a empresa i que era un tema ètic i polític, no legalista.

Hem quedat que en una o dues setmanes ens enviarien la seva resposta. Li hem recordat que som gent insistent i s’ha acabat l’entrevista i l’acció.

L’acció s’emmarca dins de la campanya internacional de boicot a les empreses israelianes, com a mesura de solidaritat amb els palestins als que els són robats els seus recursos naturals per l’ocupació i la colonització israeliana. Aquesta campanya es fa seguint la petició signada des de l’any 2005 per més de 170 organitzacions socials palestines, que demana un boicot a l’Estat d’Israel fins que aquest no acati la legislació internacional i respecti els drets humans. Ja s’han aconseguit alguns èxits i algunes d’aquestes empreses han estat expulsades de centres comercials a països europeus.

Des del CASC i Grup BDS Catalunya insistirem en l’expulsió del Sant Cugat Centre Comercial de la botiga Minus -417.

CASC

Aviat rebreu més imatges, i en els propers dies acabarem de muntar un petit ’vídeo-clip’ del qual us oferim alguns fragments d’àudio.

Així mateix tant si feu servir els àudios cim si no, us agrairíem que citeu el nostre web:

http://nodo50.org/casc

MP3 - 1004 kB
Declaracions Boicot Minus 417
MP3 - 942.8 kB
Declaracions Boicot Minus 417
MP3 - 415 kB
Declaracions Boicot Minus 417

Salut i boicot

Carpeta

minus1 minus2 minus3 minus4 minus5 minus6 minus7
SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0