Portada del sitio > Comunicats > Entrega del manifest "Fora militars de Collserola" a la seu del (...)

Entrega del manifest "Fora militars de Collserola" a la seu del Consorci

Lunes 28 de noviembre de 2011, por atom

Aquest diumenge 27 de novembre una dotzena de persones es va atansar a la seu del Consorci del Parc de Collserola amb l’objectiu de fer entrega a la direcció del Consorci del manifest "Fora militars de Collserola", impulsat pel Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) i signat per més d’una vintena d’entitats i col·lectius.

El manifest també ha estat recolzat pels plens municipals de Molins de Rei, Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola del Vallès i Esplugues de Llobregat, encara que alguns, com és el cas de Sant Cugat, van mutilar el discurs antimilitarista que conté el manifest en les mocions aprovades.

En el manifest entregat es demana que el Consorci de Collserola deixi d’autoritzar les pràctiques militars que es fan dins del Parc, convertit en un camp de maniobres militars, amb soldats uniformats, armats i camuflats, el que és un evident perill per les persones que transiten per Collserola. A més es destaca que no es vol veure als militars com una escena habitual, ja que el militarisme no es pot normalitzar i que no es vol un Parc de Collserola convertit en un espai on l’exèrcit practiqui tàctiques i estratègies que després portaran a terme contra poblacions d’altres països en les mal anomenades "missions de pau". Per això, conclou al manifest entregat, "demanem al Consorci del Parc Natural de la Serra Collserola que no es permeti la presència militar en el seu territori".

A l’entrega del manifest també es van sumar una parella de mossos d’esquadra, que després de comprovar que els que s’havien apropat al Consorci no anaven armats es van retirar, no sense abans comentar un d’ells, amb enyorança, com li recordàvem les escenes de Collserola a les maniobres que va fer durant el servei militar a Benasc.

Hores d’ara des de la direcció del Consorci de Collserola no s’ha donat cap resposta al manifest.

Reportatge fotogràfic (pancarta, entrega i visita)

JPEG - 110.9 KB
JPEG - 89.7 KB
JPEG - 93.4 KB
SPIP | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0