Portada del sitio > Comunicats > Comprar a El Corte Inglés és violència

Comprar a El Corte Inglés és violència

Sábado 2 de febrero de 2013, por atom

Grup Antimilitarista Tortuga

Sovint ens sembla que poc o no res podem fer per evitar les injustícies que dominen el nostre planeta; no obstant això, amb actes tan quotidians com ara fer la compra o prendre un cafè podem col·laborar, potser inconscientment, amb empreses que sagnen el món. El Corte Inglés és una d’elles.

Parlem d’una cadena que fabrica la seua roba en tallers africans on no es cuiden en absolut les condicions laborals. Algunes d’aquestes peces ens les ven a nosaltres; d’altres (mitjançant contractes amb Defensa que arriben als 90 milions d’euros), a l’exèrcit espanyol, aquell que participa en una guerra com la d’Afganistan que ha costat la vida ja a més de 12 000 persones; d’altres, a la mateixa policia que defensa els seus establiments davant de qualsevol protesta.

El Corte Inglés —com Carrefour, Mercadona o Alcampo— cerca a milers de quilòmetres de distància els mateixos aliments que es conreen al costat de la nostra casa. Això suposa que els productes hagen de fer llargs i contaminants viatges, malgastant combustible pel camí. A més, són els cultius que tradicionalment alimentaven a molts camperols al Tercer Món, i als quals ja no tenen accés, perquè viatgen cap a les nostres taules abans que no puguen tastar-los. Així, El Corte Inglés espolia al Tercer Món i empobrix a la pagesia de la nostra zona.

Però les maldats d’aquesta empresa que fomenta el sindicalisme vertical no acaben ací: ven marques com ara Nestlé o Coca-Cola, acusades ambdues en casos d’assassinats de sindicalistes i espoliadores de les fonts on bevien des de fa segles comunitats indígenes a l’Amèrica Llatina o Àsia.

Acció a El Corte Inglés d’Alacant amb violent desallotjament

Més informació: El Corte Inglés en el negocio de la guerra

SPIP | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0