Arrel de la web > Comunicats > Perill a Collserola

Perill a Collserola

Carta enviada als mitjans locals -i no publicada *-

dimarts 1 de març de 2011, per  remenaire

Segons ens informa el Diari de Sant Cugat sembla que a Collserola podem trobar espècies d’animals més perilloses que els porcs senglars: els militars.

Sembla que militars del quarter militar del Bruc fan ’entrenaments’ a la Serra de Collserola: una mica de cursa contínua, una mica de trecking i si cal armats fins les dents.

Ha costat anys que la Serra de Collserola fos considerada Parc Natural, i sembla que aquest nou status s’estrena amb la presència de cossos armats al pulmó de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Així si anem a buscar bolets, a fer una mica de senderisme o, simplement, a fer un tomb amb la bicicleta; a Collserola ens podem trobar amb l’ensurt de presenciar in situ pràctiques militars de mercenaris que han estat en combat a l’Afganistan. Se sap que tot humà que ha estat en conflictes bèl·lics presenta alteracions en el seu comportament i no voldríem que la propera notícia relaciona amb el tema sigui que en el decurs d’una d’aquestes pràctiques militars un combatent professional confongui un boletaire amb un talibà i, com estan acostumats a fer a l’Afganistan, premin el gatell abans de preguntar.

El que més ràbia fa de la crònica del Diari de Sant Cugat és la referència ’a lo enrotllats ’ que són els militars que a més de passejar-se amb armament per Collserola, la netegen de la brossa periurbana que s’hi aboca. Que no sigui dit que el nou flamant ex-alcalde de la ciutat no contracta prou agents forestals necessaris des d’abans del pinucidi de fa dos anys.

* Volem reconèixer que només Llibertat.cat va fer-se ressò de la denúncia.

Actualització SETEMBRE 2011

Segons publica Nació Digital, PAS Sabadell ha distribuït aquesta fotografia

JPEG - 87.1 kB
Soldats espanyols a la serralada de Collserola. Foto: PAS Sabadell
Soldats espanyols a la serralada de Collserola. Foto: PAS Sabadell

Sorpresa dels ciclistes i passejants de Collserola aquest dimarts per la presència de tropes espanyoles pels camins del Parc Natural que envolta a Barcelona. La fotografia remesa per PAS Sabadell mostra soldats que suposadament feien maniobres i entrenaments en una zona utilitzada pels ciutadans com a zona d’esbarjo i lleure. Les teories de la conspiració apunten a què després de les vel·leïtats independentistes de la zona nord-est de l’Estat, potser es preparen per la reinvasió.

http://www.naciodigital.cat/noticia/35141/preparant/invasio/collserola

Carpeta

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0