Xarxa Feminista PV

Lugo: Asesinada con arma de fuego una mujer en Becerreá (Lugo), su pareja ha sido detenido

Viernes 12 de febrero de 2016

Comunicat de la Coordinadora Feminista de València

La Coordinadora Feminista de València manifesta la seua condemna per l’assassinat masclista que eleva a 9 les dones assassinades en 2016, 1 al País Valencià.

La dona, Ana Gómez Nieto de 40 anys, ha segut assassinada per la seua parella, amb una escopeta davant dels dos fills de la dona. El 11 de febrer a Becerreá (Lugo).

Es va omplir Madrid en la gran Marxa 7N contra les violències masclistes i en les manifestacions del 25 novembre i continuen els assassinats.*

I ja no és suficient amb les manifestacions de condemna. Ens estan matant i continuem exigint les accions urgents per al compliment del deure d’ assegurar i garantir el dret de les dones a una vida sense violència.

COM ÉS EL NOMBRE DE DONES ASSASSINADES SUPORTABLE PERA L’ESTAT I LA SOCIETAT? I DE CRIATURES? NO HI HA LÍMIT?

Cridem, també als Ajuntaments i Governs Autonòmics que és l’hora de tenir com a prioritat el compliment de les mesures per combatre aquest femicidi.

Aixi mateix emplacem a complir amb les resolucions i compromisos adquirits amb l’aprovació de les Mocions presentades als Ajuntaments.

Des de la Coordinadora Feminista de València responsabilitzem directament als governs, locals,autonòmics i de l’estat de l’Espanya, perquè les retallades han segut i són causa directa d’aquest assassinat.

Demanem als governs locals i autonòmics el compliment de les lleis per fer efectiu i real el dret de les dones a viure sense violència.

Exigim i exigirem el final d’aquests feminicidis, un assessorament real a totes les dones que el necessiten, el desenvolupament de la Llei integral i la incorporació de partides pressupostàries amb eixa finalitat.

Una societat que permet que ens assassinen pel fet de ser dones és una societat dolenta. Per això, la Coordinadora recorda la importància de mostrar públicament el rebuig per aquest terrorisme masclista i exigir als governs l’implicació que cal per eradicar-ho.

No hi ha temps, no hi ha excuses, JA.

LA LLUITA CONTINUA. ENS VOLEM VIVES I LLIURES

#TerrorismeMasclista #QüestióEstat #NiUnaMés #EnsFaltenTotes

Información:

20minutos 11-02-2016

Ha sido asesinada con una escopeta.

Su pareja sentimental, un varón de 29 años, ha sido detenido por agentes de la Guardia Civil en el propio lugar donde ocurrieron los hechos.

EP. 11.02.2016 Ana Gómez Nieto de 40 años de edad, ha muerto por un disparo de "arma larga" de fuego a manos de su pareja, en la localidad lucense de Becerreá.

Fuentes de la investigación han confirmado que su pareja sentimental, un varón de 29 años, ha sido detenido por agentes de la Guardia Civil en el propio lugar donde ocurrieron los hechos y ha sido trasladado al cuartel.

Los dos hijos de la mujer presenciaron el crimen, y el menor de ellos, de 16 años, resultó herido leve por el rebote de uno de los disparos, realizados con una escopeta de caza.

Fuentes próximas al caso han indicado que el detenido huyó a un monte de la zona, entregándose, al parecer, tras ser convencido por el teniente de alcalde de la localidad, que se puso en contacto con él vía telefónica.

Los hechos sucedieron sobre las seis de esta tarde en un lugar de Herbón, en la localidad lucense de Becerreá y, según ha trascendido, no existían denuncias previas contra el arrestado por parte de la víctima, madre de dos hijos de una relación anterior, de 16 y 17 años.

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0