Xarxa Feminista PV

Barcelona: Asesinada la Dra. Victoria Bertrán por su marido

Martes 20 de diciembre de 2016

Comunicat de la Coordinadora Feminista de València

La Coordinadora Feminista de València manifesta la seua condemna pels quatre assassinats masclistes que eleven a 65 dones, i 2 menors, les assassinades en 2016, 7 al País Valencià.

1.- La dona, Carmen Ginés, de 44 anys, ha sigut assassinada per la seua parella al domicili. El dia 18 de desembre a la Pobla de Mafumet (Tarragona)

2.- La dona, E.M. de 30 anys, ha sigut assassinada per la seua ex parella. El 18 de desembre a Santiago de Compostela.

3.- La dona, Ana María Enjamio, de 25 anys, ha sigut assassinada per la seua ex parella, company de treball. L’home la va esperar al portal de la seua casa, després d’un sopar de treball i la va acoltellar. El 17 de desembre a Vigo.

4.- La dona, Victòria Bertran de 57 anys, de professió metgessa , ha sigut assassinada pel seu marit amb un tir d’escopeta al domicili comú. La dona havia decidit divorciar-se i l’home (periodista famós) va escriure una nota explicant "la vaig matar perquè era mia". Després es va suïcidar. El dia 20 de desembre a Barcelona.

QUATRE DONES EN TRES DIES

HO TORNEM A DIR "SUÏCIDA’T ABANS DE MATARLA"

Ja no volem manifestacions de condemna, ni concentracions de les institucions, ni consells de mesures d’autoproteccció.

Volem accions urgents per al compliment del deure d’assegurar i garantir el dret de les dones a una vida sense violència.

COM ÉS EL NOMBRE DE DONES ASSASSINADES SUPORTABLE PER A L’ESTAT I LA SOCIETAT? I DE CRIATURES? NO HI HA LÍMIT?

Desde la Coordinadora Feminista de València responsabilitzem directament als governs, locals, autonòmics i de l’estat de l’Espanya, d’aquests assassinats.

LA LLUITA CONTINUA. ENS VOLEM VIVES I LLIURES

CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA, AUTODEFENSA FEMINISTA

Información:

El periodista Alfons Quintà explica en la nota de suicidio que su mujer quería dejarlo

Martes, 20 de diciembre del 2016 - El Periódico

El periodista Alfons Quintà, de 73 años, disparó contra su mujer, Victòria Bertran, de 57 años, y después, con la misma escopeta, se suicidó de un tiro en la cabeza. Esta es la principal hipótesis que manejan los Mossos d’Esquadra, tras encontrarlos a ambos muertos sobre las seis y media de la tarde del lunes en el domicilio que comparten en la calle de Fíguls, en Barcelona.

El periodista Alfons Quintà explicó en una nota que dejó para que fuera encontrada después de que matara a su esposa y se quitara la vida que su mujer, Victòria Bertran, quería poner fin a la relación sentimental. Se trata de un texto manuscrito que los Mossos d’Esquadra hallaron junto a los cadáveres de Quintà y Bertran cuando ayer lunes a las seis y media de la tarde lograron finalmente acceder al domicilio con la ayuda de los bomberos.

El contenido de este escrito cuadra con las declaraciones que los investigadores recogieron a familiares de Bertran. Según estos relataron a los policías, la relación se había deteriorado y la mujer, 16 años más joven que él –tenía 73 años-, había decidido dejarlo.

La carta y las declaraciones de los familiares encajan asimismo con los indicios que el grupo de homicidios halló en la escena del crimen. La policía catalana no contempla por el momento otra posibilidad que la del crimen machista. De hecho, la propia jueza de guardia que anoche levantó los cadáveres trasladará este martes el caso al Juzgado de Violencia de Género.

Nota de l’alcaldessa Ada Colau Ballano a Facebook 20-12-2016

Un home ha assassinat una dona a Barcelona. No dic "la seva" dona encara que estiguessin casats, perquè precisament el fet de considerar-la "seva" ha estat, en aquest cas, l’injustificable motiu d’aquest horrible crim.

Resulta que l’home era conegut, un periodista famós. La dona era metgessa en un ambulatori de barri. Els primers articles de premsa es van omplir de dades sobre la biografia d’ell. Ens explicaven la seva vida professional, els èxits, les aparicions públiques i opinions polítiques... també ens donaven detalls de la seva malaltia, de la seva operació recent…

D’ella ahir no en sabíem ni el nom, perquè els primers titulars parlaven de "la seva dona", i sempre de forma passiva, com a objecte directe d’oracions en què el subjecte era ell, l’assassí.

Que ell l’hagués matat semblava una cosa secundària perquè la notícia era que ell, algú important, havia mort.

Demà a plaça Sant Jaume hem convocat un minut de silenci a les 12 h, per mostrar el rebuig absolut d’aquesta ciutat cap als assassinats masclistes. Espero que la plaça s’ompli, i que els i les que no pugueu venir, feu aquest minut allà on sigueu.

Mentrestant, hi haurà temps per als matisos, hi haurà temps per als detalls d’interès periodístic, però la notícia que avui ha d’interpel·lar-nos, la que hem d’exigir per rigor i per justícia, és aquesta: "La doctora Victòria Bertran ha estat assassinada pel seu marit".

Avui l’important no és ell, sinó ella, i l’injust patiment de la seva família, amics i companys de treball als que aquesta ciutat acompanya en el seu dolor.

https://www.facebook.com/ada.colau/...

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0