Xarxa Feminista PV

8 de Març 2014. Día Internacional de les Dones. Actes al voltant del 8 de Març

Martes 25 de febrero de 2014

PDF - 169.9 KB
CARTEL

VALÈNCIA

Dissabte 8 de Març: Manifestació 19 h. eixida: Glorieta

Recorregut: Jardins del Parterre (cantonada C/Pau)Palau de Justicia, Colón, Xátiva, Av. Maqués de Sotelo, Pça. de l’Ajuntament, San Vicent, Pça de la Reina, Micalet y finalitza en la Plaça de la Verge.

Ordre de la Manifestació

Pancarta de capçalera, Espai de Dones, Lesbianbanda, Associacions de Dones, Organitzacions Mixtes, Resta de la manifestació.

Totes aquelles dones que vulgau anar en "l’Espai de Dones" acudiu a la capçalera de la manifestació, darrere de la Pancarta unitària.

Manifestació:

Enguany portarem dos-cents globus morats a la manifestació.

Anirem vestides amb algun detall morat o lila

Ens disfressarem de bruixes com a senyal de desobediència

A la Plaça de la Verge llegirem el Manifest i a l’acabar la lectura punxarem els globus al crit de "rebentem el patriarcat".

Després "Dones i Prou" faran un akelarre en la mateixa plaça de la verge.

Important! ELS GLOBUS ELS PUNXAREM AMB UNA AGULLA, PUNXO, ETC... MAI EXPLOTAR-LOS AMB L’ENCENEDOR O CIGARRET. ES PERILLÓS!

Manifest 8 de març. Dia internacional de les Dones. Moviment Feminista de València

8 de març de 2014. Dia Internacional de les Dones

Ni un pas enrere: desobediència feminista!

El dia 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, des de fa més d’un segle les dones de tot el món eixim al carrer per exigir els nostres drets. A pesar del temps transcorregut, estem molt lluny d’aconseguir-los. A més a més, en alguns països les dones no poden exercir els drets més fonamentals i bàsics.

Els drets de les dones són part inalienable, integrant i indivisible dels drets humans universals. La plena participació de les dones en condicions d’igualtat en la vida econòmica, laboral, cultural, social, política i civil, així com l’eradicació de totes les formes de discriminació i violències envers les dones ha sigut i segueix sent objectiu prioritari de la lluita feminista. Si bé en alguns països la situació de les dones ha millorart considerablement, també s’estan produint importants retrocessos. Com és el cas de l’Estat espanyol.

Durant els últims anys, la crisi econòmica està servint d’excusa per a escometre reformes i retallades dels serveis bàsics en un clar atac contra els interessos de les dones. Es tracta d’una crisi perfectament orquestrada i estratègicament dissenyada que ens priva dels avanços i drets aconseguits després d’anys de lluita. A l’Estat espanyol les reformes del partit popular han agreujat la situació de desigualtat de les dones. Hi ha més precarietat laboral, més temporalitat en els contractes, més ocupació submergida, més atur i els salaris són més baixos. De fet, la pobresa i l’exclusió social tenen nom de dones, especialment si són majors, amb algun tipus de diversitat funcional, migrants i famílies monomarentals.

Però, a més a més, les dones estem patint l’atac feroç que suposa la retrògrada i misògina contrareforma de la llei d’interrupció voluntària de l’embaràs del partit popular. Per això, com sempre, però més que mai, hem de lluitar amb força contra el sistema neoliberal que no para de retallar els nostres drets. Reformes i retallades que suposen una important agressió envers les dones i que evidencien una clara ideologia ultraconservadora patriarcal, que té com a objectiu fonamental impossibilitar la nostra autonomia i llibertat.

Davant d’aquestes agressions, MANIFESTEM:

- El rebuig total i absolut a la retallada de drets en salut sexual i reproductiva de les dones. Perquè les dones decidim si parim o no parim. Avortament lliure i gratuït.

- La necessitat de l’accés lliure i gratuït als diferents mètodes anticonceptius, l’anticoncepció d’emergència, l’educació sexual i afectiva en tots els nivells de l’ensenyament, el qüestionament del model amorós, l’heterosexualitat obligatòria i el coit com a única pràctica sexual.
- Denunciem que l’exclusió de la reproducció assistida de la sanitat pública a parelles de dones i a dones fadrines és un altre retrocés en drets relacionats amb la salut sexual i reproductiva. La imposició i l’integrisme d’aquest govern vol obligar unes dones a ser mares mentre que a altres les exclou del dret a conformar les seues famílies.

- La urgent necessitat d’una escola pública, laica i coeducadora que avance en un model social basat en la igualtat, la pluralitat i el respecte a la diversitat.

- El rebuig a la múltiple discriminació que pateixen les dones, entre altres casos, de les minories ètniques o culturals, les pobres o en processos d’exclusió social, i les recloses en institucions socials o penitenciàries.

- La nostra repulsa a la criminalització de les dones que exerceixen la prostitució. Exigim la persecució de les màfies i proxenetes que exploten les dones i xiquetes i polítiques públiques actives d’inserció sociolaboral perquè les dones puguen eixir d’aquesta situació.

- La denúncia de la múltiple discriminació de les dones amb diversitat funcional, física, psíquica i sensorial. Exigim que l’administració pública es responsabilitze tant de la cura com de proporcionar les distintes ajudes, com a ciutadanes, que necessiten totes les persones en situació de dependència.

- La nostra repulsa a tot tipus de discriminació per orientació sexual i de gènere. Demanem que les dones lesbianes, bisexuals i transsexuals puguen visibilitzar-se en tots els àmbits de la societat, tant públics com privats per tal d’aconseguir una igualtat social plena i real.

- La urgent necessitat que l’administració pública promoga la igualtat efectiva i real entre dones i homes i s’eliminen els obstacles, rols i estereotips socials que ens impedeixen aconseguir-la.

- La necessitat d’eradicar la divisió sexual del treball, per a garantir l’autonomia i la independència econòmica de les dones. Exigim un repartiment equilibrat del treball remunerat i no remunerat entre dones i homes, i que l’administració pública es responsabilitze de mantindre els serveis públics gratuïts i de qualitat necessaris per a aconseguir-ho.

- El dret de les dones a una vida lliure de violències masclistes en cap dels seus àmbits i formes. Demanem la implicació tant de l’administració pública com de tota la societat en la lluita per a la seua eradicació.

- La urgent necessitat de la nostra participació activa en tots els processos de presa de decisions econòmiques, culturals i de tot tipus, perquè les dones tenim dret a una vida digna en una societat igualitària i justa.

Ni un pas enrere: desobediència feminista!

Moviment Feminista de València, 8 de març de 2014.

VISCA, VISCA, VISCA, LA LLUITA FEMINISTA!

Word - 74 KB
MANIFEST
Word - 75.5 KB
MANIFIESTO

Activitats al voltant del 8 de Març

VALÈNCIA

Associació de Dones “Antígona”

Word - 213 KB
PROGRAMA

Grupo Mujeres Malvarrosa

PDF - 164.9 KB
Semana Mujer 2014
PDF - 31 KB
PROGRAMA
PDF - 1.2 MB
Revista LA MAR SALADA 2014 Grupo de Mujeres Malvarrosa

Grup de Lesbianes Lambda

Word - 55 KB
PROGRAMA

Grup Dones de Natzaret

Word - 420.5 KB
Programa

Dones de Ca Revolta

JPEG - 412.4 KB

Amnistía Internacional Valencia

MONCADA

Col.lectiu Dones de Moncada

- Dia 5 dimecres .Visibilitzant Dones humanistes y cientifiques.Exposicio al nostre local.C/Arbe s/n,a les 18.00

- Dia 14 divendres:Al nostre local a les 18.30.

"La dona a l’art" a carrec de Josep Vicent Sanxis i Lerma.

- Dia 30 diumenge : a les 12.00 Concentracio"Prou de violencia cap a les dones",en el parc de la Mediterrania de Montcada*.

MARINA ALTA

Xarxa de Dones Marina Alta

Programa

GODELLA

Ajuntament de Godella

PDF - 517.8 KB
PROGRAMA

PICANYA

Ajuntament de Picanya

Programa

BOCAIRENT

Mes que dones

- Diumenge 1 de març, excursió al Barranc de la Fos, eixida a les 9 del matí de la Plaça de l’Ajuntament.

- A les 19’00, xarrada debat al voltant de l’abolició de la prostitució: ’Mare, de gran vull ser puta’ a càrrec d’Alícia Moragues, de l’Area Antipatriarcal de la Coordinadora Obrera Sindical, a la Sala Joan de Joanes.

- Divendres 7 de març, A les 19’00 contacontes per a tots els públics a càrrec de Miguel Angel Montilla Domene (Teatro Intimo), al Maset dels Granaders, a les 21 hores sopar baix braç i a les 23’00 concert del grup Pellikana (Castalla). Tot al Maset dels Granaders.

L’ALCOIÀ I EL COMTAT

Col.lectiu 8 de Març i Dones Mariola

Word - 67.5 KB
PROGRAMA
PDF - 701 KB
PROGRAMA

COCENTAINA

PDF - 1.4 MB
Programa

XÀTIVA

Xateba

Word - 60.7 KB
PROGRAMA
Word - 11.7 KB
Ruta Violeta

SAGUNT

Ajuntament de Sagunt

PDF - 1.6 MB
PROGRAMA-1
PDF - 2 MB
PROGRAMA-2

ALZIRA

Col·lectiu L’Illa-Vers, Grup de Debat per la Igualtat d’Alzira i Círculo Alcireño

PDF - 70.9 KB
Recital poètic: "Veus de Març"

Dones Juristes d’Alzira

PDF - 441.6 KB
Premi AJUDA a la Igualtat, Ascensión Chirivella Marín

TAVERNES BLANQUES

Associació cívico cultural Ágora

PDF

LLOSA DE RANES

PDF - 142.3 KB
Exposición: "Camino hacia la igualdad"

ROJALES

PDF - 161.5 KB
Exposición: "Camino hacia la igualdad

BURJASSOT

Ajuntament de Burjassot

PDF - 492.9 KB
Programa

ALACANT

Manifestació 8 Març a les 12h, Plaça de la Estrella.

Convoca: Plataforma Feminista de Alicante.

Lema*: Sin derechos civiles para las mujeres no hay revolución"

"Sin derechos políticos para las mujeres no hay paz ni democracia",

"Sin derechos sociales para las mujeres no hay derechos humanos ni justicia"

CASTELLÓ

Manifestació 8 de Març a les 12 h, Plaça de la Pau

Convoca: Plataforma por la Igualdad

Universiotat de València

Bloc d’estudiants agermanats

PDF - 129.6 KB
II Jornades per la Igualtat

Campus Jove

PDF - 170.3 KB
La reforma de la lley de l’avortament

Aula de Cinema

Programa

- Charla Coloquio

Word - 56 KB
Reforma de la Ley del IVE

Universitat d’Alacant

Programa

Escola María Moliner

- 10 de Març

Visionat de la película " Un suave olor a canela" de Giovanna Ribes, que tindrá lloc a la LLotgeta (Plaça Mercat, 4, València) el proper dilluns 10 Març a les 19.00h.

No cal confirmar asistència però sí tindre en comte que el aforo és limitat.

Área de mujer e igualdad UGT-PV

PDF - 113.5 KB
PROGRAMA

Área de la Dona Intersindical Valenciana

Word - 53 KB
ACTES

Dones creadores e pensament. Calendari 2014

PDF - 227 KB
Exposició: "Amb ulls de Dona"

Área de la Dona CCOO PV

Programa

Alternariva per València CUP

PDF - 150.7 KB
Sexualitat al cine
PDF - 150.8 KB
Xerrada "Dones i ocupació a Palestina"

Endavant, Cos, Spec, Cup, Arran

PDF - 300.6 KB
Programa

MARCHA MUNDIAL DE LAS MUJERES INTERNACIONAL

Declaración del día Internacional de las Mujeres 8 de marzo 2014

PDF - 221 KB
Declaración

Convocatorias 8 de marzo -Día Internacional de las Mujeres-en todo el Estado y Europa y Latinoamerica

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0