Xarxa Feminista PV

2005 - 8 de Març . Fotos de la manifestació.

Viernes 11 de marzo de 2005 (Fecha de redacción anterior: 8 de marzo de 2005).

Nosaltres les Dones afirmen el nostre compromís feminista per avançar en la lluita contra totes les formes de discriminació i violència de què som objecte, i que encara són una constant en la nostra societat.

Construïm xarxes d’acció, reflexió i solidaritat entre nosaltres i amb les altr@s: som dones marxant per tot el món denunciant el patriarcat, com a sistema d’opressió cap a les dones i com a fonament d’altres sistemes d’exclusió i explotació que generen pobresa y violència, violen els drets de la majoría de les persones i dels pobles, i posen en perill la Humanitat i la Terra.

Avui, la vulneració dels drets humans es una constant en els conflicts bèl.lics per tot arreu del món, i les seues terribles conseqüències afecten especialment les dones, que son emprades com arma de guerra.

En situacions de crisi econòmica, sempre som les dones les primeres expulsades del mercat de treball. Al nostre país, la manca d’interés del Govern Valencià provoca baixes taxes d’activitat de les dones, una elevada desocupació, discriminació salarial i precarietat laboral que s’accentua en sectors feminitzats i augmenta en determinats col.lectius de dones joves, emigrants, discapacitades, lesbianes y transsexuals. Avui, les dones del País Valenciá continuem augmentant la feminització de la pobresa.

Front a les polítiques de la por, alimentades pels sectors socials conservadoristes i reaccionaris, que s’aprofiten de la diferència per afavorir l’exclusió social i legitimar poders absoluts, denunciem els discursos de la jerarquía catòlica i el Consell General del Poder Judicial contra totes les dones, especialment contra les dones lesbianes.

Avui, totes les dones feministes ens sentim lesbianes exigint la igualtat.

Els assassinats de dones continuen augmentant any rere any. I tanmateix segueixent mostran-se com a “casos aïllats”, sense visibilitzar les causes: la violència quotidiana, estructural, que patim totes les dones, en quansevol grau o manera, per sol fet de ser-ho.

Exigim dels poders públics un compromís real i efectiu per a acabar amb les desigualtats i amb la violència de gènere. Exigim el desenvolupament de la Llei Integral contra la Violència de Gènere, sense oblidar les mesures preventives secundaries i primàries que esdevenen imprescindibles per a l’abordatge integral. Exigim una prompta equiparació legal dels matrimonis entre parelles del mateix sexe, tot reformant el Codi Civil.

I convoquem tots el grups de dones i organitzacions per a participar en el procés d’accións i reflexións col.lectives que, des d’avuí fins a la mobilització local i global del 17 d’octubre, proposem entorn als valors feministes de la Carta Mundial de les Dones per a la Humanitat: igualtat, llibertat, solidaritat, justícia y pau.

Perquè, marxant, construïm una altra forma de conviure.

CONVOQUEN :

- AGREDOLCES

- ÀREA DE LA DONA S.T.E.P.V.

- ASSOCIACIÓ CULTURAL GATOSA-GODELLA

- ASS.DONES DE LA MALVAROSA

- CASA DE LA DONA DE QUART DE POBLET

- CASA DE LA DONA. VALENCIA

- C.N.T. VALENCIA

- COL.LECTIU DE DONES DE SAGUNT 8 DE MARÇ

- COL.LECTIU DE DONES DE SILLA

- COM.DONES 8 DE MARÇ DE VALÈNCIA

- COMISSIÓ DE DONES DE REVOLTA

- DONES EN ACCIÓ DE XIRIVELLA

- DONES JOVES "LES MOIRES"

- DONES DE NEGRE DE VALÉNCIA

- DONES PROGRESISTES

- DONES IMMIGRANTS

- ESPAI VIOLETA DE XIRIVELLA

- GRUP DE LESBIANES DEL COL.LECTIU LAMBDA

- MARXA MUNDIAL DE DONES

- MIL@S A.C.C.

- SECRETARIA DE LA DONA P.S.O.E.-P.S.P.V.

- SECRETARIA DE LA DONA CC.OO.P.V.

- SECRETARIA PER LA IGUALTAT U.G.T.P.V.

8 de març. Comarques Alacantines

8 de Marzo. Requena

8 de Març. Benifaió

8 de Març. Turís

8 de Març. Quart de Poblet

8 de Marzo. Mujeres de Natzaret

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0