Arrel de la web > Cultura de Resistència > Les coses pel seu nom

Les coses pel seu nom

Darrer afegit : 2 d’octubre de 2013.

Recull de les columnes del Camarada Totximinh publicades al Diari de l’ATENEU Santcugatenc des d’inicis de 2009

Articles d’aquesta secció

 • La educación militar, según Groucho

  2 de octubre de 2013, por atom

  Juan Antonio Aguilera Mochón
  En los últimos años, en paralelo a campañas propagandísticas para ofrecer una buena imagen y captar nuevos miembros, no han dejado de aumentar las iniciativas docentes del Ejército español a todos los niveles, desde el infantil hasta el universitario. El organismo militar más involucrado en la tarea es el Mando de Adiestramiento y Doctrina (MADOC), con sede en Granada.
  Con las universidades, el Ejército ha establecido diversas colaboraciones (Convenios, (...)

 • Crònica del Sant Jordi que ve

  9 de juny de 2009, per  camarada totximinh

  Sant Jordi serà l’ocasió perfecta, un any més, per passejar reposadament i reflexiva pels carrers de la nostra ciutat. Més enllà d’adquirir les roses i el llibre de rigor, serà l’ocasió idònia per aprendre una mica d’economia pràctica.
  Així, a part d’aprofitar l’avinentesa i la sobredosi floral per tal de flirtejar subtilment, veurem que pot ser més útil una jornada d’observació que un curs a Creápolis. En primer lloc, aprendrem que la oferta i la (...)

 • Gir a la dreta

  2 d’abril de 2009, per  camarada totximinh

  L’esport de moda actualment a casa nostra, amb permís del totpoderós futbol, és el Gir a la dreta. La senzillesa de les seves regles i l’acceptació de la seva pràctica fan que aquest esport hagi arribat a tots els racons de la nostra societat. El practiquen polítics de tots els colors, des dels antics barbuts que cridaven contra el sistema i ara envien les forces de seguretat a defensar-lo, fins als que ja eren de dretes i ara flirtegen amb l’ultraconservadurisme. També (...)

 • Els partits no acaben fins el minut 90

  19 de març de 2009, per  camarada totximinh

  L’eliminatòria, al contrari del que seria desitjable i just, fa temps que es juga a partit únic. Sempre es juga a casa de l’equip guanyador i l’àrbitre sap què pot xiular i què no. El nombre de gols és el de menys, tan sols importa que l’equip local segueixi invicte i condemni els visitants al pou de la 2ª divisió. L’alineació dels de casa és la de sempre: El Banquer a la porteria, protegit per una barrera defensiva formada per l’Exèrcit, l’FMI, (...)

 • La crisi i les coses que realment importen

  5 de març de 2009, per  camarada totximinh

  La crisi no servirà de res
  El pitjor de tot de la crisi econòmica que ens mantindrà ocupats fins d’aquí uns quants anys és que, molt probablement, no en traurem cap conclusió positiva que ens permeti canviar el rumb actual del món en què (sobre)vivim. Els qui mouen els fils explicaran la crisi com un simple contratemps que s’ha solucionat com sempre se solucionen les crisis cícliques del capitalisme, per sí soles. Perdrem de nou l’ocasió de tallar d’arrel el (...)

0 | 5

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0