Arrel de la web > Cultura de Resistència > Les coses pel seu nom > La crisi i les coses que realment importen

La crisi i les coses que realment importen

capítol 5

dijous 5 de març de 2009, per  camarada totximinh

La crisi no servirà de res
El pitjor de tot de la crisi econòmica que ens mantindrà ocupats fins d’aquí uns quants anys és que, molt probablement, no en traurem cap conclusió positiva que ens permeti canviar el rumb actual del món en què (sobre)vivim. Els qui mouen els fils explicaran la crisi com un simple contratemps que s’ha solucionat com sempre se solucionen les crisis cícliques del capitalisme, per sí soles. Perdrem de nou l’ocasió de tallar d’arrel el problema i adonar-nos que vivim en un sistema inviable que condemna el planeta i els seus habitants. El capitalisme no ha funcionat mai i mai ho farà, tret que funcionar vulgui dir concentrar la riquesa en mans de més pocs any rere any.

Els que sempre perden
El capitalisme és lliure competència sagrada, i en qualsevol competició sempre n’hi ha uns que guanyen i uns que perden. En el nostre sistema perden per golejada els 4750 milions de persones que es troben sota el llindar de la pobresa, el 50% de població que no té accés a aigua potable i els milions de treballadors que, o bé treballen de manera precària o ni tan sols tenen feina que els permeti la subsistència. És el que té deixar les nostres vides en mans del mercat, un engranatge que maximitza beneficis d’uns pocs i maximitza i socialitza arreu del planeta les externalitats del procés, ja siguin en forma de guerra, malaltia o misèria crònica.

No hi ha motius per ser pessimistes
La crisi passarà i els afortunats que no patim els danys col·laterals d’aquest sistema criminal seguirem preocupant-nos per tenir un cotxe que sigui l’enveja de tot el veïnat i per tenir un cos perfecte per poder lligar amb altres cossos perfectes. Capficar-se pensant en què els treballadors de Delphi i Sharp potser es queden sense feina no té cap sentit. Total, la vida són dos dies i aquest cap de setmana segur que hi ha algun concurs de miss samarreta mullada on anar i gaudir dels plaers de la vida. Clar que sí, que no ens espatllin la festa quatre esquerranosos apocalíptics. Tot va bé, tot va bé...

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0