Arrel de la web > Cultura de Resistència > Comunicat Dissidència Sònica Juny 2011

Comunicat Dissidència Sònica Juny 2011

dimarts 28 de juny de 2011, per  remenaire

SALUTACIÓ DE DISSIDÈNCIA SÒNICA A L’EQUIP DE GOVERN ENTRANT. JUNY 2011

És recomanable la lectura del text que va difondre Dissidència Sònica el novembre de 2010

Des de Dissidència Sònica voldríem felicitar a CiU per la seva victòria electoral, en la mesura en que una victòria entre els que van votar CiU d’entre els que van anar a votar d’entre els que tenien dret a vot d’entre el total de la població, dóna cap mena de legitimitat a una majoria absoluta en regidors que decidirà per tots i a la que anomenarem “consens democràtic” a tall d’eufemisme per davant de “dictadura de la bombolla de benestants atrinxerats a Sant Cugat que ens fan la vida impossible a la resta del poble”, que potser és més clar però no s’utilitza tant als mitjans. Més important però, és felicitar a l’equip de govern entrant per una decisió que estàvem segurs que es prendria; ens estem referint a la retirada d’Esther Salat de qualsevol càrrec que tingui a veure amb joventut i cultura, responsable de la obscura cessió sense concurs d’un equipament públic per al lucre exclusiu de l’empresa privada Nublo Live. Les ombres que planen sobre aquesta cessió són de sobra conegudes però les tornem a llistar perquè som conscients que, pel que respecta a la Sala de Concerts amb Bucs d’Assaig i programació basada en grups locals (model pedrera del Barça), l’equip de govern pateix d’una preocupant amnèsia que ha fet que els seus càrrecs s’oblidin de totes les promeses fetes en els últims 17 anys. Així doncs respecte al projecte de Sala de Concerts: es va cedir sense concurs públic, a l’empresa de Carlos Cano, Nublo Live.

Esther Salat no ha donat mai detalls dels criteris, acords, procediments per triar Nublo Live; cosa que hauria d’haver fet en primer lloc per esvaïr les sospites de clientelisme.

Nublo Live és una empresa amb ànim de lucre que: no amaga que l’únic que va a fer és treure rendibilitat econòmica, admet que no té pensat fer bucs i que la programació de grups locals serà minoritària (si és que n’hi ha). D’altra banda i amb criteris estrictament de rendibilitat econòmica a curt plaç (model Real Madrid), tots sabem que la única sala viable per a Nublo Live és una discoteca. Conclusió: s’està cedint, a dit, un equipament públic a un amiguet de la titular de joventut per a lucre privat de la seva empresa, fent competència deslleial a la resta de discoteques privades de la zona que, recordem, ja fa molts anys que ofereixen el mateix que Nublo Live té pensat.

Esther Salat, no sabem si per legitimar-se o per cinisme, va voler fer passar aquesta pràctica intolerable de clientelisme de república bananera com a la consecució de la Sala que s’està demanant des de fa 17 anys. És un engany barroer perquè no hi ha qui s’ho empassi però, sobretot, és un insult a tots els músics de Sant Cugat que creiem que el treball de base i l’esforç és l’única manera de portar la música santcugatenca a l’excel.lència.

Per últim, recordar al senyor Escura que, fins i tot des de criteris de mercat la cessió a Nublo Live és inconcebible: només cal mirar el currículum de Carles Cano per saber a quins prejudicis es veuria sotmesa una més que dubtosa (dubtosa també amb criteris de mercat) programació de música en directe. Que el senyor Carles Cano ens vulgui vendre Rock and Roll és com si Benet XVI ens volgués vendre preservatius: ningú ho comprarà senyor Escura, ningú ho comprarà. A més Nublo Live ja està donant mostres d’ineficiència amb l’anunci que el seu negoci no estarà llest per a començaments de la temporada i haurà d’obrir a meitat.

Per tot això i perquè rectificar és de savis, felicitem per avançat a l’equip de govern entrant per una decisió que, no en tenim cap mena de dubte, es produirà: RETIRAR LA CESSIÓ DE L’EQUIPAMENT A NUBLO LIVE I ENFILAR D’UNA VEGADA PER TOTES, després de 17 llargs anys, EL PROCÉS QUE PUGUI DUR A LA MÚSICA MODERNA SANTCUGATENCA, L’ESPAI D’ASSAIG I FORMACIÓ EN EL DIRECTE QUE TANT NECESSITA.

DISSIDÈNCIA SÒNICA Juny del 2011

Veure en línia : el seu web

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0