Portada del sitio > Internacional > Palestina > Declaració de la Iª Conferència Estatal pel Boicot, Desinversions i (...)

Declaració de la Iª Conferència Estatal pel Boicot, Desinversions i Sancions contra l’estat d’Israel

Barcelona, a 21 d’Octubre de 2012

Miércoles 24 de octubre de 2012, por atom

“AHIR SUDÀFRICA, AVUI PALESTINA”

La Conferència, celebrada a Barcelona entre els dies 19-21 d’Octubre del 2012, assumeix la crida de la societat civil Palestina a sumar-se a la campanya internacional de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra l’estat d’Israel i emplaça a la societat civil de l’Estat espanyol a sumar-se a ella.

Reunides a Barcelona més de 500 activistes i 50 organitzacions de la societat civil de l’Estat espanyol ens reafirmem en el nostre compromís amb la lluita del poble palestí durant la celebració, aquest cap de setmana a Barcelona, de la Iª Conferència Estatal pel boicot, desinversions i sancions (BDS) i contra l’apartheid israelià: "Ahir Sudàfrica, avui Palestina".

Constatem l’avanç de la campanya BDS com a eix central de totes les accions i activitats de solidaritat amb el poble palestí. Així mateix, la Conferència ha decidit, en les seves conclusions, treballar perquè la campanya pel BDS transcendeixi més enllà del moviment de solidaritat amb el poble Palestí. Amb aquests objectius, manifestem la nostra voluntat de coordinació amb el Comitè Nacional Palestí (BNC), que impulsa el moviment internacional de suport a la campanya BDS.

El boicot a l’Estat d’Israel és una campanya que sorgeix del propi poble palestí l’any 2005. Entre les demandes d’aquesta crida estan la fi de l’ocupació de tots els territoris àrabs per Israel en el 67, el dret al retorn de totes les refugiades, i la igualtat de drets per a tota la ciutadania de l’Estat Israelià. 

Constatem, de la mateixa manera, la necessitat de recolzar aquesta campanya no-violenta per posar fi a la violació sistemàtica dels drets humans i la legalitat internacional per part d’Israel. Violacions que han quedat constatades de nou amb el segrest en aigües internacionals de l’última Flotilla a Gaza durant la celebració de la Conferència. Pel que exigim als nostres governs garantir la llibertat de circulació en aigües mediterrànies, posar fi al bloqueig a Gaza, així com l’alliberament immediat de les persones que a dia d’avui Israel manté preses.

Com a organitzacions de la societat civil, i activistes per la causa internacionalista, fem una crida a la societat civil Internacional (i a totes les persones de bona voluntat) a sumar-se a aquest moviment del poble palestí basat en els fonaments ètics de justícia, llibertat i igualtat, per posar fi a la impunitat de l’Estat d’Israel.

Barcelona, a 21 d’Octubre de 2012

www.bdsmovement.org

www.bdscatalunya.org

www.boicotisrael.net

Ver en línea : http://conferenciabds.wordpress.com/

SPIP | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0