Portada del sitio > Internacional > Palestina > BUTLLETÍ INFORMATIU del BDS Catalunya

BUTLLETÍ INFORMATIU del BDS Catalunya

abril 2014

Miércoles 7 de mayo de 2014, por atom

A principis d’abril, a través de Yorokobu coneixíem una aplicació del mòbil que permet saber a través del codi de barres si el producte és israelià o no, així facilitant a les persones que contribueixen al boicot. Més informació a:
http://yorokobu.es/bds-app/

Durant el primer trimestre de 2014, les accions de Sodastream van baixar un 14%. Estaran entenent les empreses còmplices dels crims israelians que el BDS funciona?
Més informació a:
http://www.fool.com/investing/general/2014/04/02/3-consumer-stocks-investors-returned-in-the-first.aspx

El 7 d’abril Anonymous va dur a terme un ciberatac massiu contra Israel. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4507648,00.html

La presentació del 10 d’abril del llibre "BDS por Palestina. El boicot a la ocupación y el apartheid israelí" que comptava amb Luz Gómez, David Fernández i Aitor Carr va ser tot un èxit! Podreu trobar el llibre a diverses llibreries. Podeu trobar l’entrevista que li va fer Carlos Pérez a la Luz Gómez a continuació:
http://boicotisrael.net/bds/luz-gomez-justicia-legalidad-solucion-palestina/

Mohammad Suleiman, Ammar Souf, Mohammed Kleib, Tamer Souf y Ali Shamlawi estan detinguts en una presó israeliana acusats de 25 intents d’assassinat per pressumpte llançament de pedres, sense cap evidència. Per participar en la campanya demanant el seu alliberament aneu a:
http://haresboys.wordpress.com/2013/06/14/espanol/

A mitjans d’abril directius de Serveis Socials d’Israel van visitar la Diputació de Barcelona. Mentrestant el règim israelià sotmet cada dia al poble palestí a
polítiques d’ocupació, colonització i apartheid. Perquè les nostres institucions accepten col·laborar amb les seves?
http://www.diba.cat/web/benestar/llistabutlletins/-/butlletidigital/detallIndex/BENESTAR/61/32193?controlPanelCategory=portlet_BoletinPrensa_WAR_BoletinPrensaportlet

L’apartheid israelià a Palestina en 11 imatges:
http://thrivalroom.com/understand-israeli-palestinian-apartheid-11-graphics/

La Universitat de Haifa organitza un curs de propaganda israeliana per tal de rentar la cara al règim davant la comunitat internacional. Necessitem més raons pel boicot acadèmic a Israel?
https://www.middleeastmonitor.com/blogs/politics/10901-haifa-university-launches-course-in-pro-israel-propaganda

El 17 d’abril, en motiu del dia del Presoner i la Presonera palestins, 40 activistes van ocupar la seu de la multinacional de seguretat G4S a Londres, per tal de protestar contra el seu paper en el sistema israelià de seguretat. A altres ciutats del món, activistes del BDS van visitar les oficines de la "Bill
& Melinda Gates Foundation" per exigir a la fundació que desinverteixi de G4S. Més informació a:
http://waronwant.org/news/latest-news/18124-challenging-gates-foundation-to-divest-its-pounds110m-stake-in-g4s

Pel que sembla Kerry no és conscient de que Israel ja és un estat d’apartheid, ja que el 28 d’abril va dir: "Israel corre el risc de convertir-se en un estat d’apartheid’".
www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/1.587698

I per acabar tres molt bones notícies:
El Consell d’Estudiants de la University of California, Riverside als Estats Units ha aprovat una moció cridant a la DESINVERSIÓ dels fons universitaris d’empreses que es beneficien de l’ocupació.

http://electronicintifada.net/blogs/nora-barrows-friedman/divestment-passes-university-california-riverside

I, el sindicat National Union of Teachers del Regne Unit (amb més de 300.000 membres) aprova una moció de suport al BDS. La teniu a la pàgina 45-46:
http://www.teachers.org.uk/files/nut-final-agenda.pdf

Finalment, estudiants de la The University of New Mexico - UNM d’Albuquerque han aprovat una moció demanant la DESINVERSIÓ de 6 empreses que es beneficien de violacions dels Drets Humans a la Palestina ocupada: Caterpillar, Hewlett-Packard, G4S, Veolia, Elbit Systems i SodaStream.
http://electronicintifada.net/blogs/nora-barrows-friedman/graduate-students-vote-divest-university-new-mexico

Ens espera un mes de maig ben mogudet! El 15 de maig es commemora la Naqba. Desde Barcelona presentarem la recollida de firmes de la campanya de Boicot Acadèmic. Us farem saber quina acció preparem per commemorar la Naqba.

Fins aviat i força palestina!

SPIP | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0