Portada del sitio > Despesa Militar | Objecció Fiscal > Comerç d’Armes > Les empreses d’armes biscaïnes fan negoci amb la guerra de (...)

Les empreses d’armes biscaïnes fan negoci amb la guerra de Líbia

Martes 27 de septiembre de 2011, por atom

a companyia d’enginyeria SENER, radicada a Getxo, dissenya programes per als míssils Meteor, IRIS-T i NSM. A més, desenvolupa els míssils Sidewinder de curt abast i míssils AMRAAM de mig abast empleats per l’exèrcit espanyol en l’actual guerra de Líbia.

El grup ITP s’encarrega del manteniment dels F-18 de l’Exèrcit Espanyol que ataquen la població civil de Líbia. Però aquesta circumstància no li va impedir signar l’any passat un acord amb l’exèrcit de Gaddafi per a la reparació i manteniment dels motors dels avions militars Hèrcules.

Participació de l’Exèrcit Espanyol a la guerra contra el poble libi

• L’Estat Espanyol contribueix en aquesta guerra amb quatre caces F-18 i dos avions de proveïment. A més, té desplegats un avió de vigilància marítima, una fragata i un submarí.

• La intervenció imperialista a Líbia li ha costat a l’Estat Espanyol 123 milions d’euros.

• Bombes de dispersió fabricades a Espanya el 2007 i usades per Gaddafi per bombardejar la ciutat de Misrata van ser finançades per Cajalón, Caixa Espanya, Caja Mediterráneo, Bankinter, Ibercaja, Banco Popular, Banc Sabadell i La Caixa. 14 bancs espanyols, entre ells el BBVA, Santander i Banki, estan implicats financera i econòmicament en 19 de les principals empreses fabricants d’armes. Entre les armes destaquen les prohibides armes químiques, biològiques, les bombes de dispersió i les mines antipersones.

• Empreses armamentístiques de l’estat Espanyol van vendre a l’exèrcit libi material militar per valor de 20 milions d’euros entre 2009 i el primer semestre de 2010. Líbia ha estat el segon comprador d’armes per a la indústria militar espanyola. Al llarg de l’any 2010 la venda d’armes va ascendir a 11.200.000 milions d’euros. El Govern espanyol va vendre armes per valor de 8 milions d’euros a l’exèrcit libi durant els primers mesos d’aquest any. En concret, aquesta venda d’armament es va produir fins al 9 de març, tres setmanes després de deslligar les primeres protestes contra el règim de Gaddafi.

Davant d’aquesta situació, s’ha de respondre fermament dient NO A LA INTERVENCIÓ IMPERIALISTA amb la mateixa fermesa que li va dir no a la integració a l’OTAN, exigint responsabilitats als culpables, és a dir als que donen suport aquesta intervenció militar: PNB, PSOE , PP I UPN. En les guerres uns pateixen les conseqüències i altres pasten grans beneficis. Les empreses d’armament basques són, potser, l’exponent més obscè d’aquest segon grup.

Askapena, Komitas INTERNAZIONALISTAK, KEM-MOC, KAKITZAT

Ver en línea : http://noticies.sirius.cat/2011/09/...

SPIP | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0