Arrel de la web > Campanyes > Comitè de Benvinguda als Ministres de la Guerra

Comitè de Benvinguda als Ministres de la Guerra

dimecres 3 de febrer de 2010, per  remenaire

Durant el primer semestre de 2010 a l’Estat espanyol li toca presidir la Unió Europea. La posició geoestratègica de Mallorca, des d’un punt de vista de les comunicacions aèries ha fet que ca nostra hagi estat escollida per dur-n’hi a terme algunes. D’entre aquestes, destaca la cimera informal de ministres de defensa europeus i dels estats del Magreb que tindrà lloc els pròxims 24 i 25 de febrer a l’hotel Victoria de Ciutat. Actualment, la política de defensa de la UE manté com a objectius bàsics el manteniment de la indústria armamentista molt sucosa econòmicament parlant i la conquesta d’àmplies zones riques en recursos energètics. Per això mateix han estat convidat les representants de la regió del Magreb. En aquesta vasta regió s’hi estan duent a terme exploracions per trobar jaciments petroliers, de gas natural així com s’estan declarant àrees on construir-hi centrals nuclears. L’excusa de fons són els conflictes armats que es perpetuen a alguns territoris de la regió. Davant aquesta cimera, gent implicada amb els moviments socials de caire antimilitarista ha decidit organitzar un Comitè de Benvinguda.

Des del Comitè de Benvinguda prenem la paraula davant la hipocresia dels ministres de la guerra.
Per això hem preparat tres xerrades durant aquest mes de febrer:

La primera serà aquest divendres 5 a les 20.30h, a l’Edifici de Sa Riera (C/ Miquel dels Sants Oliver, 2). "La Unió Europea: una visió crítica" per part d’en Carlos Taibo, professor d’economia de la Universidad Autónoma de Madrid.

La següent serà dijous 11 a les 19h, a Can Alcover (C/ San Alonso, 24). "La defensa militar dels interessos de la Unió Europea" a càrrec de n’Arcadi Oliveres, economista i president de Justícia i Pau.

Finalment, divendres 19 les 19h, al Centre Social Flassaders (C/ Ferreria, 10). "Insubmissió i altres desobediències" a càrrec d’en Martí Marín, professor d’història de la Universitat Autònoma de Barcelona.

JPEG - 240.8 kB

Veure en línia : +info

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0