Arrel de la web > Agenda > JORNADA DE SUPORT AL POBLE PALESTÍ

JORNADA DE SUPORT AL POBLE PALESTÍ

dilluns 24 d’abril de 2006, per  remenaire

II JORNADA DE SOLIDARITAT AMB EL POBLE PALESTÍ

DISSABTE 6 de MAIG de 2006

- 14 h. DINAR A LA PLAÇA PEP VENTURA
- 17 h. DOCUMENTALS (a la Casa de Cultura)
"Arna’s children" de Juliano Mer Khamis i Danniel Danniel
+ passi de fotogràfies de Palestina de Pere Albiac
- 19 h. XERRADA (a la Casa de Cultura)
Amb Kamel Jacob i Sami Amad, membres de la Comunitat Palestina a Catalunya


Crònica

Ahir dissabte 6 de maig es va celebrar amb força èxit la 2a Jornada de solidaritat amb el poble palestí.

La jornada es va iniciar amb un dinar típic palestí, amb falafel, tabulé, humus, que va aplegar 80 persones a la plaça de Pep Ventura. Durant el dinar l’actriu Sílvia Servant va llegir el manifest elaborat per la XASC en suport a la causa palestina (s’adjunten fotografies al final de la pàgina)).

Després, la jornada es va traslladar a la sala d’actes de la Casa de Cultura. Amb la sala plena de gent vam projectar l’impactant documental "Arna’s children" de Juliano Mer Khamis i Danniel Danniel, on s’explica la dura vida dels joves al camp de refugiats de Jenin.

Més tard el fotògraf santcugatenc Pere Albiac va projectar-nos part de la seva col·lecció d’instantànies fetes durant l’estança a Palestina i Israel l’any passat. Volem agrair-li que superés la inicial vergonya, i es decidís finalment a compartir tant el seu fantàstic treball gràfic com la conversa sincera i punyent. També volem agrair-li la seva col·laboració tècnica: què seria de nosaltres sense les maravelles de la tècnica!

La jornada es va cloure amb una xerrada sobre l’origen, l’evolució i la situació actual de Palestina a càrrec de Kamel Jacob, Sami Amad i l’Àlex Hinno, membres de la Comunitat Palestina a Catalunya. Properament ens farem ressó de les iniciatives i campanyes de la Comunitat Palestina a Catalunya.

VALORACIONS

La XASC valora molt positivament la resposta del poble santcugatenc a aquesta Jornada, ja que vam esgotar els tíquets previstos pel dinar i es va omplir la sala d’actes de la Casa de Cultura per seguir les projeccions i la xerrada.

En l’aspecte negatiu volem destacar el deshonest suport rebut per part de l’Ajuntament, al que només se li van demanar, per registre (com és pertinent i obligatori), tres coses:

- que possessin la bandera palestina a la balconada de l’Ajuntament, com fan amb la causa saharaui o tibetana, demanda a la que ni van contestar.

- que ens deixeissin taules i cadires pel dinar; finalment nosaltres mateixes vam haver d’anar a buscar les que estàven preparades pel diumenge Dia de l’Esperança perquè quan vam arribar a la plaça Pep Ventura no hi havia res. Després del seu ús vam haver de tornar-les a la Plaça d’Octavià perquè Intermón -en cap, cas implicada en la negligència- en pogués disposar al dia següent.

- que tinguessin material de reproducció audiovisual per les projeccions. A la Casa de Cultura vam trobar un dvd obsolet i una megafonia lamentable, així que finalment vam tenir que optar per portar-nos nosaltres mateixos el projector, els altaveus i l’ordinador.

Si aquest és el recolzament de l’Ajuntament a les entitats anem servits. A més unes entitats com la XASC o el CASC que no demanem ni un euro de subvenció, ni tampoc per organitzar els nostres actes.

Volem destacar que els beneficis de la jornada es destinaran a l’ajuda del poble palestí.

Si voleu ampliar la informació o voleu més fotografies de l’acte podeu dirigir-vos a: casc@nodo50.org


Manifest

Llegit després del dinar a la II Jornada de solidaritat amb el poble palestí de Sant Cugat del Vallès

Després de que hagin passat alguns anys des de la I Jornada de solidaritat amb el poble palestí, des de la XASC hem pensat que aquest any era un bon moment per tornar a demostrar la solidaritat santcugatenca amb el poble palestí.

Són uns moments difícils per Palestina, la construcció del mur de l’apartheid sionista no s’atura, les confiscacions de terres continua, l’assassinat de militants i civils és dìari, i a més la Unió Europea ha decidit retirar les ajudes a l’Autoritat nacional Palestina, demostrant una vegada més que la hipocresia dels governs del països occidentals no té límits, tampoc en el tema palestí. Mentre es permet que el
govern israelià vulneri les resolucions de l’ONU, es castiga a tot el poble palestí per haver exercit la democràcia, l’única real del món àrab, i haver escollit un govern que no agrada als dirigents occidentals.

Aquesta hipocresia també la tenim a casa nostra on el govern municipal es nega a fer un petit gest de solidaritat amb Palestina com és el de penjar avui a la balconada de l’Ajuntament la bandera palestina, com vam sol·licitar pertinentment al registre, quan en canvi si ho fa amb altres causes justes com la dels sahrauis o la del Tibet, perquè no amb Palestina?

Des de Sant Cugat volem reafirmar la solidaritat amb la causa palestina i el nostre compromís amb la seva lluita per una solució justa del conflicte.

Per últim volem agrair el suport a aquestes jornades de la Comunitat Palestina a Catalunya, de l’Ateneu, què ens ha deixat la cuina pel dinar i a la Guitza que ens ha cedit la seva assegurança perquè tots i totes puguem gaudir d’aquest dinar popular i palestí.

Sant Cugat del Vallès, 6 de maig de 2006

Xarxa Alternativa de Sant Cugat (XASC)


Cliqueu les imatges per veure-les més grans.


Notícia de Ràdio Sant Cugat

Carpeta

Cartell de la Jornada Dinar Lectura de Manifest Imatge de la xerrada
SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0