Arrel de la web > Comunicats > Assemblea Antimilitarista de Catalunya > Saló de l’Ensenyament 2006

Saló de l’Ensenyament 2006

Carta a la Consellera

dilluns 20 de març de 2006, per  remenaire

Podeu adreçar mails a consellera.educacio@gencat.net

Sra Consellera d’Educació

Els dies 22 a 26 de març es celebrarà a Barcelona el 17è Saló de l’Ensenyament (enguany anomenat ESTUDIA) saló que organitza la Fira de Barcelona i que coordina
el Departament d’Educació i el Departament d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya. Un saló que, un any més, tindrà el Ministeri de Defensa com un expositor més que ofereix els seus serveis “educatius” al jovent de Catalunya.

Des de l’Assemblea Antimilitarista de Catalunya ens agradaria saber per què un govern que diu tenir, com un pilar de la seva política, la lluita per la pau i
la no violència (així ens ho vol demostrar amb la recent creació del Consell Català per la Pau i el Programa per l’Institut Internacional per la Pau de Catalunya); un govern que diu tenir una política educativa, de la qual l’eix transversal d’educació per la pau és un dels punts bàsics, dins dels curriculums de tots els ensenyaments i nivells, com així queda demostrat a les memòries de quasi tots els centres educatius d’arreu del territori.

El treball solidari, cooperatiu i no violent; la resolució pacífica dels conflictes i la mediació (a petita escala i dins dels centres) són tasques que es fan als centres educatius del nostre país per treballar i concienciar a la ciutadania del futur què la violència no ha de tenir lloc en la construcció de la societat del futur. I molt menys la violència armada i militar.

Es per això que ens crea perplexitat que en aquest Saló de l’Ensenyament (com també al Saló de la Infància i la Joventut), que se celebra cada any a Barcelona i en el qual el Departament d’Educació té un paper cabdal, hi sigui present el Ministeri de Defensa oferint com una alternativa laboral (i de formació!!!) l’ingrés a l’exèrcit espanyol. Creiem que és inadmissible, provenint d’un govern que s’autodenomina progressista i que diu combregar amb els principis de la pau, que es potenciï, doni i mantinguin espais clarament bel·licistes i violents en el marc d’una activitat de formació sense entrar en el parany que avui en dia suposa ingressar a l’exèrcit espanyol, creador d’una de les campanyes publicitàries més enganyoses de la història de la publicitat.

Per això exigim:

- Un posicionament públic i clar del que pensa com a Consellera vers aquesta presència de forces armades al Saló de l’Ensenyament.

- Que el seu Departament prengui les mesures coherents amb la política “pacifista” dels seu govern, i en aquest cas, no incloent les forces armades dins del Saló ESTUDIA.

Creiem que com a coordinadors d’aquest event i garants de polítiques educatives basades en la pau i la justícia a les escoles catalanes, amb un govern on la pau està representada de forma ostensible pel Consell per la Pau i el Programa de l’Institut Internacional per la Pau de Catalunya, ningú millor que vostè mateixa pot estar assessorada de com desfer malentesos com aquests.

Agraint per endavant la seva resposta

Assemblea Antimilitarista de Catalunya


Us adjuntem la cínica resposta de la Conselleria d’Educació:

Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat
casc@nodo50.org

Benvolguts senyors,
Benvolgudes senyores,

En resposta al correu electrònic que ens heu adreçat, mitjançant el qual ens feu avinent la vostra perplexitat per la presència del Ministerio de Defensa en la dissetena edició d’Estudia-Saló de l’Ensenyament, us fem saber que compartim el vostre punt de vista, i que en l’edició de l’any passat així ho vam manifestar a Fira de Barcelona i ho hem tornat a fer enguany.

Així mateix, ens plau indicar-vos que hem tramès la vostra queixa a Fira de Barcelona, organitzadora d’aquest Saló, per tal que siguin coneixedors de l’opinió desfavorable de molts ciutadans per la presència d’un estament militar en un certamen d’àmbit educatiu.

Ben cordialment,

Carles Mundó i Blanch, Cap del Gabinet de la consellera d’Educació

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0