Arrel de la web > Comunicats > Sant Cugat i el Fòrum de les Cultures 2004

Sant Cugat i el Fòrum de les Cultures 2004

2004, per  remenaire

- Comunicat del CASC en referència a l’adhesió de Sant Cugat del Vallès al Fòrum de les Cultures.
SANT CUGAT, CAPITAL MUNDIAL DE LA PAU?

Les i els santcugatencs estem d’enhorabona. El nostre estimat Ajuntament, en el seu ple del mes de gener aprova, per unanimitat, l’adhesió del municipi com a una de les ciutats associades al Fòrum Universal de les Cultures Barcelona 2004.

És aquesta una decisió que no sorprèn gens ni mica, ja que la nostra vila encaixa perfectament amb els seus tres eixos temàtics, que no són com diuen ells, la diversitat cultural, el desenvolupament sostenible i les condicions per a la pau, sinó més aviat l’especulació immobiliària, les agressions al medi ambient i la cultura utilitzada com a mercaderia al servei de fins polítics. És en aquests àmbits on Sant
Cugat s’agermana veritablement amb Barcelona, només cal recordar la celebració del Mil•lenari.

Els pròxims mesos el Fòrum de les Cultures ens promet una gran festa multicultural?, un espectacle de llum i colors que amaga, a base de diners, la incapacitat de les institucions que l’han creat per a resoldre assumptes de caire social. Així, la llei d’estrangeria, les caceres d’immigrants per Barcelona,la implicació dels patrocinadors en l’economia de guerra* i les polítiques neoliberals que són, en gran part, l’origen dels problemes que es plantegen a la trobada, queden ofegats per la lluentor dels noms dels convidats i les gran activitats planificades, ja que els mitjans dels que disposen aquestes institucions són molt més amplis dels que tenim els col•lectius i associacions que treballem dia rere dia per una societat una mica més justa.

El fet de que aquest treball diari sigui menyspreat i ridiculitzat amb la pretensió de que totes i tots podem participar d’aquest circ, sabent que tot està ja dat i beneït des d’una organització jeràrquica que ni tan sols ha pogut condemnar la invasió d’Iraq per no contrariar el govern espanyol, és indignant.

És per tot això que des del CASC volem felicitar a tots els components de les diverses forces polítiques que formen el ple municipal i que no han tingut cap problema a coincidir per unanimitat en la defensa d’un valor que els uneix: la HIPOCRESIA.

*Destaquem com a exemple INDRA, un dels principals patrocinadors i també empresa puntera a l’estat en sistemes informàtics d’aplicació militar. Entre els seus clients més importants: US Navy , Consorci Eurofighter, Ejército Español de Tierra, Ejército Español del Aire i Armada Española.

Sant Cugat del Vallès, 3 de febrer de 2004

Col•lectiu Antimilitarista de Sant Cugat
CASC

<itheora271>

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0