Portada del sitio > Nosaltres > De nou cridem: Fora militars de Collserola !!

De nou cridem: Fora militars de Collserola !!

Manifest llegit el 27 d’abril davant de la seu del Patronat de Collserola

Miércoles 30 de abril de 2014, por atom

Des de el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) portem ja més de 3 anys denunciant les maniobres realitzades per militars uniformats i armats al parc de Collserola, parc d’ús i gaudiment públic on cada dia centenars de persones “civils” van a passejar, caminar, córrer o relaxar-se.

En aquest temps hem intentat per tots els mitjans al nostre abast denunciar públicament la situació per tal de posar-li fi. Hem anat al ple de l’ajuntament de Sant Cugat on es va aprovar la moció en sessió de plens del 17 d’octubre de 2011 per tal que l’alcaldessa Mercè Conesa remetés una carta al Patronat del Parc de Collserola demanant explicacions sobre aquestes pràctiques militars en entorns urbans. Mocions semblants s’han aprovat a altres municipis.

Vam fer una campanya de recollida d’adhesions on més de 15 col·lectius de diferents llocs es van adherir al manifest “Fora militars de Collserola. Ni us volem, ni us necessitem!”

Vista la inoperància vam tornar al ple a exigir es complissin la resolució, esta clar que l’ajuntament no esta fent les pressions ni les gestions oportunes per evitar més maniobres militars tal com demostren les continues denúncies de veïns d’Esplugues, Molins, Vallvidrera, la Floresta...

Hem continuat denunciant als mitjans la situació cada vegada que diferents amics i companys ens han informat de la realització de noves maniobres.

Vam fer la primera marxa antimilitarista des de la seu del Consorci fins a la caserna del Bruc per tal de denunciar la situació.

Vam anar a l’Assemblea General del Consorci del patronat de Collserola a manifestar el nostre rebuig al permís del que gaudeixen els militars per a fer les seves maniobres. Finalment l’Assemblea va decidit mostrar el seu rebuig a la presència de militars armats a Collserola. Tots els grups polítics i representants han votat a favor, excepte el PP que s’ha abstingut. Però es tracta d’una declaració "política", que no sabem com es concretarà en el reglament del Parc.

La Generalitat va fer un informe sobre la competència per regular l’activitat de les forces armades en l’àmbit del Parc Natural de la Serra de Collserola. En ell queda clar que el Consorci pot prohibir la presència de militars armats al Parc i les maniobres que fan.

Hem fet denuncies públiques a diferents activitats del poble: Festa tardor, Marxa Infantil, caminada a Sant Medir...

i seguirem, fins que es doni una solució definitiva al tema i se’ls expulsi definitivament de Collserola i d’arreu.

Perquè a Collserola sobren els militars!

Ni us volem, ni us necessitem!

Foteu el camp!

Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC)
Vallvidrera, 27 d’abril de 2014

SPIP | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0