Portada del sitio > Nosaltres > El CASC denuncia la reiterada presència de militars al Parc de (...)

El CASC denuncia la reiterada presència de militars al Parc de Collserola

Avui hem anat al ple

Lunes 21 de enero de 2013, por atom

Avui hem anat al ple de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès a denunciar la reiterada presència militar a Collserola malgrat els posicionaments en contra del nostre municipi i el Consorci del Parc. Aquesta ha estat la nostra intervenció:

Des del CASC volem denunciar, un cop més, la presència de militars uniformats i armats fent maniobres a Collserola. En les últimes setmanes hem tingut coneixement de l’albirament de soldats fent exercicis militars a diferents zones del Parc.

Des del CASC reiterem la nostra protesta per aquests fets i repetirem el que deia el Manifest Fora Militars de Collserola presentat la tardor de 2011 i signat per prop d’una quarantena d’entitats:

- Pensem que les pràctiques militars dins del Parc, amb soldats uniformats, armats i camuflats, són un perill per les persones que transiten per Collserola.

- Estem en contra de què es vegi als militars com una escena habitual al Parc, creiem que el militarisme no es pot normalitzar.

- No volem que el Parc de Collserola es converteixi en un espai on l’exèrcit practiqui tàctiques i estratègies que després portaran a terme contra poblacions d’altres països en les mal anomenades "missions de pau".

- No volem que Collserola es converteixi en un camp de maniobres militars, no volem trobar gent armada i uniformada al bosc, no volem militars al Parc.

- Per tot això demanem al Consorci del Parc Natural de la Serra Collserola que no es permeti la presència militar en el seu territori.

I per finalitzar, volem preguntar a l’equip de govern:

- Quin seguiment fa l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès sobre el compliment de la moció aprovada el 17 d’octubre de 2011 per aquest ple en que es rebutjava la presència de militars a Collserola?

- Què ha fet el representant del nostre municipi al Consorci del Patronat de Collserola a fi de que es doni compliment al text aprovat el passat 24 d’abril de 2012 per l’Assemblea General del citat Consorci on es mostrava el seu rebuig a la presència de militars armats a Collserola?

JPEG - 41.7 KB
Foto extreta de cugat.cat

Així ha recollit la notícia la web de cugat.cat

PDF - 53 KB
Carta del Regidor de Medi Ambient adreçada al Consorci del Parc de Collserola
SPIP | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0