Arrel de la web > Nosaltres > Poc a poc #ForaMilitarsDeCollserola

Poc a poc #ForaMilitarsDeCollserola

dijous 30 de maig de 2013, per  remenaire

Ha tornat a passar. Un correu, una piulada i alguns retuits. Nous albiraments de militars a Collserola, i van no sé quants. Aquest cop ha estat a la rodalia d’una escola de primària, a la zona barcelonina de Les Planes. Una mare ha agafat una càmera i ho ha pogut enregistrar en vídeo. Aquest cop se n’ha fet ressò BTV, i per bola de neu, TV3 una mica. Poc a poc.

JPEG - 83.8 kB

Una tortuga insubmisa. Anem poc a poc, però hi anem, des de fa dies. A veure si sabem a on anem. Vam començar el febrer del 2011. La premsa local de Sant Cugat citava de refilada en alguna peça la tesi "i què bé que militars del Bruc de tant en tant col·laboren en la neteja del Parc Natural, bla-bla". Vam fer una carta que ningú va publicar, bé sí. Volem reconèixer que només Llibertat.cat va fer-se ressò de la denúncia. Poc a poc. Cap al setembre de 2011 va començar a circular la fotografia que ha il·lustrat la campanya "Fora militars de Collserola". Alguns mitjans se’n van fer ressò, i amb certa facilitat vam recollir més de 20 adhesions d’associacions, grups i col·lectius polítics per la campanya. Vam presentar, amb l’ajuda de la CUP, una moció al ple municipal de Sant Cugat. A altres municipis també hi va haver iniciatives semblants. Poc a poc.

El 14 d’abril de 2012 des del Baixador de Vallvidrera vam fer la marxa "Militars ni a Collserola, ni enlloc". Va estar impulsada per col·lectius pacifistes, la CUP-Sarrià i nosaltres mateixos. Va ser el mateix dia que el Borbó va ser repatriat des de l’Àfrica amb el maluc fracturat. És possible que aquell dia a TV3 hi hagués certa sensibilitat i necessitat informativa relacionada amb el cap de l’exèrcit, i TV3 va enviar una unitat mòbil que va plasmar com la marxa arribava a les Casernes de Pedralbes. Pocs dies després mitja dotzena d’activistes de la campanya "Fora militars de Collserola" vam assistir a l’Assemblea General del Consorci del Patronat de Collserola perquè un dels punts de l’ordre del dia feia referència al tema de les maniobres militars a Collserola. Finalment l’Assemblea General va decidir mostrar el seu rebuig a la presència de militars armats a Collserola. Tots els grups polítics i representants van votar a favor, excepte el PP que es va abstenir.

Va passar el temps, i el setembre de 2012 vam constatar nous albiraments. Aquest cop més espectaculars. Tropa, camions i morters al Papiol. No teníem cap notícia relacionada amb el Patronat de Collserola, i vam assistir al torn obert de preguntes previ al ple municipal de Sant Cugat del gener de 2013 "per exigir el compliment de la moció aprovada". Poc a poc. Vam arrencar un compromís del regidor de Medi Ambient i Polítiques ambientals: es posaria en contacte amb el Patronat. Ahir, 29 de maig, vam rebre una còpia del informe datat del maig de 2012. Tot i que han trigat un any a donar-nos la resposta jurídica, les conclusions són clares: el Patronat de Collserola pot explicitar al Pla de Protecció Especial de la Serra de Collserola que s’acabin aquestes pràctiques.

Uns ciclistes, unes mares d’una escola de primària, col·lectius ecologistes, antimilitaristes, associacions de veïnes, partits polítics, grups antifeixistes, okupes de la Collserola Lacandona, som. Fem, poc a poc. Nosaltres a lo nostre.

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0