Arrel de la web > Campanyes > El consorci del parc de Collserola diu que l’activitat militar no es (...)

El consorci del parc de Collserola diu que l’activitat militar no es pot prohibir ’perquè no afecta l’entorn’

dimarts 20 de desembre de 2011, per  atom

El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat ha demanat al Consorci del Parc de Collserola que no es facin més pràctiques militars al pulmó verd de Barcelona

Xavier Martí

Més d’una vintena d’entitats i col·lectius d’arreu de Catalunya s’han adherit al manifest i a la campanya “Fora Militars de Collserola”, impulsada pel Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC). Amb aquestes accions, el col·lectiu del Vallès Occidental vol denunciar uns fets que es van registrar durant el mes de setembre d’enguany, quan una ciclista que anava per la Serra de Collserola es va trobar amb una cinquantena de soldats del regiment de muntanya del quarter del Bruc que estaven fent maniobres militars i ho va fer públic. Arran d’aquesta informació, publicada en un primer moment per Nació Digital i després reproduïda a “El Periódico”, el CASC ha iniciat una campanya que presenta una demanda clara: “No volem que el Parc de Collserola es converteixi en un espai on l’exèrcit practiqui tàctiques i estratègies que després portaran a terme contra poblacions d’altres països en les mal anomenades ‘missions de pau’” i “No volem trobar gent armada i uniformada al bosc”. El 27 de novembre, el col·lectiu de Sant Cugat va lliurar el manifest “Fora Militars de Collserola” al Consorci del Parc de Collserola i, aquest ens públic, ja ha donat una resposta. El consorci manifesta: “Al parc de Collserola mai s’han efectuat maniobres, tàctiques o estratègies militars. S’han efectuat caminades (marxes) de seccions del Batalló de Caçadors de Muntanya Barcelona IV/62, que té la seu a les Casernes de Pedralbes”. A la carta de resposta, el consorci també insinua que la presència dels militars espanyols als boscos del pulmó verd de Barcelona no es pot evitar ni prohibir perquè no han violat les normes d’ús de l’espai i perquè “no han afectat negativament a l’entorn ni entren en conflicte amb altres activitats col·lectives”.

La legislació catalana permet activitats “d’aquesta mena”

El consorci també indica: “Fins a la data, en la tramitació d’autoritzacions d’activitats, en cap cas s’ha produït cap discriminació per raons ideològiques o que pugui vulnerar els principis d’igualtat. D’altra banda, també cal tenir en compte que actualment tant la legislació catalana d’espais naturals com el Pla especial d’ordenació i protecció del medi natural del Parc de Collserola no estableixen cap mena de limitació o prohibició a les activitats d’aquesta mena que puguin desenvolupar les Forces Armades dins del Parc”.

Veure en línia : http://www.setmanaridirecta.info/no...

Documents adjunts

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0