Arrel de la web > Campanyes > Comunicat de premsa de la campanya "Fora militars de Collserola"

Comunicat de premsa de la campanya "Fora militars de Collserola"

dijous 3 de maig de 2012, per  atom

El passat 24 d’abril es va celebrar l’Assemblea General del Consorci del Patronat de Collserola.

Mitja dotzena d’activistes de la campanya "Fora militars de Collserola" ens hem concentrat a la porta de l’Ajuntament de Barcelona, on es feia la reunió, amb la pancarta "Militars ni a Collserola, ni enlloc" i hem repartit el nostre manifest als membres de l’Assemblea que anaven entrant. Després hem assistit a la dita Assemblea. Un dels últims punts de l’ordre del dia feia referència al tema de les maniobres militars a Collserola.

Finalment l’Assemblea General del Consorci del Patronat de Collserola ha decidit mostrar el seu rebuig a la presència de militars armats a Collserola. Tots els grups polítics i representants han votat a favor, excepte el PP que s’abstingut. Però es tracta d’una declaració "política", que no sabem com es concretarà en el reglament del Parc. La Generalitat ha encarregat un informe jurídic per aclarir si es pot vetar la presència de militars a Collserola i, malgrat que encara no estava acabat, s’ha avançat que és difícil prohibir la seva presència si van a córrer o fer exercici. Sembla que el tema s’ha d’explicitar en el nou Pla Especial del Parc que s’està redactant. En converses del Consorci amb els militars del Bruc aquests han dit que estan disposats "voluntàriament" a fer els exercicis sense armes.

Haurem d’estar atents a com es concreta aquesta declaració "política" en el Pla Especial i demanarem al Consorci que se’ns escolti.

Campanya "Fora militars de Collserola"

Més informació sobre la campanya:


Convocatòria Marxa antimilitarista per Collserola: Militars, ni a Collserola, ni enlloc i les cartes creuades amb el Consorci de Collserola.

Imatges i vídeo de la Marxa antimilitarista

Article publicat a La Directa "Militars, ni a Collserola, ni enlloc"

Manifest signat per més de 30 entitats i entrega a la seu del Consorci

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0