Xarxa Feminista PV

JORNADA PEL DRET A DECIDIR

Miércoles 4 de septiembre de 2013

DOCUMENTS GRÀFICS JORNADA

FOTOS-1

Fotos cedidas por Ángela Escribano

FOTOS-2

FOTOS-3

Vídeo de la actuación de Mujeres hasta el coño

Fotos y vídeo cedidas por M.Ángeles Bustamante Ruano lrmcidii

FOTOS-4

VIDEO

Fotos y vídeo cedidas por Macu Gimeno Mengual

La Independent

3-10-2013 Dret a decidir: unides en les xarxes, coordinadores en les places

Resum de conclusions de la jornada extretes de les aportacions verbals de les relatores i llegit en la clausura de la Jornada

Conclusions de la Jornada

- El neoliberalisme és el brou de cultiu per a l’apropiació del cos de les dones i la crisi és una excusa per a retallar els nostres drets. Una excusa que obeeix al rearmament ideològic del patriarcat. En aquest rearmanent forman part activa esglèsia i institucions. És una campanya missògina a nivell europeu, però a l’Estat espanyol és pitjor per les forces reaccionaries de la dreta i l’esglèssia catòlica. EL NOSTRE COS, LA NOSTRA DECISIÓ!

- La reforma que preten Gallardón és ideològica i classista, perquè marcarà més les diferències de classe entre les que tinguen recursos econòmics per a poder avortar sense risc i les que no els tinguen i hagen de fer-lo posant en perill la seua vida. Si la reforma es porta a terme no va a baixar el nombre d’avortaments però sí ho farà el de dones que moran a causa d’avortaments clandestins i en risc. DEFENSEM LA VIDA!

- El control del cos de les dones pel patriarcat – a més dels nostres úteros- passa pel concepte de familia i models de sexualitat i identitats. Només es contempla la relació heterosexual i la sexualitat amb finalitat reproductiva. SOM ÚNIQUES I DIVERSES!

- Patim una apropiació del llenguatge per part del patriarcat. Els binomis fetus-persona i dona-mare. Hem de canviar aquests conceptes i deixar de nombrar “provida” perquè eixos grups no estan a favor de la vida, sino de la llibertat de les dones a decidir. Per tant hem de dir “antielecció”. Hem de continuar lluitant desde el feminisme, aquest és el motor del canvi. RECUPEREM EL LLENGUATGE!

- Continuem revindicant la despenalització de l’avortamen. Quant a la legislació que volem és la de terminis, entenent el termini per a poder avortar el més ample possible i apropat al model canadenc. Si bé la llei actual del 2010 no respon a totes les nostres espectatives, la defensem front a la reforma que vol imposar-nos Gallardón. NO A LA REFORMA!

- Poder avortar en condicions segures és un dret de les dones, un dret humà fonamental i la clau per a ser lliures. ELS DRETS DE LES DONES SÓN DRETS HUMANS!

- L’educació és l’eina per a canviar idees i esterotips. Cal coeducar des de l’Escola. Cal una educació afectiu sexual més enllà de la prevenció d’embarassos o MTS, cal ensenyar en el respecte a la diversitat d’orientació sexual i identitat de gènere, però també dels diferents models de relació i família. Cal informar i conscienciar a la societat en conjunt. EDUCACIÓ AFECTIU SEXUAL.

- Estem en contra de l’objecció de consciència que només porta la desatenció a les dones que acudeixen a avortar. Exigiem que la Interrupció Voluntària de l’embaràs es practique dins del sistema públic sanitari i sense distinció ni discriminació per a cap dona. AVORTAMENT LLIURE, GRATUÏT, SEGUR I DINS DEL SISTEMA PÚBLIC DE SALUT.

- El feminisme ha de ser el motor del canvi, això continuem fent xarxa per tal d’expandir totes aquestes premises al conjunt de la societat. EL MÓN SERÀ FEMINISTA O NO SERÀ!

Estrategies:

- Cal la unitat intergeneracional, de dones, de professionals, d’associacions feministes. Hem de fer xarxa i anar sumant i transmetent als moviments socials i partits polítics la necessitat de lluitat contra la reforma de la llei i posicionar-se a favor del dret a decidir. FER XARXA DIFONENT EL NOSTRE MISSATGE.

- Hem d’exigir als partits polítics i sindicats el seu posicionament públic al respecte de l’avortament i la difusió en xarxes i campanyes. DEFENSEU EL DRET A DECIDIR!

- L’acció directa i reividicativa als carrers continúa sent necessària per tal de fer-nos visibles. UNIDES EN LES XARXES, COORDINADES EN LES PLACES!

Word - 18 KB
Document conclusions

VALÈNCIA

INSCRIPCIÓ OBLIGATÒRIA I GRATUITA AL CORREU:

jornadadretadecidir@gmail.com

Nom i Cognoms

Telèfon de contacte

Dinar: és opcional (indiqueu: si o no) Preu: 11€. Pagament el día de la Jornada

Data limit d’inscripció: AFORAMENT COMPLETAT

Díptic car 1

Díptic cara 2

Poster Jornada

JORNADA PEL DRET A DECIDIR: “EL PODER DE DECIDIR ÉS NOSTRE. INFORMADES, REARMADES, PREPARADES”

El 28 de setembre la Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir de València organitza la Jornada “El poder de decidir és nostre. Informades, rearmades, preparades” en el Palau de Pineda de València. Una Jornada de reflexió i debat al voltant del dret de les dones a decidir si volen ser mares o no.

Un dret que a l’Estat espanyol actualment regula la llei de salut sexual i reproductiva aprovada en 2010 i que permet a les dones avortar lliurement fins a la setmana 14 de gestació. Després d’açò, es necessita un dictamen mèdic i complir certs requisits –risc per a la salut, fins a la setmana 22, i anomalies fetals greus o incompatibles amb la vida, sense termini–. Una llei que, encara que no respon a totes les expectatives de les dones, amplia els nostres drets en salut sexual i reproductiva, en sintonia amb les lleis més avançades d’altres països eutopeus . El ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, ha anunciat que reformarà la llei per a substituir aquest termini lliure per un sistema de supòsits com el que va regir des de 1985 fins a 2010. Les dones hauran d’acreditar que es troben en els supòsits que determine la llei, que encara no han sigut detallats, per a poder interrompre l’embaràs.

• Gallardón, a les ordres dels sectors més reaccionaris i de l’Església, vol tornar-nos a la llei de l’any 85, restrictiva, una llei de supòsits i no de terminis.

• El dret a avortar està reconegut per l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa: “ L’avortament és un dret, la llibertat de les dones a decidir sobre el seu cos ha de ser respectada i els governs han de garantir aquesta pràctica accessible i segura.”

• La reforma anunciada per Gallardón va en contra del que l’OMS aconsella a tots els estats: facilitar un avortament asèptic per als supòsits fonamentals (violació, malformació del fetus i greu perill per a la salut física i psíquica de la mare).

• Exigim un reconeixement absolut i no condicionat del dret de les dones a avortar, així com que les interrupcions voluntàries de l’embaràs siguen portades a cap pel sistema públic de salut de forma totalment gratuïta. Avortament lliure, gratuït, segur i dins del sistema públic de salut.

• Reivindiquem l’educació sexual com a forma de previndre els embarassos no desitjats. Dels cent mil avortaments anuals que es practiquen a l’Estat, la majoria són de joves.

Amb aquesta jornada, la Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir de València s’afig a les diferents accions, que a escala mundial, tindran lloc amb motiu de la commemoració del Dia d’Acció Global per l’Avortament Legal, Segur i Gratuït. Així mateix, la Coordinadora continuarà amb les mobilitzacions d’oposició a la reforma anunciada per Gallardón per al pròxim octubre.

Word - 61.5 KB
“EL PODER DE DECIDIR ÉS NOSTRE. INFORMADES, REARMADES, PREPARADES”
PDF - 210.3 KB
Dossier Informatiu
Word - 112.5 KB
Dossier infomatiu word
PDF - 333.8 KB
Misoprostol

@DretaDecidirVlc

Estem al facebook:

https://www.facebook.com/groups/558...

i al twitter:

https://twitter.com/DretaDecidirVlc

Inscripció obligatòria i gratuita: jornadadretadecidir@gmail.com

ANUNCI DE LA JORNADA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ i WEBS

Público.es

27-9-2013 Organizaciones feministas convocan protestas en toda España contra la contrarreforma de Gallardón

Radio Mézclate conmigo

25-9-2013 Audio de la entrevista a partir del minuto 40’39

El País

24-9-2013 Las feministas valencianas organizan una jornada sobre el derecho a decidir a partir del minuto 40’39

LaVeuPV

24-9-2013 El dret de les dones a decidir si volen ser mares o no

AmecoPress

24-9-2013 Jornada en Valencia “El poder de decidir es nuestro. Informadas, Rearmadas, Preparadas”

Ràdio Plèiades

20-9-2013 Audio dela entrevista

Radio Malva

19-9-2013 Audio de la entrevista a partir del minuto 7´55

Coordinadora Estatal de Organizaciones Feministas

19-9-2013 #28S Jornadas "El poder de decidir es nuestro. Informadas, rearmadas, preparadas”

Revista nonada

17-9-2013 Ser o no ser mare. Podem decidir?

La Independent

10-9-2013 Jornada a València sobre les dones a decidir sobre el seu cos

ALTRES ACCIONS

Estais todas invitadas a la CONCENTRACION el sábado 28-9-2013

Plaça del Carme

Hora:18

Organiza Mujeres hasta el Coño.

https://www.facebook.com/events/590...

ALACANT

*_Día 25 de septiembre de 2013_*

*18.30h:*Jornada "El dret a decidir". Salón de actos de CC.OO. Av/ de Salamanca 33. Alicante. Organiza *CC.OO L’alacantí les Marines.*

*_Día 26 de septiembre de 2013_*

*11.30h*: Rueda de Prensa. En la puerta de la Sede del Sindic de Greuges o en la Sede de la U.A. Convoca: *Plataforma Feminista.* Objeto: Convocar y difundir las acciones de la Plataforma Feminista en torno al Día Internacional de los derechos sexuales y reproductivos.

*17’00h:*Curso Monográfico. Ley 7/2012 Integral contra la Violencia sobre la Mujer en el Ámbito de la Comunidad Valenciana. Colegio de abogados. C/ Gravina 4, 2º Alicante. Organiza *Themis.*

*_Día 27 de septiembre de 2013_*

*18.30h:*Picaeta violeta. En la Cantonada. Organiza: Mujeres feministas.

*_Día 28 de septiembre de 2013_*

*12.00h: *Acto Central de la Plataforma Feminista de Alicante. Plaza 25 de mayo (Mercado Central). Alicante. Organiza: *Plataforma Feminista de Alicante.*

*12.00h:*Lectura de artículos seleccionados de la Ley de salud sexual y reproductiva y de la interrupción voluntaria del embarazo.

*12.30h:*Performance del cuento: Caperucitas Feroces.

*12:45h:*Lectura del Manifiesto del Día Internacional sobre los derechos sexuales y reproductivos. Elaborado por la Plataforma Feminista. *María Candelas y Alejandra Bou.*

·*Punto de venta de camisetas:*Caputxetes Ferotges..

·*Punto de recogida de firmas:*solicitud dirigida a las parlamentarias para que no secunden la modificación del Ministro de justicia a la Ley de salud sexual y reproductiva y de la interrupción del embarazo. (IVE).

* Grabación y edición vídeo: *Caputxetes Ferotges* de la Plataforma Feminista de Alicante.

Convocatorias Estado: Día Internacional por la Despenalización del Aborto

1 Mensaje

  • JORNADA PEL DRET A DECIDIR 13 de octubre de 2013 08:27, por Josepa

    Cal repetir fins que ens cansem, que serà mai, que el dret a decidir sobre la viabilitat del fetus és de la mare. Tota la resta de mitjans han d’estar positivament al seu abast. Que passa amb el pare. La majoria dels casos , no vol saber res d’una futura criatura, en els casos que són parella i si hi han sutuacions difícils, se sol conincidir. I si hi ha discrepàncies, entre un futur pare i mare, ella és la que ha de decidir , perquè la major part en diferència de dificultats i preocupacions, angoixes etc, etc, seran per a la mare. Crec que mai és un caprici abortar per a una dona. Conm diu el text el dret a decidir per davant, el deure de coeducar en sexualitat també.

    Responder este mensaje

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0