Xarxa Feminista PV
Portada del sitio > IGUALDAD y DERECHOS-(Aborto-Cuidados) > Alcoi: Concentració contra la refolrma de la Ley de l’avortament

Alcoi: Concentració contra la refolrma de la Ley de l’avortament

Jueves 9 de enero de 2014

Dimecres dia 15 de Gener, a les 20’30 hores, a la plaça d’Espanya d’Alcoi

MANIFEST

Les persones i col.lectius presents a la Plaça volem expressar el nostre rebuig, i indignació, per l’avantprojecte de reforma de la llei de l’avortament en vigor des de l’any 2010. Com molt bé s’ha dit, la proposta del Sr. Alberto Ruiz-Gallardón és un intent de fer-nos retrocedir trenta anys, al temps en què no es reconeixia el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos.

Si l’avantprojecte es converteix en llei, la interrupció voluntària de l’embaràs durant les primeres 14 setmanes deixarà de ser una opció possible i tornarà a ser un delicte. Els supostos de despenalització són més restrictius que els que es van establir en 1985 i, el procediment previst, molt més llarg i complicat.

Al dictat de la Conferència Episcopal de l’Església Catòlica, es pretén imposar la maternitat a qui no la desitja o a qui considera que no es troba en les millors condicions per a assumir-la. Aquest atac a la llibertat i a l’autonomia personal de les dones és especialment cruel en aquestos temps, quan la precarietat laboral i les retallades en els serveis bàsics són un clar obstacle per a decidir portar fills al món.

La reforma no té cap annex que garantisca un treball amb un jornal digne per a les dones que volen ser mares, ni cap disposició que ature el desmuntatge de la llei de dependencia. No assegura tampoc cap ajuda social, sanitària i educativa, per a la criança de xiquets i xiquetes nascudes amb malformacions congènites i discapacitat. No preveu cap modificació de la legislació hipotecària, eixa que deixa la gent al carrer i que fins i tot ha provocat la separació de molts pares dels seus fills, quan aquestos han hagut de quedar a càrrec dels Serveis Socials després d’un desnonament.

En lloc de preocupar-se pel benestar de les persones nascudes i de fer política contra la pobresa que creix, el PP perd el temps tractant de governar els nostres cossos i les nostres consciències. En lloc de treballar per millorar l’educació sexual i afectiva dels joves i per fomentar l’accés als mètodes anticonceptius, el PP perd el temps tractant d’imposar per la força la moral de la jerarquia catòlica.

Les possibles conseqüències són ben conegudes perquè formen part d’un passat que no hauria de tornar: dones humiliades per haver d’al•legar que el seu embaràs els ocasiona greus problemes psiquiàtrics (i sense garanties que els metges que les avaluen els donen la raó), viatges a l’estranger només a l’abast de qui se’ls pot permetre, professionals mèdics assetjats per la possibilitat de ser inhabilitats i castigats penalment, avortaments clandestins i insegurs…

Perquè aquest passat no ens colpege de nou i pel dret a una maternitat lliurement decidida, ens oposem frontalment a la reforma de la llei sobre la interrupció voluntària de l’embaràs i us convoquem a la concentració que tindrà lloc el Dimecres dia 15 de Gener, a les 20’30 hores, a la plaça d’Espanya d’Alcoi. Us esperem a totes i a tots.

Comentar esta breve

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0