Arrel de la web > Agenda > ACTES de suport a la vaga general del 29-setembre a SANT CUGAT

ACTES de suport a la vaga general del 29-setembre a SANT CUGAT

a sant cugat també hi ha crisi!

divendres 17 de setembre de 2010, per  remenaire

- dilluns 20 a les 20 h al terra dolça
tertúlia al voltant de la vaga general
amb l’albert recio que és professor d’economia a la UAB
i amb en roger que és sindicalista a la COS

- divendres 24 a les 19 h al casal popular la guitza
xerrada amb sopar:
amb l’ermengol gassiot que és secretari d’acció social de CGT-Catalunya
i amb sindicalistes d’empreses de sant cugat

- dimarts 28 a les 19 h a la plaça del monestir
cercavila reivindicatiu

hem fet un modest bloc a internet en el que anirem recollint algunes informacions, el trobaràs aquí: http://vagasantcugat.29-s.net

EL 29-SETEMBRE VAGA GENERAL i MANIFESTACIONS A BARCELONA

L’actual escenari de l’economia mundial té un abans i un després de la fallida de Lehman’s Brothers una empresa dedicada a tota mena de serveis financers i especulatius a nivell mundial que el setembre de 2008 va protagonitzar la fallida més gran de la història econòmica, amb pèrdues d’aproximadament 470.000 milions d’Euros.

Algunes setmanes després transcendia l’estafa del grup d’inversió del senyor Madoff, que va fer que s’esfumessin més de 50.000 milions de dòlars de diferents fons d’inversió. Il·lustrem aquestes xifres que són descomunals comparades amb una nòmina de 1000 euros. Si passem l’estafa del senyor Madoff a pessetes, i posem 1000 milions de pessetes en una furgoneta blindada, necessitarem 70.000 furgonetes que faran una caravana de més de 500 kilòmetres. Com poden desaparèixer tants diners de cop?

Des de l’inici d’aquesta crisi, la majoria de països han injectat una gran quantitat de diners públics per evitar que el sistema financer no s’ensorri. Una vegada parat l’efecte bancarrota (fallida), és just que ens toqui pagar-ne les conseqüències als que treballem? No, no és just que els bancs perdin diners i que per fer-ne front hi hagi retallades de salaris i de pensions.

A més de pagar la crisi amb aquestes retallades directes, i l’increment d’impostos indirectes com l’IVA, l’estat ens prepara un nou marc de relacions laborals, que suposen un retrocés en l’estat del benestar europeu. Ens amenacen de fer-nos treballar fins als 67 anys. Tornaran les Empreses de Treball Temporal, empreses intermediàries que ajuden a la configuració d’una doble escala salarial per la mateixa feina i fomenten la precarietat dels joves que s’incorporen a les seves primeres feines. L’acomiadament serà més fàcil i més barat, i fins i tot els convenis col·lectius podran ser ignorats per la patronal.

La crisi en xifres:

- A Sant Cugat hi ha més de 4.000 persones aturades, el doble que a finals del 2008.
- A Sant Cugat hi ha hagut durant els darrers anys més de cinquanta EROs (Expedients de Regulació de l’Ocupació) que han deixat sense feina més de 2000 persones.

La Vaga General convocada per al 29 de Setembre és una oportunitat excel·lent per trencar amb la passivitat i la por, i aixecar un mur de solidaritat que colze a colze ens porti a fer recular tots els atacs dels governs i patronals contra els nostres drets laborals i socials.

Us convidem a la propera trobada oberta, el dimecres 15 a les 19 hores al Casal Popular La Guitza

Correu de contacte: vagasantcugat@29-s.net

Sant Cugat, setembre de 2010.

Grup de suport a la Vaga General del 29 de setembre.
www.vagasantcugat.29-s.net
http://vagasantcugat.29-s.net

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0