Xarxa Feminista PV

Xerrada "El cooperativisme tèxtil a Argentina: Experiències de lluita des de l’economia feminista"

Lunes 20 de mayo de 2024

Ens complau convidar-vos a l’activitat "El cooperativisme tèxtil a Argentina: Experiències de lluita des de l’economia feminista", que tindrà lloc el proper dimecres 22 de maig a les 18:30h a La Repartidora, al Carrer del Reverend Rafael Tramoyeres, 8, Benimaclet, València.

Es tracta d’una activitat del programa previ al I Aplec de les Economies Transformadores que farem el pròxim 1 de juny als jardins de Vivers a València.

Us escrivim aquets correu perquè som coneixedores del vostre treball i compromís i pensem que aquest acte és del vostre interés. En aquesta trobada comptarem amb la participació de col·lectius i cooperatives tèxtils argentines que compartiran les seues experiències i lluites en el marc de l’economia feminista:

- Espacio de Economía Feminista de Córdoba. Es tracta d’un espai de militància que va sorgir dins de l’acadèmia i que al llarg de la seua trajectòria han aprofundit sobre diferents àmbits com el territori, la universitat i els espais autogestionats locals.

- Las Amazonas (cooperativa tèxtil de Buenos Aires). Integrada per veïnes de la Villa 31 de Buenos Aires en el marc de l’organització popular La Poderosa. Elles realitzen productes en base a la reutilització i revaloració de teles de parapents i paracaigudes en desús.

- Cooperativa Textiles Pigüé (Pigüé). Es tracta d’una cooperativa de treball i organització social que valora resultats socials i econòmics, guardant equilibri amb el medi ambient, les condicions laborals i el desenvolupament personal de cadascun dels seus socis i sòcies (170 socis i sòcies treballadores).

A través d’aquestes veus coneixerem com, malgrat les pressions d’una economia de lliure mercat dominada per la fast fashion, les cooperatives argentines resisteixen i continuen produint gran part de la roba i els tèxtils que utilitzen, enfrontant-se a la vulneració de drets humans i laborals i a l’augment desmesurat dels residus tèxtils.

XEAS País Valencià - Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0