Xarxa Feminista PV

Taula redona "Llibertat d’expressió en l’art" Llibertat d’expressió des de la perspectiva feminista

Sábado 11 de noviembre de 2023

Mesa molt especial que tractarà sobre llibertat d’expressió en l’art dins la campanya d’Amnistia Internacional sobre el Dret a la protesta.

Llibertat d’expressió des de la perspectiva feminista amb dues de les artistes més sòlides, respectades i interessants del panorama creatiu espanyol amb projecció internacional. I una investigadora i teòrica de l’art que ha centrat el seu treball en feminisme i gènere.

Dijous, 16 de novembre, 19 hores a l’Sporting Club de Russafa, Carrer Sevilla 5 València

Lourdes Santamaria Blasco

Doctora en BBAA per la UPV; professora en la Facultat de BBAA d’Altea (UMH) i en el Màster Universitari en Estudis Culturals i Visuals de la UMH d’Elx. Les seues investigacions teòriques i artístiques se centren en Estudis Feministes i de Gènere, i en les Polítiques del Cos aplicades a les temàtiques socials sobre igualtat i diversitat (LGTBQI + immigració) És sòcia de diverses ONGs (Amnistia Internacional, MSF, ACNUR, OPEN ARMS).

Mau Monleon

Artista valenciana de formació i projecció internacional amb una extensa producció acadèmica i de comissariat. És professora d’Escultura en la UPV. La seua obra està unida a l’activisme feminista i, a més, promou nombrosos projectes participatius.

"Mau Monleon Pradas treballa en vídeo i fotografia, text, instal.lació, art públic i transmèdia. Els seus projectes com a artista i comissària se centren en l’esfera pública, explorant temes des de la crisi de les cures i la violència de gènere; el treball i l’educació; fins a l’arquitectura i l’entorn construït especialment en allò que afecta les dones"

La seua amplíssima activitat artística nacional i internacional la converteixen en una referència de l’activisme, en especial pels drets de les dones, de les i dels migrants i contra la violència masclista.

Isabel Oliver

Aquesta artista valenciana que va començar a crear junt a l’Equip Crònica, va rebre el reconeixement internacional a través de, probablement, el més important museu d’art contemporani europeu, la TATE Modern de Londres en 2015 en l’exposició sobre art pop internacional: "The World Goes Pop".

La seua obra es troba en els més importants museus d’art contemporani. Sens dubte, Isabel Oliver, catedràtica de Coneixement de la pintura de la UPV és una de les artistes contemporànies més destacades per la seua solidesa artística i intel·lectua, una pionera de la reivindicació feminista en l’art, el reconeixement de la qual augmenta i creix en el temps.

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0