Xarxa Feminista PV

8 de Març 2011. Día Internacional de les Dones. Actes al voltant del 8 de Març

Sábado 19 de febrero de 2011

Dimarts 8 de Març: Manifestació 19’30 h. eixida: Glorieta

Recorregut: Jardins del Parterre (cantonada C/Pau)Palau de Justicia, Colón, Xátiva, Av. Maqués de Sotelo, Pça. de l’Ajuntament, San Vicent, Pça de la Reina, Micalet y finalitza en la Plaça de la Verge.

Manifest 8 de març. Dia internacional de les Dones. Moviment Feminista de València

8 de Març 1911 - 2011

"AMB LA IGUALTAT, UNA ALTRA POLÍTICA ÉS POSSIBLE".

En març de 1911 més d’un milió de dones van eixir al carrer exigint drets laborals i socials en eixe primer Dia Internacional de les Dones. Cent anys després, malgrat ser molt el que hem aconseguit, encara estem lluny d’equiparar-nos en drets als homes.

Milions de dones en el món pateixen violències, treballen en precari i amb risc per a la seua salut, viuen en la pobresa, carreguen amb tradicions culturals i religioses o són venudes com a esclaves. Només pel fet de ser dones.

L’actual era de capitalisme global està servint per a restringir més els nostres drets amb l’excusa d’una crisi que nosaltres no hem creat, però estem pagant. A més, les mesures que s’adopten pels governs, l’eliminació del Ministeri d’Igualtat, del permís de paternitat i la supressió de línies d’inversió en polítiques d’igualtat són un atac sense precedents contra els nostres drets i accentuen més les desigualtats de gènere.

Són moltes les veus que s’alcen des del feminisme demanant altres mesures que han de passar necessàriament per la inversió en serveis públics, pel repartiment del treball assalariat i el domèstic, per igualar el temps que dediquen dones i homes a la cura de les persones i la criança.

Per això MANIFESTEM:

• Volem ser lliures i autònomes, acabar amb la divisió sexual del treball, com a garantia de la nostra independència econòmica i personal.

• Denunciem tota discriminació i exigim el respecte a la diversitat i demanem que les dones lesbianes, transsexuals i bisexuals es visibilitzen en tots els àmbits de la societat. Volem acabar amb la desigualtat en el tracte per raons culturals, polítiques, socials o generacionals.

• Exigim polítiques que ens permeten a les dones prendre part activa en les presa de decisions dels processos de transformació polític-social cap a una societat justa, igualitària i lliure.

• Treballem perquè es reconega i es visibilitze la presència i la participació de les dones en l’economia, en la història, en qualsevol camp del saber i en la política, perquè només recuperant la nostra història podrem construir el futur.

• Recordem i se solidaritzem en aquest 8 de març amb les dones que estan lluitant en els seus països per aconseguir la llibertat i la democràcia i les que -procedents d’altres cultures, d’altres països- són les nostres veïnes però tenen més dificultats per a aconseguir més quotes de llibertat i autonomia personal.

Només amb la igualtat real i efectiva transformarem l’actual model social i econòmic, basat en el capitalisme i el patriarcat, incapaç de donar resposta a les necessitats de justícia social i d’acabar amb les discriminacions que patim les dones. Amb la IGUALTAT, una altra política és possible.

MOVIMENT FEMINISTA DE VALÈNCIA.

VALÈNCIA

Grup de Dones de Natzaret

Word - 565 KB
Programa Dones de Natzaret

Grupo de Mujeres Malvarrosa

PDF - 21.9 KB
PROGRAMA SEMANA MUJERES MALVARROSA

DONES SORDES DE VALÈNCIA

- 5 març Disabte 18’30 h.

CASA DE LA DONA DE VALÈNCIA

Us convidem a totes les feministes a anar juntes amb la lesbianbanda amb el lema "DONES, CONSTRUÏM EL MÓN QUE DESITGEM".

Després de la mani (a partir de les 21,30 h.) continuarem amb una festa en el Bigornia (C/ Salvador Giner cantó amb C/ Museu) Hi haurà bocates, música i dones... i un xicotet bono d’ajuda per a la Casa de 5 € com a entrada, la Casa necessita enguany el nostre recolzament econòmic.

“No farem la revolució si no es pot ballar”

IES EL CLOT (Valencia)

CA REVOLTA

- 24 DIJOUS (FEBRER) 19.30h

Xerrada

Igualtat, relacions de poder i violència de gènere

Amb Elena Casado Aparicio, professora de Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid i coautora del llibre “Violencia en la pareja: género y vínculo”

- 1 MARÇ DIMARTS 20.00 h.

Exposicions

ACOSTAMENTS

Exposició col·lectiva de pintures de Salomé Rodríguez, Danka Stepan i Bibiana Vélez. A la Sala d’Exposicions. Fins a dissabte 19

MIRA-LES Ceres i acrílics de Carmen Tamarit Ortega

A la Cafeteria. Fins a dissabte 19

- 3 MARÇ DIJOUS 17.30 h.

Xerrada

VOLUNTARIAT PELS BONS TRACTES, UNA EXPERIÈNCIA EN EL TREBALL DE GÈNERE, DES DE CA REVOLTA

Aula 509 – Aulari Nord, Campus de Tarongers

- 8 de març 21’30 h.

FESTA 8 DE MARÇ

Sopar del 8 de març. Organitzat pel Grup pels Bons Tractes de Ca Revolta.

Preu: 12 euros (Cal apuntar-s’hi)

OCTUBRE CENTRE DE CULTURA CONTEMPORÀNIA

dijous dia 3 de març

ESCRIPTORES AL TERRAT, recital poètic que des de l’AELC organitzem amb motiu del "8 de Març", Dia Internacional de les Dones, a l’Octubre C.C.C., a les 19.30 h

Fundació d’Investigacions Marxistes del Pais Valencià

dimecres 2 de març 19 h.

Taula Redona sobre el 100 aniversari de l’accés lliure de la dona a la Universitat.

Taula Redona:

Montse Vilar Figueirido: "Les dones arriben a la Universitat". Historiadora i activista feminista.

Rosalía Sender Begue: "La lluita antifranquista". Històrica dirigente del PCE i feminista.

Gloria Marcos i Marti: "La Universitat als 70". Presidenta de la Fundació d’Estudis Politics.

Esther Sanz Selva: "La Universitat contra Bolonya". Claustral de la Universitat.

Moderadora: Cristina Verdugo Marti

sala de graus, Facultat de Història

PAIPORTA

Dones Progressistes de Paiporta

SETMANA DE LA DONA

10 de Març a les 19’30 h

Museu El Rajolar

TRILOGIA DE MUJERES MEDIEVALES

Este espectáculo tiene un doble interés:

ARTÍSTICO Y DIDÁCTICO

Se trata de un recorrido a través de los tres textos que componen la TRILOGÍA DE MUJERES MEDIEVALES escrita por Antonia Bueno, tras un riguroso trabajo de investigación sobre la Mujer en las Tres Culturas de nuestra Edad Media peninsular. El espectador viaja a la Hispania cristiana, a Al-Andalus musulmán y a la Sefarad judía, de la mano de sus protagonistas: Sancha, Zahra y Raquel, en compañía de las músicas, imágenes y aromas de la época. Ataviada con vestuario medieval, y acompañada por música y efectos de iluminación, la actriz se multiplica, encarnando las más diversas escenas, trazando una magistral exposición de una época y una condición, que tanto pueden conmovernos y enseñarnos hoy en día. A la acción teatral se suman músicas de las tres Culturas creada por mujeres, desde la alemana Hildergard Von Bingen (siglo XII) hasta la argelina Cheikha Rimiti (siglo XXI)

VALL D’UXÒ

SAGUNT

Col.lectiu Dones de Sagunt 8 de Març

- Taller de debat Dimecres 23 Febrer

al voltant del tema: "Igualdad, relaciones de poder y violencia de Género". Comptarem amb la presència d’ Elena Casado, investigadora d’aquestes temàtiques. Serà el dimecres dia 23 de febrer a les 18 hores als locals municipals de l’Àrea de la dona, Jardins antic sanatori.

- 1 Març

- divendres 4 Març XIX ª exposició de cartells del "8 de març",amb l’ acte de lliurament al guanyador d’enguany, també la inauguració de l’exposició col·lectiva "MIRALLS", de la "tira de dones" Que tindrà lloc el proper divendres dia 4 de març a les 19 hores a la Nova Sala d’exposicions "Capellà Pallarés" de Bancaixa.

CASAL JOVE AMB MOTIU DEL 8 DE MARÇ

EXPOSICIÓ del 22 Febrer al18 Març

Dones galardonades amb el Premi Nobel de la Pau

Lloc de realització: Casal Jove, C/ Vent de Marinada, s/n del Port de Sagunt.

Organitza: Regidoria de Joventut – Ajuntament de Sagunt

Horari: de dilluns a divendres de 17 a 20 h;

dissabtes de 10 a 14 i de 17 a 20 h.

Visites guiades concertades per a instituts (+Info 96 268 34 39)

CINEMA

Cicle: NI HEROINES NI SUPERWOMEN.

Als anys 60 en una època de contracultura, fam de lilbertat i liberació sexual, comencen a dur a la pantalla heroines amb un alt contingut sexual. (La mala es muy mala y la buena es(tá) muy buena)… aquest “nous estereotips” ajudaren a trencar tabús sexuals… més endavant i poc a poc el concepte d’heroïna en la nostra societat ha canviat superant aquesta imatge. En este cicle ens adintrem en les figures de les “heroïnes” d’aquesta època.

divendres 4 Març 2011- 19’30 h.: Barbarella

divendres 11 Març 2011-19’30 h. : Ultraviolet

divendres 18 Març 2011-19’30 h.: Gloria

divendres 25 Març 2011-19’30h.: Azumi

Matinal infantil: dissabte 26 Març 2011-11’30 h.:

Mulan

Programa Ajuntament de Sagunt

MONCADA

Col.lectiu de dones de Moncada

Lectura dramatizada: "Unos cuantos piquetitos" de Laila Ripoll Cuetos

10 marzo 19 h.

MARINA ALTA

Xarxa de Dones de la Marina Alta

GANDIA

El proper divendres, 25 de febrer, s’inaugura a Gandia l’exposició Un cant a l’esperança de Pepa Espasa.

L’acull l’Espai d’Art (c. Fundació Vicent Ferrer, 6; darrere de la Casa de Cultura), gràcies a l’organització promoguda pel CEIC Alfons el Vell (cluc).

L’acte constarà de dues parts: en una primera, a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, hi haurà la presentació del projecte, i un recital poètic i musical.

A continuació Inauguració de l’EXPOSICIÓ "Un cant a l’esperança"

Adjuntem un enllaç per a més informació sobre la poetesa Nadià Anjoman i l’obra de Pepa Espasa

Sala d’exposicions Espai d’Art (Gandia)

Del 25 de febrer al 13 de març de 2011

De dilluns a divendres, de 17 h a 20.30

Dissabte, d’11.30 h a 13.30 h i de 17 h a 20.30 h

PETRER

SILLA

Col.lectiu de Dones de Silla

28 de Febrero: presentación de la exposición "Camí cap a la Igualtat" Casa de la Dona de Silla, organizada por Col.lectiu de Dones de Silla a cargo de MªÁngeles Bustamante y la representante de la Coordinadora de Dones per la Igualtat

XIRIVELLA

"Recordem nostra Història"

1 de Marzo, a las 19.30 hora, se inaugurará en la Casa de la Dona de Xirivella, la exposición "Recordem nostra Història" una colección de carteles que hemos ido recopilando a través de los años de lucha feminista.

PDF - 295.8 KB
PROGRAMA D’ACTIVITATS

- DIVENDRES 11 DE MARÇ A LES 22.30H, AL TEATRE AUDITORI MUNICIPAL, tenim:

“NI MAS NI MENOS” un joc teatral de LAS PITUISTER 2 pallasses aragoneses.

LA CANYADA (Paterna)

Grupo ADona’t de La canyada

11 de Marzo a las 19’30 h.

Película con debate posterior: "La sal de la tierra"

Centro social de La canyada a las 19’30.

TORREVIEJA

8 de Marzo, a las 19 horas, se inaugurará la exposición "Camino hacia la Igualdad", versión en castellano.

Lugar: Centro Cultural de Virgen del Carmen, organizado por IU-EUPV de Torrevieja.

Presentación a cargo de Carmen Corredera, Nuria Trincado y Esther López Barceló, licenciada en Historia y coordinadora del área de Juventud de IU Federal.

BENIDORM

24 de Marzo, a las 12 horas, se hará la presentación de la exposición "Camí cap a la Igualtat" en el Ayuntamiento de Benidorm, organizada por la Concejalía de Cultura

Presentan: Elena Simón, reconocida pedagoga feminista como invitada especial de este evento y Carmen Garcia Albero, en nombre de la Coordinadora de les Dones per la Igualtat

ALCOI I COCENTAINA

Col.lectiu 8 de Març i Dones del Comtat i l´Alcoià

Word - 72.5 KB
MANIFEST
Word - 69.5 KB
PROGRAMA D’ACTIVITATS

GODELLA

Ajuntament de Godella

PROGRAMA D’ACTIVITATS

ALACANT

Plataforma Feminista d’Alacant

PDF - 17.5 KB
PROGRAMA D’ACTIVITATS

CASTELLÓ

Plataforma Ciudadana para la igualdad de oportunidades entre mujeres y hombres,

- 8 Marzo manifestación, reivindicativa y festiva, que saldrá de la Plaza de la Paz a las 19,30 horas.

Esta plataforma esta integrada por todos los partidos políticos con representación municipal, sindicatos, Administraciones Públicas y asociaciones de mujeres.

Es importante mantener esta lucha colectiva por la igualdad. De ella nos beneficiaremos las mujeres, pero también, no lo dudéis, los hombres.

Por eso debemos participar todos y todas Os esperamos

XÀTIVA

Xateba

PER LA IGUALTAT I CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Actes PER LA IGUALTAT

- a.- Divendres dia 4 de març: Taula redona (amb els diferents grups polítics): “Projecte polític d’una Xàtiva per la igualtat” Casa de la cultura a les 20 hores.

- b.-Dimarts 8 de març Lectura d’un manifest als mitjans de comunicació.

. c.-V Encontre, dissabte 2 d’abril a la Casa de la Cultura (de 10 a 13 hores): Es tracta d’una Jornada que organitza XATEBA amb l’objectiu de posar en contacte a diverses associacions i col•lectius. Treballarem “Violència de gènere i discapacitat”

- d.- Taller-sopar literari, “DONES LLIBRE” divendres 15 d’abril a La Ferroviària.

- e.- Taller a l’alumnat de l’IES.- Josep de Ribera: Treballant per la igualtat

ALZIRA

Ajuntament d’Alzira

- 3 Març Dijous Vídeo fòrum “Adiós tortilla”, en el MUMA, a les 19 h, amb la participació de Mar Gómiz de Serranos, periodista, directora i guionista d’este curtmetratge; i Paqui Méndez Martínez, periodista, guionista i coordinadora de “Curtmetratges per la igualtat”.

- 6 Març Diumenge Concentració per reivindicar la igualtat efectiva de dones i hòmens, a la Plaça Major, a les 11.45 h. Convoca el Grup de Debat per la Igualtat i l’Ajuntament d’Alzira.

- 8 Març Dimarts Reconeixement a Consuelo Berenguer i Bort, per l’impuls que ha donat a les polítiques d’igualtat municipals i per la seua participació en el teixit associatiu. Dia Internacional pels Drets de les Dones, en l’auditori de la Casa de la Cultura, a les 19 h.

- 10 Març Dijous Grup de Deabt per la Igualtat. 19 h. Ajuntament d’Alzira Sala de Reunions.

- 24 Març Dijous 19 h. Museu Municipal d’Alzira. Club de lectura....amb ulleres lila. Llibre "Homens" d’Isabel Clara Simó. Dirigira el col.loqui Consuelo Berenguer i Bort.

PICASSENT

Ajuntament de Picassent. Regidoría d’Igualtat

Programa d’activitats

BURJASSOT

Universitat de València. UNITAT D’IGUALTAT

- Acte commemoratiu a la UVEG del Dia Internacional de la Dona

- "Seminari "Igualtat, Comunicació i Imatge Corporativa"

Programa

- Actes al voltant de la II Setmana per la Igualtat

Veure actes

Área de la Dona CCOO

PROGRAMA

Área de la Dona CGT

PROGRAMA

Word - 213.5 KB
MANIFIESTO CGT

Área de la Dona UGT

PDF - 146.7 KB
PROGRAMA

Área de la Dona Intersindical valenciana

9 Març Dimecres 19’30 h. Juan de Mena, 18

Xerrada: "Dones llauradores i sindicalime agrari"

Josefa Estruch "Pepeta" medalla d’or al mèrit en el treball Ministeri de Treball

Anna Cuquerella, responsable de l’àrea de la Dona Unió de llauradors i ramaders

Macu Gimeno, coordinadora de la Dona Intersindical

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0