Xarxa Feminista PV

2011 - 25 de Novembre. Día Internacional contra la violència de gènere

Miércoles 9 de noviembre de 2011

VALÈNCIA

PDF - 54.8 KB
Cartel en PDF A-4 para imprimir
Word - 223.5 KB
Cartel en Word A-4 para imprimir

MANIFEST

25 DE NOVEMBRE. DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

EL MASCLISME MATA

Un any més, el Moviment Feminista de València denunciem la injusta situació de desigualtat i violència contra les dones. Violència masclista que ha acabat amb la vida de 69 dones durant el període comprès entre l’1 de novembre de 2010 al 31 d’octubre de 2011.

Demanem el compromís per part de la societat (partits polítics, institucions i ciutadania en general) per a ERADICAR LA VIOLÈNCIA MASCLISTA.

Denunciem que, amb el pretext de la crisi econòmica, s’estan reduint els serveis prestats a les dones víctimes de violència, empitjorant les condicions laborals de professionals que atenen aquestes situacions de violència i degradant així la qualitat d’aquests serveis. Un exemple clar és l’eliminació pel Govern Valencià del Centre Reina Sofía per a l’estudi de la Violència. Una eliminació que no s’entén, quan sols al País Valencià han estat assassinades set dones i són moltes les denúncies per maltractaments tramitades en els jutgats. No se sap perquè no s’ha realitzat l’informe anual que exigeix la llei d’Igualtat de la Generalitat Valenciana: no se sap quantes assistències s’han realitzat en els Centres 24 hores o quantes dones hi han demanat ajuda. Aquest informe faria evident la falta de resposta davant aquest drama, com també el desinterès de la Generalitat en complir les lleis.

Així mateix, denunciem la falta de voluntat política per a promoure la prevenció de la violència en els centres escolars, prevenció que falla des del mateix moment que no es promou una educació en igualtat, ni una ciutadania entre iguals.

Manifestem la nostra solidaritat amb l’entorn afectiu de les dones víctimes de la violència masclista, i demanem més recursos de suport per als i les menors que queden orfes per causa de la violència, així com amb totes les famílies de dones originàries d’altres països, que van vindre amb el somni de millorar la seua història vital i que van trobar la mort en aquest país. I amb les que moren diàriament en països amb un alt índex de violència com Mèxic, Guatemala, Colòmbia, així com els països que es troben en conflictes armats.

Les violències de gènere(S) que patim les dones, dins i fora de les nostres relacions afectivo-sexuals, en tota la seua diversitat i realitat: violència de gènere, lesbofòbia, transfòbia, bifòbia… és una xacra patriarcal que aquesta societat no pot permetre ni un dia més. Exigim, per això, mesures, recursos i eines de polítiques públiques per a la seua eradicació.

Volem el compromís de totes i tots per a la construcció d’una societat on no tinguen cabuda les violències masclistes en totes les seues expressions: econòmica, estètica, laboral, física, psicològica, sexual, institucional, religiosa i en forma de tracta de dones amb fins d’explotació laboral i sexual.

Estem amb totes les organitzacions feministes del món que hui, 25 de novembre, es manifesten contra aquesta greu injustícia patriarcal. Perquè som conscients que entre totes assolirem eradicar el feminicidi que devasta el món. Perquè estem decidides a què les següents generacions visquen en una societat més igualitària i puguen créixer lliures, felices i en pau.

València, 25 de novembre de 2011. Moviment Feminista de València.

Word - 16 KB
MANIFEST

LLISTAT DE DONES ASSASSINADES DEL 1 NOVEMBRE 2010 AL 31 OCTUBRE 2011

Word - 23 KB

MANIFESTACIÓ DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

El Moviment Feminista de València us convoca a participar activament en la

MANIFESTACIÓ A VALÈNCIA 25 NOVEMBRE DE 2.011

Lloc:Parterre Hora:19,30 hores

Recorregut: Jardins del Parterre (cantonada C/Pau)Palau de Justicia, Colón, Xátiva, Av. Maqués de Sotelo i finalitza en el centre de la Pça. de l’Ajuntament.

La Manifestació finalitzará al centre de la Pça. de l’Ajuntament amb un acte transmitit per megafonía

LEMA DE LA PANCARTA DE CAPÇALERA:

EL MASCLIME MATA

Anirem totes vestides de negre i amb algún detall morat o lila

Organització:

Primer anirá la pancarta unitaria

A continuació de la pancarta portarem siluetes de dones assassinades des-de el 1 novembre 2.010 al 31 octubre de 2.011, una per cada dona, amb el seu nom y data de l’assassinat.

Darrere aniran la batucada i les Organitzacions de Dones.

Després la resta de la manifestació

Es prega respectar el ordre

VOS RECORDEM QUE NO ES UNA MANIFESTACIÓ FESTIVA, NO TENIM RES A CELEBRAR

ACTES AL VOLTANT DEL 25 NOVEMBRE

VALÈNCIA

Grup d’Alumnes de Traball Social de la Universitat de València

Taula Rodona Violència de Gènere

- Rosa Guiralt Martínez: Fiscal delegada de Violencia de Gènero

- Fina Muñoz Marqués: Trabajadora Social especialista en Violencia contra las Mujeres

- Marina Calatayud Cuesta: Jefa de la Unidad de Coordinación contra la Violencia sobre la Mujer de la Delegación del Gobierno en la C.V.

Dia: 18 Novembre 2011 a les 17 h.

Lloc: Saló d’Actes de la Facultat de Ciències Socials. Campus de Tarongers

Ajuntament de València

Programa

XIRIVELLA

• Viernes 18 de noviembre, a las 18:30 horas, en la Casa de la Dona, Ágora de debate feminista, con la proyección de la película sobre la biografía de Margaret Sanger. Organiza la asociación Espai Violeta.

• Martes 22 de noviembre a las 19:00 horas en el salón de actos del Centro Social Polivalente, Mesa redonda contra la violencia sobre las mujeres, organiza la Concejalía de Mujer.

Contará con la presencia de:*

* Rosa Guiralt*, Fiscal Delegada de Violencia de Género

*Marina Calatayud*, Jefa de la Unidad de Coordinación contra la Violencia de Género de la Delegación de Gobierno.

*Jefe de la Comisaría * de Xirivella, Alaquás y Aldaia: *,* *Jose Jiménez responsable de la UPAP y Sigfrido López, responsable del SAF.

Personal del Centro de Servicios Interculturale*s de la Mancomunidad de l’Horta Sud.

*Policía Local* de Xirivella.

*Miguel García,* Jefe de la Oficina de Atención a las Víctimas del delito y Responsable del Punto de encuentro del Juzgado de Mislata.

*Personal de la Casa de la Dona*

• Jueves 24 de noviembre, a las 18:00 horas manifestación contra la violencia sobre las mujeres, salida y llegada puerta del Ayuntamiento. Al finalizar la manifestación, 20:15 horas, inauguración de la Exposición “Espacios Comunes” de la artista Carmen Barrios Corredera en la Casa de la Cultura, y a continuación a las 21 horas Sopar del Dijous, y recital de poesía de la autora de la exposición. Entrada libre. Organizado por la Coordinadora de Dones de Xirivella por la igualdad. Exposición hasta el 2 de Diciembre.

• Martes 29 de noviembre a las 19:30 horas en la Casa de la Dona Club de Lectura sobre el libro “La mujer rota” de Simone de Beauvoir, a cargo de la profesora de Literatura y feminista Pura Aloy. Organiza Dones de Xirivella en Acció

• Talleres escolares sobre Violencia contra las mujeres, en el IES Gonzalo Anaya y en el IES Ramón Muntaner, organiza la Concejalía de Mujer.

BURJASSOT

Espai Dona. Regidoría de Polítiques d’Igualtat

DEL 8 AL 22 DE NOVEMBRE: JORNADES DE PORTES OBERTES: "VIOLÈNCIA DE GÈNERE I FAMÍLIA", oferides pel servei d’Atenció a la Família i la Infància en el CENTRE SOCIAL MUNICIPAL ISAAC PERAL A LES 18 H.

- Dimarts 8 de novembre: "Prevenció de Violència de Gènere entre adolescents: Rols de Gènere"

- Dimarts 15 de novembre: “Conflictes amb Adolescents: Prevenció de la violència"

- Dimarts 22 de novembre: "Com afecta la Violència de Gènere als membres de la família"

DIJOUS 24 DE NOVEMBRE: “DE QUI DEPÉN? DEPÉN DE TU!”

TAULA REDONA oferida per la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives

A les 19 h. En la Casa de la Cultura de Burjassot

DIVENDRES 25 DE NOVEMBRE “DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE”

- PROGRAMA DE RÀDIO “De qui depén? Depén de tu!”

A partir de les 13 h. en Burjassot Radio, 93.8 FM

DIUMENGE 27 DE NOVEMBRE

“DE QUI PEDÉN? DEPÉN DE TU!”

En la Pl. de l’Ajuntament

11:00 h. II VOLTA A PEU CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE DE BURJASSOT

( 4000 Mtrs. urbans per a tota la població)

INSCRIPCIONS DEL 14 AL 24 DE NOVEMBRE EN: www.noupindaro.es

RECOLLIDA DE DORSAL I OBSEQUIS DEL 14 AL 24 DE NOVEMBRE DE DILLUNS A DIVENDRES DE 9 A 14 H. I DILLUNS I DIMECRES DE 14 A 19 H. EN: Espai Dona (C/ Colón, 40 de Burjassot)

SAGUNT

- Dimecres 23 de novembre, 19 h

XARRADA: “La defensa de las mujeres víctimas de la violencia de género en el ámbito judicial ”, a càrrec de Rosa Guiralt Martínez, fiscal delegada de Violència de Gènere de la Fiscalia Provincial de València

Casa de Cultura Capellà Pallarés

Organitza: Regidoria de la Dona.

La persistència en la nostra societat dels casos de maltractes cap a les dones per part de les seues parelles o ex parelles afectives;

Les enormes dificultats de tot tipus que encara tenen les dones a l’hora de prendre decisions i mantenir-les per a eixir i superar la seua situació de maltractament.

Malgrat els innegables avanços i els esforços realitzats per les distintes Administracions públiques encara queda molt per a fer. Tenim una ocasió única per a que la fiscal delegada de la Fiscalia de violència de gènere de la Fiscalia Provincial de Valencia, ens aporte elements per a comprendre aquestes situacions que afecten tota la societat.

PDF - 3.4 MB
PROGRAMA COMPLET D’ACTES AL VOLTANT DEL 25 NOVEMBRE 2011

- 25 Novembre

Toma la Plaza Morvedre convoca una concentración contra la violencia machista

EL COMTAT

Word - 25.5 KB
PROGRAMA Mancomunitat de Serveis Sicials El Comtat

BENETÚSSER

PDF - 1 MB
PROGRAMA D’ACTES Consell de Dones/Regidoría d’Igualtat

MARINA ALTA

Xarxa de Dones Marina Alta

Programa Actes al voltant del 25 Novembre

MONTESA

ALACANT

Plataforma Feminista d’Alacant

JPEG - 41.5 KB
Taula rodona 24 Novembre

- 24 NOVEMBRE

Mesa redonda: *¿Qué recursos tengo para combatir la violencia de género?*

Jueves *24 de noviembre a las 20’00H* en la* Sede** *en Alicante de la UA (C/ Ramón y Cajal, 4)

. Antonia Graells: Coordinadora de la Unidad de Violencia de Género de la Subdelegación de Gobierno de Alicante.

. Aurelio Fuentes. Agte. adscrito al Gabinete de Violencia Doméstica de la Policía Local de Alicante (GAVID)

. Elena Reig. Abogada, coordinadora de la Asociación de mujeres juristas Themis y de la Ahrupación de Mujeres Abogadas del Colegio de Abogados de Alicante

. Beatriz Ortiz. Trabajadora Social del Centro Mujer 24H de Alicante

- 25 NOVEMBRE: Concentración el diá 25 a las 19,30 h. en la Plaza de Calvo Sotelo.

CASTELLÓ

Promou: Xarxa de Dones de negre Castelló

25 NOVEMBRE

- Manifestació Unitaria a les 19 h. Pça. de la Pau

"Contra la violència vers les dones"

- Xarrada-taller: "Articulació del desig a travers del BON TRACTE" Conduït per Na ANA GARCIA

Lectura del Manifest

Lloc: Casal popular a les 20 h.

Institut Universitari d’estudis feministas i de gènere

Deu dies contra la violència de gènere. Programa

XÀTIVA

Xateba

• Dissabte, 19 de novembre a les 16.30, INAUGURACIÓ ART AL CARRER BARRI DEL RAVAL. Plaça San Joan. Elaboració d’un tapís coordinat per Maria Gosalbes Cháfer: “El Raval contra la violència de gènere”

• Dijous, 24 de novembre a les 19.30 a la llibreria “LA COSTERA” Presentació de la campanya “ JOVES CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE” amb joves d’ESO i Batxiller IES Josep de Ribera. Coordinats per Ana Belen Pina.

• Divendres, 25 de novembre a les 19h, des de l’Ajuntament “Marxa contra la violència de gènere” Organitzada pel Consell de la Dona. Seguidament CONCENTRACIÓ.- Xateba, en solidaritat a les dones assassinades. Lectura del Manifest. Representació grup de teatre.- Xateba. Obra: “Si la roba bruta es llava en casa...” Idea original de Maria Gosalbes Cháfer. Coordinat per Victor Torres.

• Diumenge 27 de novembre, a la Plaça San Joan, a les 12h Cloenda ART AL CARRER. Lectura de poemes a càrrec del grup:“PARAULES DE FANG”

• Dimarts 29 de novembre a l’IES Josep de Ribera. Taller “Prevenció de violència de gènere. A càrrec de Xateba.

SILLA

25 de NOVEMBRE dia Internacional de l’eliminació de la Violència de Gènere

PROGRAMACIÓ

- Dimecres 23 de novembre

A les 18 h, xarrada sobre violència de gènere a càrrec de Pilar Gil Cabedo, lletrada coordinadora de l’Atenció a les Víctimes de la Violència FAVIDE. Generalitat Valenciana.

ORGANITZA: Ajuntament de Silla.

- Dijous 24 de novembre

De les 11:00 h a les 13:00 h, eixida al mercat. S’ubicarà un punt d’informació i s’emetrà la publicitat de la campanya “No te saltes las señales. Elige vivir” del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat, a la Nau de la Cultura.

ORGANITZA: Ajuntament de Silla

- Divendres 25 de novembre

A les 12:00 h, lectura d’un manifest conjunt per part de Felicidad Domínguez a la plaça del Poble.

ORGANITZA: Dones en Bloc, Dones Progressistes i Col•lectiu de Dones.

- Acte simbòlic: Pintada en la persiana de la Casa de la Dona del telèfon 016 d’ajuda a la víctima de violència de gènere.

ORGANITZA: Dones en Bloc, Dones Progressistes i Col•lectiu de Dones.

A les 19:00 h. Manifestació a València.

A les 20:30 h, a la Casa de la Dona, taller de salut: “Ment positiva”. ORGANITZA: Dones en Bloc.

- Dimarts 29 de novembre

Lectura del manifest en el Ple.

ORGANITZA: Dones en Bloc, Dones Progressistes i Col•lectiu de Dones.

GODELLA

Ajuntament de Godella

BOCAIRENT

Més que dones

A Bocairent per al 25 de novembre hem preparat les següents activitats:

el 25 de novembre a les 19’30, concentració a la Plaça de l’ajuntament i lectura de manifest. Organitza regidoria d’Igualtat i colabora Més que dones.A la plaza penjarem cartells amb el nom i l’edat de les dones assassinades enguany (per donar visibilitat a la magnitud de l problema).

Colocarem ciris a la plaça i flors en homenatge a les víctimes.

A les 20’30, videofèrum-sopar al Centre d’interprestació turísitica de Bocairent i la Serra Mariola, la peli és ’A las 5 de la tarde’.

ALZIRA

Associació de Dones Juristes d’Alzira

PROGRAMA

ALCOI

Asociación ACOVIFA

PROGRAMA

INTERSINDICAL VALENCIANA

La Confederació d’STES edita unes unitats didàctiques per a treballar a classe el 25-N

PDF - 4.6 MB
UNITATS DIDÀCTIQUES

COMISIONES OBRERAS

Word - 45.5 KB
SEMINARIOS

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0