Xarxa Feminista PV

2010 - 25 de Novembre. Día Internacional contra la violència de gènere

Lunes 8 de noviembre de 2010

VALÈNCIA

MANIFEST DEL 25 DE NOVEMBRE 2010.

CAP AGRESSIÓ MÉS, CAP MALTRACTADOR AL CARRER. NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA!

En la última dècada, 629 dones han sigut assassinades , amb una mitjana de 63 per any. En 2010 hem superat la xifra de feminicidis de 2009. Des de l’1 de novembre del 2009 al 31 d’octubre d’enguany, 75 Dones han sigut mortes a mans d’assassins masclistes,amb una violència brutal:

estrangulades

asfixiades

apunyalades

esquarterades

degollades

atropellades

llançades al buit

enverinades

ofegades

decapitades

soterrades en calç viva

mortes a colps amb martells, barres, lligones...

La majoria han sigut assassinades per la seua parella o exparella, altres no mantenien relació sentimental amb l’assassí: són les que no entren en les estadístiques oficials.

De nacionalitat marroquina, boliviana, espanyola, anglesa, colombiana, bielorussa... amb ordres de protecció i sense. Joves i més grans. Assassinades a casa, al carrer, a soles o amb les seues criatures.

Aquest 25 de novembre, DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CAP A LES DONES, tornem a dir que no volem més agressions.

Denunciem de nou que per a erradicar la violència maclista cal començar amb l’educació, perquè l’educació en igualtat és l’eina bàsica per a transformar l’actual societat capitalista i patriarcal en una societat igualitària i lliure.

Perquè l’assistència social o la justicía intervenen quan la violència ja s’ha produït. Per això és imprescindble la prevenció. Imprescindible apostar en educació per a la ciutadania perquè les nostres filles i fills sàpiguen que la igualtat no és només cosa de les dones, sinó una necessitat irrenunciable de tota la societat.

Cal posar fí a la imposició d’un model de bellesa, d’una manera de ser, de vestir, d’estimar o de viure, perquè totes elles són diferents formes socials de violència contra les dones.

Volem un model social on no tinga cabuda cap tipus de violència sexual contra les dones i xiquetes. Que no permeta el tràfic de xiquetes i dones per a la seua explotació laboral o sexual, que repare les víctimes i perseguisca els delinqüents que es lucren amb l’esclavitud d’aquestes.

La crisi està servint de reforç dels estereotips en els quals se sustenta la discriminació que patim les dones. Les mesures que estan adoptant els governs per a eixir-ne són de marcat caràcter neoliberal i patriarcal. La supressió del Ministeri d’Igualtat i de línies d’inversió en polítiques d’igualtat o l’ajornament de l’aplicació de l’ampliació del permís de paternitat són passos arrere molt importants que fan més gran la bretxa de la desigualtat.

Al País Valencià, el govern autonòmic no destina els recursos econòmics necessaris per a educació, sanitat, assistència. Continua boicotejant la llei integral contra la violència de gènere, que després de sis anys encara no ha desenvolupat. A més, la falta de liquiditat li ha fet anunciar la venda d’immobles, entre altres, el palau del carrer Nàquera, seu de l’antic Institut de la Dona. Un espai de les dones al què no hem de renunciar.

Denunciem la violència masclista mitjançant l’insult o la desacreditació de les dones que exerceixen un càrrec públic, com ara les declaracions de l’alcalde de Valladolid contra la ministra de Sanitat, Igualtat i Política Social.

Hui, en el dia DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CAP A LES DONES, el Moviment Feminista de València cridem ben fort: CAP AGRESSIÓ MÉS, CAP MALTRACTADOR AL CARRER. NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA.

RECORDEM QUE LA MANIFESTACIÓ del dia 25 de novembre, a València, eixirà a les 19.30 hores de la Plaça d’Alfons el Magnànim.

ACUDEIX-HI!!! NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA!!!

MOVIMENT FEMINISTA DE VALENCIA

MANIFEST

Word - 40.5 KB

LLISTAT DE DONES ASSASSINADES DEL 1 NOVEMBRE 2009 AL 31 OCTUBRE 2010

Word - 88 KB

MANIFESTACIÓ DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

El Moviment Feminista de València us convoca a participar activament en la manifestació del dia 25 de novembre de 2.010.

MANIFESTACIÓ A VALÈNCIA 25 NOVEMBRE DE 2.010

25 Novembre 2.010: 19,30 hores Parterre

Recorregut: Jardins del Parterre (cantonada C/Pau)Palau de Justicia, Colón, Xátiva, Av. Maqués de Sotelo i finalitza Pça. de l’Ajuntament.

LEMA DE PANCARTA DE CAPÇALERA:

“CAP AGRESSIÓ MÉS, CAP MALTRACTADOR AL CARRER. NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA”

Convoca: Moviment Feminista de València

Anirem totes vestides de negre i amb un braçalet morat o lila.

Organització:

Primer anirá la pancarta unitaria

Darrere de la pancarta portarem siluetes de dones assassinades des-de el 1 novembre 2.009 al 31 octubre de 2.010, una per cada dona, amb el seu nom y data de l’assassinat

Darrere batucada y darrere la resta de manifestació.

Al final de la manifestació farem un cercle i deixarem al mig les siluetes, després llegirem el nom de totes les dones assassinades

ES PREGA RESPECTEM QUE NO ES UNA MANIFESTACIÓ FESTIVA

Participen:

Lesbianbanda

S’ambalà, batukada de Natzaret

GODELLA

EXPOSICIÒ PINTURA “MIRA-LES” DE CARMEN TAMARIT

Pel 25 de novembre, dia internacional contra la violencia de gènere.

Del 15 al 19 Novembre

Inauguració 15 Novembre 19’30 h.

L’ autora dedica esta exposició en homenatge a Pepa Pont Martínez

*ACCIONS*: EL CONSELL MUNICIPAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE GODELLA CONVOCA 5 MINUTS DE SILÈNCI PER LES VICTIMES DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNENERE CADA ÚLTIM DIMECRES DE MES A LES 19.OOH EN LA PLAÇA DE L’ESGLÉSIA

PDF - 635 KB
Programa Ajuntament de Godella Regidoria d’Igualtat

XÀTIVA

PER LA IGUALTAT I CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

PROGRAMA: “XÀTIVA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE”

Word - 61.3 KB

CASTELLÓ

Dones de Negre de Castelló

Mes de Noviembre contra la violència cap a les dones:

- Taller de "buen trato" amb Charo Altable

- 25 de novembre vigìlia a la plaça de la Pau de Castelló! Col.laboren (Casal popular, dones en lluita, xarxa feminista de la plana, sarxa feminista de Castelló, STE, subdelegación de violencia del gobierno de España, UGT,...)

- 27 de novembre Grup de treball "preparant els itineraris de la violència a la ciutat de Castelló"

Activitats realitzades a la seu del Cassal Popular Castelló.

- El 27 novembre sopar al cassal popular de Castelló amb performance

SAGUNT

PDF - 155.9 KB
Programa 25 de Novembre

LA CANYADA

Grupo Adona’t de La Canyada

Representación teatral:

"Exacta palabra" con Lola Escudero

el día 26 de noviembre en el Salón de Actos del Centro Social de La Cañada a las 19’30.

ALACANT

Pataforma Feminista d’Alacant

CONCENTRACIÓ A ALACANT CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA EL MASCLISME MATA

CONVOCATÒRIA DE LA CONCENTRACIÓ DEL DIJOUS 25 DE NOVEMBRE A LES 19’30 A LA PLAÇA CALVO SOTELO. *

Des de la plataforma feminista d’Alacant, s’insta a tota la ciutadania que se sume a les justes reivindicacions per a expressar el rebuig a la *violència masclista, *la qual* mata, assassina, mutila i vexa.*

Tanmateix, la PFA convida a les persones assistents a la concentració que *incloguen en la vestimenta alguna peça de color violeta*, per a contrubuir a la visibilitat, així com portar *ciris violeta* per il·luminar, simbòlicament, el món aquest color.

Manifest

Word - 23 KB

L’ALCOIÁ I EL COMTAT

Col.lectiu 8 de Març i Dones de L´Alcoiá i el Comtat

25 de NOVEMBRE DIA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

ACTIVITATS NOVEMBRE 2010

Word - 1.4 MB

Abans de llegir el manifest gent del la concentració llegiran; dues noms i els anys de les dones mortes,i una frase,així fins a que s´acaben.

Frases que es llegirán:

Word - 27 KB

El Dia Internacional contra la Violència vers les Dones i les Nenes, ens manifestarem a les 12h a la Plaça La Vila Cocentaina

Manifest

Word - 30 KB

DENIA

Xarxa de Dones de la Marina Alta

Con motivo del DÍA INTERNACIONAL EN CONTRA DE LA VIOLENCIA DE GÉNERO, la asociación MATRIA (Asociación de mujeres contra el maltrato), con colaboración de las asociaciones de OIDAS (Asoc. De mujeres profesionales por el empoderamiento femenino) y XARXA DE DONES (Aso. Feminista de la Marina), han organizado :

Martes 23 de Noviembre en la Casa de La Cultura de Denia a las 19 h.

Proyección de la película “ LA BODA DEL MONZON” de la directora Mira NAIR

Jueves 25 DE NOVIEMBRE 2010

CAMPAÑA DE VACUNACIÓN CONTRA LA VIOLENCIA DE GÉNERO

El objetivo de cualquier campaña de vacunación es la prevención. En esta campaña queremos que mediante un compromiso sencillo, a nivel individual y una reflexión, se vayan produciendo cambios de actitudes y un claro rechazo hacia las conductas de violencia contra las mujeres. La vacuna contiene 3 compromisos:

• Me comprometo a desarrollar mis relaciones en igualdad con las personas de mi entorno y sin estereotipos que denigren a la mujer.

• Me comprometo a pensar dos veces cuando me enfado para no resolver los problemas con violencia.

• Me comprometo a actuar ante actos de violencia de género denunciándolos, la violencia nunca es privada.

El día 25 se colocarán 2 mesas de vacunación, una en la c/ Marques de Campo y otra en la plaza París, con horario ininterrumpido de 11.30 a 19 h.

A las personas que acepten el compromiso de la vacuna se les dará una pulsera identificativa, (realizada por miembros del taller ocupacional de La Xara).

Las mesas se decoraran con esquelas de los asesinatos y pancata de "Ja ni ha prou de assesinat"

La idea de la campaña es poderla realizar de forma periódica como cualquier vacuna y cada año ir abarcando mayor número de población.

Targeta del compromís

Word - 110 KB

QUART DE POBLET

XIRIVELLA

ALBALAT DELS SORELLS

Associació de Veïns d’Albalat dels Sorells

Concentración 24 de noviembre a las 8 de la tarde en la puerta del ayuntamiento de Albalat

JPEG - 86.4 KB
JPEG - 109.1 KB

ALZIRA

AJUDA DONES JURISTES D’ALZIRA

- El dimecres 24 de novembre, acudirem al matí a l’IES Arabista Ribera de Carcaixent, per a realitzar un taller-xerrada amb l’alumnat.

- *El mateix dimecres 24 de novembre, a les 19:30h al Casal Jaume I- Grup Arrels de Carcaixent (Mestre Giner 17), havem preparat un col·loqui al voltant del llibre Passos lleugers , de Dacia Maraini, amb Empar Bria i Pelufo (professora de l’IES Arabista Ribera) i Dolors Pedrós Company ( editora d’Edicions96).

Acabarem l’acte amb una lectura dramatitzada de les històries del llibre Passos Lleugers, a càrrec de l’alumnat de la Comissio per la Igualtat de l’Institut Arabista Ribera .*

- El dijous 25 de novembre, us recordem que la Xarxa Feminsita del País Valencià convoca una Manifestació, a les 19:30h des del parterre de València.

- El divendres 26, a les 20h. i com tots els darrers divendres de mes tindrem la concentració a Alzira, a les portes de la seu col·legial de les advocades i advocats d’Alzira, (Plaça del Sufragi s/n, al costat de la delegació d’hisenda).

- El divendres 3 de desembre, acudirem al matí a l’IES La Costera de Xàtiva, per a realitzar un taller-xerrada amb l’alumnat.

—  Associació de Dones Juristes d’Alzira-AJUDA

www.donesjuristes.blogspot.com

ASAMBLEA DE MUJERES DE BIZKAIA

Campaña de recogida de firmas por el reconocimiento a las víctimas de la violencia sexista

FIRMAS

UNIVERSITAT DE VALÈNCIA UNITAT D’IGUALTAT

- Dimarts, 23 de novembre. *Saló d’Actes de la Facultat de Ciències Socials. 19 hores.

Taula rodona: "Contra la Violència de Gènere: Llei i Experiències Personals"

Intervindran: Ruth Mestre i Mestre, Institut de Drets Humans UVEG, Teresa Segarra, psicòloga i psicoterapeuta; Elena Martinez, professora de Dret Administratiu i Processal. Presenta i modera: A. Olga Quiñones, directora de la Unitat d’Igualtat.

- Dimecres, 24 de novembre. *Saló d’Actes de la Facultat de Ciències Socials. 19 hores.

Lectura dramatitzada "María Colorada" a càrrec de La Impossible, Cía. Adaptació del text /Defensa de Dama/ d’Isabel Carmona i Joaquín Hinojosa.

Direcció: Isabel Carmona; Intèrprets: Anna Albaladejo, Maribel Bravo, Ángel Figols i Juan Mandli.

INTERSINDICAL VALENCIANA

Manifest Àrea de la Dona de Intersindical Valenciana

PDF - 45.7 KB

Pincha aquí: ACTIVIDADES ESCOLARES. Intersindical Valenciana

Unitats didàctiques Educació Secundaria

Unitats didàctiques Educació Infantil i Primària

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0