Xarxa Feminista PV
Portada del sitio > CIENCIA, CULTURA, TECNOLOGÍA, OBITUARIO > Mor l’escriptora Clara Santiró Font

Mor l’escriptora Clara Santiró Font

Miércoles 21 de marzo de 2007

Clara Santiró anava a participar als actes de les Trobades Escola Valenciana. No és coneguda però reuneix els ingredients d’una dona a recuperar.

15.MAR.07 - Mor l’Escriptora Clara Santiró

Com a conseqüència d’una llarga malaltia ha mort hui en un hospital de València l’escriptora Clara Santiró.

Filla d’un català i una valenciana, Clara Santiró Font, va nàixer a Barcelona en 1931. Va iniciar la seua formació en l’escola republicana que la guerra va clausurar. Amb 8 anys va eixir cap a València. Es va casar amb un aragonés i es va traslladar Blancas (Terol) on va residir un lustre. En 1961 va tornar a València, i va residir des de llavors en Sant Marcel·lí, un barri del sud-oest de la ciutat que ella ha “historiat” en els seus contes: “Els dos gegants de Sant Marcel·lí” i “El gripau”. Este últim seleccionat com “Llibre associat” pel Fòrum dels Cultures de Barcelona 2004 pels seus valors humans i ecològics.

Dona entranyable i de tarannà rialler i vitalista amb la jubilació li va brollar la vena literària. Autodidacta, va saber formar-se en especial en el coneixement del nostre idioma, del que ha sigut sempre una enamorada i que ha cultivat en les seues creacions literàries. Tots els seus treballs han sigut publicats per l’editorial Denes, l’últim “Tha-ron-xina”, fa escassos mesos que va veure la llum. Deixa treballs inèdits. Molt vinculada a l’Associació de Veïnes i Veïns del barri de Sant Marcel·lí, de la qual era sòcia, va presentar la major part del seu treballs en el local social de l’esmentada entitat.

Autor: VICENT SOLER

Portaveu de l’Associació de Veïnes i Veïns de Sant Marcel.lí

Comentar esta breve

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0