Xarxa Feminista PV

Ha muerto Dolores Lis Pardo

Lunes 5 de agosto de 2013

Dedicatoria del colectivo Colectivo Feminista Victoria Sau, hacia su compañera Dolors Lis Pardo, nuestras condolencias a la familia. Siempre estarás en nuestro recuerdo.

A Dolors, l’amiga, la companya, la feminista.

El que hem vixcut, permaneix, és per sempre, perquè trascendix en la memòria, i en els sentiments.

Huí tenim la sensació que Dolors està com sempre, contagiant-nos la seua energia per canviar el món, un món ple de desigualtats i d’injustícies.

Hem fet un llarg camí totes juntes, hem après, hem compartit I també hem gaudit d’eixa idea transformadora en la que creiem: el feminisme. Han estat anys de gran intensitat. Formar el Col•lectiu Feminista Victoria Sau, la Coordinadora de Dones per la Igualtat, la lluita per conseguir la Casa de la Dona, els pressupostos participatius on ella es va implicar especialment, la lluita pels drets humans de les dones, en Amnistia Internacional, el suport a les companyes més necessitades, la denúncia de la violència de gènere, de la prostitució, la lluita pels drets sexuals i reproductius, per l’ús d’un llenguatge no sexista, per la pau, i per conseguir una societat més democràtica i solidària.

Dolors va dedicar una part important de la seua vida a esta noble causa, unes vegades amb el treball organitzatiu, altres aportant la seua bellesa artística, i la força espiritual que no es rendia davant de cap obstacle: tremolaven els polítics, quan ella els situava, i els reclamava respostes adequades !!

El feminisme va ser per a ella un descobriment dels més importants, a partir del 2003 que va escoltar a Mª José Urruzola, començà a llegir la teoria feminista, Gerda Lerner, Victoria Sau, Marcela Lagarde, Ryan Eisler, Victoria Sendón, Teresa Reguard i tantes altres….. Totes les lectures li ensenyaren a mirar el món des de la perspectiva feminista.

La seua contribució a l’organització, durant tot un any, de les Jornades Feministes dels 30 Anys a València, va ser molt important, fóren moltes reunions amb debats molt intensos per a consensuar estes imponents Jornades en les que participaren més de 700 feministes del País Valencià en l’any 2007.

Dolors va ser un motor molt potent per avançar en Xirivella i també per en tota la Xarxa Feminista. En ella s’unien l’amor, el valor i la força, que ens transmitia constantment i que ens donava seguretat i confiança. La seua perseverància i passió varen ser decissius per a visibilitzar-nos en la xarxa, fomentant la publicació d’articles al diari Levante, la creació del nostre Facebook, del Ventall Violeta, i canalitzant la información per a la Web de l’Ajuntament, tant el col•lectiu, com la Casa de la Dona.

Han estat molt anys d’entranyables vivències, de descobriments, de visibilització del feminisme, de fer xarxa totes juntes, ha deixat la seua empremta a València, Castelló, Bailbao, Madrid, Montcada, Silla, La Vall d’Uixó, Natzaret… i la seua formidable personalitat, tot el que ens hem estimat, el camí que hem fet, queda per sempre amb nosaltres, ultrapassa l’efímera existència i ocupa un lloc important i merescut en la història que entre totes, anem construint cada dia.

Maripaz Garre Lapeña. Col•lectiu Feminista Victoria Sau

Xirivella, 1-8-2013

Comentar esta breve

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0