Assemblea de Dones d’Elx
Arrel de la web > FEM I HEM FET. Activitats > Campanyes > Comunicat sobre la denegació d’avortament per l’Hospital de Sant Joan (...)

Comunicat sobre la denegació d’avortament per l’Hospital de Sant Joan d’Alacant

Comunicat

dimarts 17 de juny de 2008, per  Gloria (Data de redacció anterior: 17 de juny de 2008).

Totes les versions d'aquest article: [català] [Español]

Comunicat sobre la denegació d’avortament en l’Hospital de Sant Joan d’Alacant

La Unitat de Psiquiatria de l’Hospital de Sant Joan d’Alacant ha denegat l’accés a l’avortament a una il·licitana d’origen africà. Aquesta dona volia acollir-se a un dels supòsits en què l’avortament no és delicte: el risc per a la salut psíquica, com ho fan el 97 % de les dones que acudeixen a l’avortament legal a l’estat espanyol.

La denegació ha estat doble: en la primera consulta, el dia 27 de maig, la Cap de la Unitat, María Angustias Oliveras, de manera grollera i clarament il·legal, es va negar a fer la valoració psiquiàtrica per a la qual havia estat citada la pacient. Després de diverses gestions, la pacient va aconseguir una nova consulta dues setmanes després. En ella, el psiquiatra que va atendre-la, va decidir no fer-li l’informe necessari per a accedir a l’avortament legal.

L’argument central manifestat verbalment per ambdós psiquiatres ha estat que és "reincident" a avortar, ja que ho havia fet una vegada anteriorment. Davant aquests fets,

DENUNCIEM:

- La llei d’avortament vigent, que deixa la decisió de l’avortament a altres persones llevant-la a la dona que vol interrompre el seu embaràs, i que permet que només el 3% dels avortaments es realitze en la sanitat pública.

- La interpretació restrictiva de la llei que fa la Unitat de Psiquiatria de l’Hospital de Sant Joan d’Alacant, dirigida per Maria Angustias Oliveras, en aplicar criteris que resten fora de la mateix tals com si la dona ha avortat abans a càrrec de la seguretat social, i sense valorar realment el que suposa per a la salut psíquica de les dones seguir endavant amb un embaràs no desitjat.

EXIGIM:

- Una llei que lleve l’avortament del Codi Penal, i l’incloga com una prestació sanitària coberta efectivament per la sanitat pública, de manera que aquestes coses no puguin tornar a succeir.

- Que s’investigui si s’ha vulnerat el dret de les dones remeses a la Unitat de Psiquiatria de l’Hospital de San Juan per a la valoració psiquiàtrica requerida per a avortar, i si ha estat així, que es depuren responsabilitats.

P.-S.

Podeu adherir-vos com a col·lectiu o recolzar aquest comunicat individualment mitjançant el formulari de petició.

Descripció:

Adhesions de col·lectius. Recolzaments individuals.

Identificadors personals
Enllaç hipertext:

Un missatge, un commentari?

7 Signatures

Data Nom Missatge
4 d'agost de 2008 pina
4 d'agost de 2008 miguel bernabe Miguel Bernabé Romero
13 de juliol de 2008 Marxa Mundial de Dones València site web
11 de juliol de 2008 Sandra Campañón Fora del Codi Penal JA!
20 de juny de 2008 Marcial Torres Peñuela
20 de juny de 2008 Betlem C. Bel Les dones parim, les dones decidim!
17 de juny de 2008 Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears site web
SPIP | esquelet | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0