Xarxa Feminista PV

Comunicat de premsa de la Coordinadora Feminista de València: 25N

Domingo 23 de noviembre de 2014

El passat 24 d’octubre varen presentar la Campanya “TOTS ELS DIES SÓN 25N: TERRORISME MASCLISTA, QÜESTIÓ D’ESTAT” Les dades de violència contra les dones en tot el món son terribles. 603 mil.lions de dones estan vivint a països que no consideren la violència contra les dones com un delicte. A la Unió Europea, 62 mil.lions de dones han patit violència pel simple fet de ser dones. A l’Estat Espanyol 65 dones han sigut assassinades segons dades del moviment feminista. D’elles, 9 al País Valencià. El terrorisme masclista és una qüestió d’Estat perquè les retallades maten. És per això que demanen la reposició de tots els centres i recursos eliminats, que els pressupostos siguen augmentant i que s’adopten de manera immediata mesures d’urgència per l’eradicació de la violència contra les dones.

El terrorrisme masclista ha assassinat en 19 anys més dones, que el terrorisme polític en 41 anys.

Hi ha hagut un total de 124.893 denúncies. Solament el 9,8% han sigut comdenats. El 24 d’octubre varen interpel.lar al Govern Valencià per a què contestaren aquestes preguntes: ¿quin és el pressupots de l’any 2014?, ¿quin serà el de l’any 2015?, ¿s’han fet protocols contra la mutilació genital femenina i altres o altres pràctiques culturals nocives contra les dones?, ¿quantes dones han segut ateses?, ¿Que han fet en l’àmbit de l’educació per a prevenir la violència contra les dones i la igualtat entre dones i homens?, ¿quantes indemnizacions per morts i fons d’emergencia s’han demanat i s’an otorgta?. Hui no saben res, un mes deprès. És clar que la mancança de transparència és total.

El pròxim 26 de novembre al Ple de Les Corts Valencianes els grups de l’oposició presentaran les preguntes de la Coordinadora Feminista de València. Esperen rebre contestació en aquest cas.

Es per tot allò que mostren la nostra indignació perquè una vegada més el Govern de la Generalitat només busca efectes publicitaris; ja que ha presentat hui el “Protocol de Coordinació d’Actuacions en matèria de violència de gènere” des d’una perspectiva totalment populista i demagògica. I ens pregunten, ¿que han fet durant els 10 anys de la Llei Integral contra la violència de gènere?, ¿i durant els 2 anys de la Llei de la Comunitat Valencina? Sí, han fet molt, retallar casi un 21% en assistència i prevenció de la violència contra les dones, han retallat en vida.

Moviment Feminista de València.

A València, 21 de novembre de 2014.

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0