dilluns, 22 de juliol de 2024 
Menú principal
Notícies

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Retards pagament a treballadors/es d’Ensenyament PDF Imprimeix Correu electrònic
dissabte, 28 de novembre de 2020 18:24

adressa vilanova

 

Retards pagament a treballadors/es

d’Ensenyament

Al Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

A l’opinió pública:

Degut a la situació de COVID-19 (encara que no es exclusivament en aquest cas, doncs sense el COVID-19 també ha passat),

en Ensenyament s’ha donat i possiblement es pugui donar, que un gran nombre de treballadors/es de la llista d’Educació Infantil i Primària en Barcelona i Comarques (tal vegada a les altres regions catalanes també) es va ajornar el pagament de les nòmines de setembre i es va cobrà a finals d’octubre, dos mesos quasi sense cobrar.

 

Molts/es treballadors/es van tenir el nomenament por plaça COVID-19 el divendres 4 de setembre de 2020 i s’inicià el contracte el dilluns 7 del mateix mes, incorporant-se als centres corresponents des de el primer dia.

La resposta rebuda per part de l’Administració fou que: “atenent el número elevat de substitucions a inici de curs, no ha sigut possible afegir els nomenaments abans del tancament de la nòmina del mes de setembre”.

Els/as treballadors/es del sector d’Ensenyament indican que son conscients del contratemps i de la sobrecàrrega de treball que ha suposat la situació actual, tot i això, consideren un fenomen molt greu i una falta al contracte deixar sense sou durant quasi dos mesos a un nombre tan elevat de treballadors/es que estan complint amb la jornada laboral.

Consideren també, una falta greu el fet de no haver rebut cap notificació prèvia per part del Departament d’Ensenyament de la Generalitat sobre aquesta anomalia, fins que individualment va haver-hi interès per saber per que no es rebia el sou.

Aquest/es treballadors/es, com tot el món, depenen dels sous per fer front a les despeses mensuals bàsiques: habitatge, alimentació, factures i altres necessitats vitals. Despeses que no es poden ajornar al següent mes, ja que son imprescindibles sense excusa alguna dins del mes en que es viu.

Molts/es treballadors/es s’han vist en situació de precarietat, deixant-per això en vulnerabilitat, improvisant davant aquest mal imprevist per intentar sobreviure y fer front a les despeses actuals.

Por això, els/as treballadors/es d’Ensenyament demanen al Departament d’Ensenyament de la Generalitat que tingui el respecte degut i no es repeteixi aquesta situació de deixar mes d’un mes sense sou per tot lo exposat i si el Departament te algun error que s’informi degudament als/es afectats/es, així mateix, sense excusa alguna, que s’efectuï el pagament de la nòmina des de el mateix moment en que els/es treballadors/es en qüestió, hagin estat registrats/des sense tenir que esperar al mes següent.

Novembre de 2020.

Secció d’Ensenyament

CNT-AIT Vilanova i la Geltrú.

Retrasos pagos a trabajadorxs de Ensenyament

Al Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

 

A la opinión pública:

Debido a la situación de COVID-19 (aunque no es exclusivamente en este caso, pues sin el COVID-19 también ha ocurrido), en Ensenyament se ha dado y posiblemente se pueda dar, que un gran número de trabajadorxs de la lista de Educación Infantil y Primaria en Barcelona y Comarcas (tal vez en las otras regiones catalanas también) se aplazó el pago de las nómina de setiembre y se cobró a finales de octubre, dos meses casi sin cobrar.

Muchxs trabajadorxs obtuvieron el nombramiento por plaza COVID-19 el viernes 4 de setiembre de 2020 y se inició el contrato el lunes 7 del mismo mes, incorporándose a los centros correspondientes desde el primer día.

La respuesta recibida por parte de la Administración fue que: “atendiendo el número elevado de sustituciones a inicio de curso, no ha sido posible añadir los nombramientos antes del cierre de la nómina del mes de setiembre”.

Lxs trabajadorxs del sector de Ensenyament indican que son conscientes del contratiempo y de la sobrecarga de trabajo que ha supuesto la situación actual, a pesar de ello, consideran un fenómeno muy grave y una falta al contrato dejar sin sueldo durante casi dos meses a un número tan elevado de trabajadorxs que están cumpliendo con su jornada laboral.

Consideran también, una falta grave el hecho de no haber recibido ninguna notificación previa por parte del Departament d’Ensenyanment de la Generalitat sobre esta anomalía, hasta que individualmente hubo interés por saber porqué no se recibía el sueldo.

Estxs trabajadorxs, como todo el mundo, dependen de los sueldos para hacer frente a los gastos mensuales básicos: vivienda, alimentación, facturas y otras necesidades vitales. Gastos que no se pueden aplazar al siguiente mes, ya que son imprescindibles sin excusa alguna dentro del mes en que se vive.

Muchxs trabajadorxs se han visto en situación de precariedad, dejándolos por ello en vulnerabilidad, improvisando ante este mal imprevisto para intentar sobrevivir y hacer frente a los gastos actuales.

Por eso, lxs trabajadorxs de Ensenyament piden al Departament d’Ensenyament   de la Generalitat que tenga el respeto debido y no se repita esta situación de dejar más de un mes sin sueldo por todo lo expuesto y si el Departament tiene algún error que se informe debidamente a lxs afectadxs, así mismo, sin excusa alguna, que se efectúe el pago de la nómina desde el mismo momento en que lxs trabajadorxs en cuestión, hayan estado registrados sin tener que esperar al mes siguiente.

Noviembre de 2020.

Secció d’Ensenyament

 

CNT-AIT Vilanova i la Geltrú.

 

Darrera actualització de dissabte, 28 de novembre de 2020 18:38
 
Calendari
<<  Juliol 2024  >>
 dl  dt  dc  dj  dv  ds  dg 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

© 2024 CNT-AIT Catalunya
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.