divendres, 24 de maig de 2024 
Menú principal
Notícies

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Barris no resignats a l'especulació PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 22 de juny de 2018 14:09

cartel barriscartel texto barrios

ASSEMBLEA RAVAL NO RESIGNAT

Hola a totes i a tots:

Des de l’Assemblea Raval No Resignat, amb la col·laboració d’altres col·lectius del barri i de la resta de Barcelona, s’està organitzant una JORNADA DE TROBADA, PROTESTA I VISIBILITZACIÓ pel creixent malestar, al nostre barri i a tot Barcelona, originat per la gentrificació, la indústria turística i l’especulació immobiliària, amb l’expulsió dels barris, d’una manera o d’una altra, de les veïnes de tota la vida. Per això ens veiem en la necessitat de fer aquesta Jornada, on participem totes les veïnes, col·lectius i assemblees veïnals que estiguin organitzades o que duguin a terme accions per plantar cara a la xacra anomenada MARCA BARCELONA.

 

Quin és el motiu de la Jornada?

Volem continuar vivint a Barcelona perquè és casa nostra, perquè des de fa anys i dècades hi anem teixint llaços de comunitat, perquè ens agradar sentir-nos del nostre barri i de la nostra ciutat, perquè forma part de la nostra identitat i, per damunt de tot, perquè és el nostre dret com a persones.

Com tothom sap, cada vegada és més complicat viure a Barcelona. LA GENTRIFICACIÓ no és un fet que sorgeix per casualitat, sinó que és un engranatge de causes i efectes ben calculats per persones, institucions i empreses responsables que són ben conscients dels resultats dels seus actes. Un virus que es va escampant més i més per tots els nostres barris.

Una de les conseqüències de la gentrificació, amb l’especulació immobiliària, el mobbing, els desnonaments, etc., és el soroll que patim, sobretot a l’època del bon temps, perquè no ens deixen descansar, a causa dels skaters, de la música al carrer, de les persones que es queden a la porta en sortir del bar, de les entrompades col·lectives (“botellones”), etc., a més dels sorolls procedents dels pisos turístics i hotels apartament, amb tot el moviment “festiu” que generen.

La Narcoocupació és una altra de les conseqüències. Pisos buits, ocupats per narcotraficants i que pertanyen majoritàriament a entitats financeres, fons voltor i corporacions immobiliàries.

Ens volen fer fora, i nosaltres diem ¡NO!

Amb aquesta JORNADA DE PROTESTA I VISIBILITZACIÓ, volem demostrar que la unió fa la força i que ja som moltes que ens oposem a la Marca Barcelona, que no té en compte les persones que viuen i construeixen la ciutat. Volen que desapareguem si no som consumidors potencials. NO ÉS QUE SIGUEM INVISIBLES, ÉS QUE NO ENS VOLEN VEURE.

Quin sentit té una ciutat sense ciutadanes? Quina Barcelona volem construir? Quines eines tenim per oposar-nos a aquesta expulsió veïnal? Coneixem les lluites dels barris de la nostra ciutat? Aquestes i altres preguntes són les que volem posar sobre la taula durant la Jornada, com també possibles accions per dur a terme conjuntament, per part de veïnes i col·lectius de tota la ciutat, i així poder-les estendre al màxim, perquè més ciutadanes s’afegeixin a la lluita i a la resistència, per continuar construint la ciutat on vivim i, sobretot, que estimem.

Aquesta Jornada es farà durant tot el dia 30 de juny de 2018 a la plaça dels Àngels, ja que és un lloc públic bastant simbòlic, que ha estat arrabassat a les veïnes, com passa amb altres llocs de la ciutat, com tothom sap. Per això ens proposem:

Ocupar la plaça dels Àngels (mal anomenada plaça del MACBA) des de la primera hora del matí, reivindicant-la com a espai on les veïnes del barri puguin dur a terme activitats pròpies, ocupant-la amb el màxim de pancartes, activitats i taules on els col·lectius dels diferents barris de Barcelona que planten cara a aquesta problemàtica puguin exposar els materials de les seves activitats i pancartes.

Els horaris que ens plantegem:

10.30 h. instal·lació de paradetes dels barris, amb la seva informació.

11.30 h. Intervencions dels col·lectius dels barris.

12.30 h. A aquesta hora, en diverses intervencions, s’informarà àmpliament sobre l’especulació immobiliària, la gentrificació i les seves conseqüències.

Especulació Immobiliària: fons voltors, llei d’arrendaments, pujades de lloguers, mobbing, desocupacions, desnonaments, deterioració dels barris perquè les veïnes se’n vagin, pisos abandonats possibilitant ocupacions per a la venda de droga...

Fenomen del turisme: qui el promou i potencia, a qui beneficia? Marca Barcelona, i a qui perjudica? (pisos turístics, AIRBNB, pisos rellogats, impostos que cobren les administracions, prestigi de la Marca Barcelona com a ciutat moderna, internacional i oberta on amb diners es pot fer el que es vulgui: esdeveniments, congressos, lleure, festasses durant tot el dia i la nit en locals o al carrer, afters, entrompades, skaters... tot en perjudici de la salut de les veïnes i per fomentar-ne l’expulsió.

Gentrificació: hotels, restaurants, terrasses, botigues elitistes, pisos turístics (quantitat, localització) i com ens afecta.

• Narcoespeculació.

Actuacions en defensa de la vida als barris pel que fa a convivència, salut, sorolls, especulació, desnonaments, incompliment de normatives existents per part de l’administració, diferents formes d’actuar, enfrontament, solidaritat, legal...

Aquestes intervencions aniran a càrrec de:

- Especulació immobiliària - Sindicat de barri de Poble-sec

- Gentrificació - Salvem Les Drassanes

- Fenomen del turisme - ABTS (Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible)

- Narcoespeculació - Acció Raval, Guerrilla Raval, Acció Reina Amàlia

- Actuacions en defensa de la vida als barris - ARNR (Assemblea Raval No Resignat)

- 14.30 h. Dinar a la plaça.

- A les 18 h. Manifestació pel barri.

Des de l’Assemblea Raval No Resignat, us invitem a participar-hi activament. Juntes tenim més força!

Us hi esperem.

Defensem la nostra vida i el nostre barri!

 

Assemblea Raval No Resignat

 

______________________________________________________________________________

 

ASSEMBLEA RAVAL NO RESIGNAT

 

 

Hola a tod@s,

Desde la Assemblea Raval No Resignat, con la colaboración de otros colectivos del barrio y del resto de Barcelona, se está organizando una JORNADA DE ENCUENTRO, PROTESTA Y VISIBILIZACIÓN por el creciente malestar, en nuestro barrio y en toda Barcelona, debido a la gentrificación, a la industria turística y a la especulación inmobiliaria, con expulsión de los barrios, de una u otra forma, de los vecinos de toda la vida. Por lo que nos vemos en la necesidad de llevar a cabo esta Jornada, donde participemos todos aquellos vecin@s, colectivos y asambleas vecinales que estén organizados o llevando a cabo acciones para plantar cara a esta lacra llamada MARCA BARCELONA.

¿Cuál es el motivo de la Jornada?

Queremos seguir viviendo en Barcelona, porque es nuestra casa, porque llevamos años, décadas, tejiendo lazos de comunidad, porque nos gusta sentirnos de nuestro barrio y de nuestra ciudad, porque forma parte de nuestra identidad y, sobre todo, porque es nuestro derecho como personas.

Como ya tod@s sabemos, cada vez se hace más complicado vivir en Barcelona. La GENTRIFICACIÓN no es un hecho que surge por casualidad, sino que es un engranaje de causas y efectos bien calculados por personas, instituciones y empresas responsables que son conscientes de los resultados de sus actos. Un virus que se está extendiendo cada vez más por cada uno de nuestros barrios.

Una de las consecuencias de la gentrificación, con la especulación inmobiliaria, el mobbing, los desahucios, etc., es el ruido que padecemos, sobre todo en la época de buen tiempo, porque no nos permite descansar, a causa de los skaters, de la música en la calle, de las personas que se quedan a la puerta al salir de los bares, botellones, etc, además de los ruidos que vienen de los pisos turísticos y apartoteles, con todo el movimiento “festivo” que generan.

La Narcoocupación es otra de las consecuencias. Pisos vacíos, ocupados por narcotraficantes y que pertenecen mayoritariamente a entidades financieras, fondos buitre y corporaciones inmobiliarias.

Nos quieren echar fuera, y nosotr@s decimos ¡NO!

Con esta JORNADA DE PROTESTA Y VISIBILIZACIÓN, queremos demostrar que la unión hace la fuerza y que somos ya much@s que nos oponemos a la Marca Barcelona, que no tiene en cuenta a las personas que viven y construyen la ciudad. Quieren que desaparezcamos si no somos potenciales consumidores. NO ES QUE SEAMOS INVISIBLES, ES QUE NO NOS QUIEREN VER.

¿Qué sentido tiene una ciudad sin sus ciudadan@s? ¿Qué Barcelona queremos construir? ¿Qué herramientas tenemos para oponernos a esta expulsión vecinal? ¿Conocemos las luchas de los barrios de nuestra ciudad? ¿Cómo afecta la gentrificación a los barrios? Estas y otras preguntas son las que queremos poner sobre la mesa en la Jornada, así como posibles acciones para llevar a cabo conjuntamente, por parte de vecin@s y colectivos de toda la urbe, y así poder extenderlas al mayor número de ciudadan@s, para que se unan a la lucha y a la resistencia, para seguir construyendo la ciudad donde vivimos y sobre todo, que amamos.

Esta Jornada se llevará a cabo durante todo el día 30 de junio de 2018 en la plaza dels Àngels, ya que es un lugar público bastante simbólico, que ha sido arrebatado a l@s vecin@s, como ocurre con otros lugares de la ciudad, como ya bien sabemos. Por lo que nos proponemos: ASSEMBLEA RAVAL NO RESIGNAT

 

Ocupar la plaza dels Àngels (mal llamada plaza del MACBA) desde primera hora de la mañana, reivindicándola como espacio donde lxs vecinxs del barrio puedan llevar a cabo actividades propias de lxs mismxs, ocupándola con el máximo de pancartas, actividades y mesas donde los colectivos de los diferentes barrios de Barcelona que están plantando cara a esta problemática puedan exponer los materiales de sus actividades y pancartas.

Los horarios que nos planteamos:

10.30 . plante de paradetas de los barrios, con su información.

11.30 h. Intervenciones de los colectivos de los barrios,

12.30 h. A esta hora, en varias intervenciones, se informará ampliamente sobre la especulación inmobiliaria, la gentrificación y sus consecuencias.

Especulación Inmobiliaria: fondos buitres, ley de arrendamientos, subidas de alquileres, mobbing, desocupas, desahucios, deterioro de los Barrios para que los vecixs se vayan, pisos abandonados posibilitando ocupaciones para la venta de droga...

Fenómeno del turismo :¿quien lo promueve y potencia, a quien beneficia? Marca Barcelona, y ¿a quien perjudica?- (pisos turísticos, AIRBNB, pisos realquilados, impuestos que cobran las administraciones, prestigio de la Marca Barcelona como ciudad moderna, internacional y abierta donde con dinero puedes hacer lo que quieras: eventos, congresos, ocio, fiestorros durante todo el día y la noche en locales o en la calle, afters, botellones, borracheras, skaiters... todo en perjuicio de la salud de l@s vecin@s y para fomentar su expulsión.

Gentrificación: hoteles, restaurantes, terrazas, comercios elitistas, pisos turísticos (cantidad, localización)- y como nos afecta.

Narcoespeculación.

Actuaciones en defensa de la vida en los barrios en cuanto a convivencia, salud, ruidos, especulación, desahucios, incumplimiento de normativas existentes por parte de la administración, diferentes formas de actuar, enfrentamiento, solidaridad, legal...

Estas intervenciones correran a cargo de:

- Especulación inmobiliaria - Sindicat de barri de Poble-Sec

- Gentrificación - Salvem Les Drassanes

- Fenómeno del turismo - ABTS (Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible)

- Narcoespeculación - Acció Raval, Guerrilla Raval, Acció Reina Amàlia

- Actuaciones en defensa de la vida en los barrios - ARNR (Assemblea Raval No Resignat)

- 14.30 h. Comida en la plaza.

- A las 18 h. Manifestación por el barrio.

Desde l’Assemblea Raval No Resignat, os invitamos a participar activamente en la misma. ¡Junt@s tenemos más fuerza!

Os esperamos.

¡Defendamos nuestra vida y nuestro barrio!

Assemblea Raval No Resignat

 

 

Darrera actualització de divendres, 22 de juny de 2018 14:23
 
Calendari
<<  Maig 2024  >>
 dl  dt  dc  dj  dv  ds  dg 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

© 2024 CNT-AIT Catalunya
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.