dilluns, 29 d'abril de 2024 
Menú principal
Notícies

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia PDF Imprimeix Correu electrònic
dilluns, 7 de novembre de 2011 02:24

Des de CNT-Catalunya (Joaquim Costa) volem expressar el nostre més enèrgic rebuig als diversos comunicats que, des del KKE i els seus grups afins en l'Estat Espanyol, s'estan abocant en diversos mitjans i que al nostre entendre deixen entreveure una clara intenció provocadora.

És destacable l'escrit emès pel comitè Executiu dels CJC, amb data del vint-i-u d'octubre, pel seu contingut fal·laç i malintencionat, tot això acompanyat de la retòrica a la qual ens tenen acostumats, amb un populisme grandilocuent en el qual per a ser part del poble has de tenir un carnet d'afiliat de PAME, del KKE o abraçar la causa marxista-leninista.

No són poques les crítiques que ha despertat en la pròpia CJC, on alguns rebutgen de ple el contingut d'un text llançat unilateralment pel seu Comitè Executiu, i molts d'altres ho desconeixen.

De similar gravetat és bona part del comunicat signat per Josep Bel de CO.BAS. Entre les seves línies podem llegir amb estupor una insultant comparança entre el bloqueig del Parlament a Barcelona i el cordó del PAME en la plaça Syntagma.

Si aquí qualsevol grup es posicionés davant del Parlament amb pals i cascos, donant l'esquena a la policia i en clara actitud bel·ligerant cap a altres manifestants, no sabem què hauria passat, però com a mínim haguessin fet el ridícul. A més, la comparació no té sentit de cap de les maneres, per més que pretenguin atreure's les simpaties del 15-M amb aquestes picades d'ullet desvergonyides. En el Parlament es va intentar impedir l'accés perquè no es votessin les retallades, mentre el PAME va arribar quan els polítics ja estaven dintre i ocupant la Plaça per a organitzar un acte electoralista de enaltiment a la representació parlamentària del KKE. A això es dediquen en una vaga general, a fer campanya. Contra el Parlament, combativitat zero, i no obstant això, contra qui van anar a la plaça, cordó desplegat i preparat per a la violència, que s'assabentin de qui mana.

Assenyalem així mateix l'omissió conscient i descarada de tota aquesta deplorable actuació del PAME en dites comunicats. Si aquest mateix cordó hagués estat girat contra el Parlament en comptes de cap a la gent que lluitava per aturar les retallades, segurament s'hauria evitat tota aquesta polèmica innecessària, i això és precisament el que no conten.

Lamentem profundament el posicionament per part dels “camarades” de Kotzaridis Dimitri, treballador mort d'un infart a causa de la inhalació de gasos lacrimògens. Lluny d'atacar al sistema repressiu que es va dur la seva vida, l'estan usant com arma de git contra tots els col·lectius que no formen part de la seva ideologia, qualificant (com el corpuscle executiu dels CJC) a qualsevol grup que s'escapi de les seves influències, de “pinxos” que “serveixen als interessos de l'estat”, d'aquest estat que d'altra banda pretenen controlar algun dia.

Ens preguntem l'objecte de fer circular aquests comunicats. Si veritablement el que pretenien era transmetre el condol a la família i amics del mort podrien haver-se'l fet arribar sense més. Si volien solidaritzar-se amb el poble grec, no s'entén per què han llançat aquests textos en els mitjans locals. D'aquesta actitud es deduïx una preocupant voluntat provocadora i la intenció de crear polèmica, de ser el centre del debat aquí i de rendibilitzar el succeït. Per a informar dels esdeveniments, ja havien agències de notícies de diverses tendències amb contingut molt menys manipulador.

Per tant, volem recomanar als col·lectius signants d'aquests comunicats, que cessin en la seva estratègia provocadora, que ja tenim bastant amb organitzar la lluita contra les bestials retallades, com per a haver de perdre temps a contestar a totes i cadascuna d'aquestes manipulacions.

 

Darrera actualització de dilluns, 7 de novembre de 2011 02:34
 
Calendari
<<  Febrer 2024  >>
 dl  dt  dc  dj  dv  ds  dg 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
26272829   

© 2024 CNT-AIT Catalunya
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.