Xarxa Feminista PV

Valencia: Una mujer es asesinada por su marido

Domingo 14 de febrero de 2016

Comunicat de la Coordinadora Feminista de València

La Coordinadora Feminista de València manifesta la seua condemna per l’assassinat masclista que eleva a 10 les dones assassinades en 2016, 2 al País Valencià.

La dona, Francisca Maroto Martinez de 71 anys, ha segut assassinada pel seu marit. El 13 de febrer al carrer Jose Benlliure del Cabanyal en València.

Segona assassinada al Pais Valenciá al any 2016.

*Es va omplir Madrid en la gran Marxa 7N contra les violències masclistes i en les manifestacions del 25 novembre i continuen els assassinats.*

I ja no és suficient amb les manifestacions de condemna. Ens estan matant i continuem exigint les accions urgents per al compliment del deure d’ assegurar i garantir el dret de les dones a una vida sense violència.

COM ÉS EL NOMBRE DE DONES ASSASSINADES SUPORTABLE PERA L’ESTAT I LA SOCIETAT? I DE CRIATURES? NO HI HA LÍMIT?

Cridem, també als Ajuntaments i Governs Autonòmics que és l’hora de tenir com a prioritat el compliment de les mesures per combatre aquest femicidi.

Aixi mateix emplacem a complir amb les resolucions i compromisos adquirits amb l’aprovació de les Mocions presentades als Ajuntaments.

Des de la Coordinadora Feminista de València responsabilitzem directament als governs, locals,autonòmics i de l’estat de l’Espanya, perquè les retallades han segut i són causa directa d’aquest assassinat.

Demanem als governs locals i autonòmics el compliment de les lleis per fer efectiu i real el dret de les dones a viure sense violència.

Exigim i exigirem el final d’aquests feminicidis, un assessorament real a totes les dones que el necessiten, el desenvolupament de la Llei integral i la incorporació de partides pressupostàries amb eixa finalitat.

Una societat que permet que ens assassinen pel fet de ser dones és una societat dolenta. Per això, la Coordinadora recorda la importància de mostrar públicament el rebuig per aquest terrorisme masclista i exigir als governs l’implicació que cal per eradicar-ho.

No hi ha temps, no hi ha excuses, JA.

LA LLUITA CONTINUA. ENS VOLEM VIVES I LLIURES

#TerrorismeMasclista #QüestióEstat #NiUnaMés #EnsFaltenTotes

Información:

El País 13-02-2016

Detenido un hombre por matar presuntamente a su mujer

El crimen se ha cometido en el barrio del Cabanyal de Valencia

Un hombre ha sido detenido este sábado en Valencia después de que su mujer Francisca Maroto Martinez haya aparecido muerta en el interior de su vivienda en el barrio marítimo del Cabanyal. La víctima, de 71 años, ha sido encontrada por su hija en la cama con signos de violencia hacia las dos de la tarde. Por la cantidad de sangre en la escena del crimen inicialmente se ha apuntado que había sido apuñalada. Un portavoz policial ha descartado, sin embargo, el uso de arma blanca y ha señalado que pudo fallecer ahogada, además de haber sido golpeada. La causa exacta de la muerte no se sabrá hasta que se conozcan los resultados de la autopsia.

Su marido de 74 años estaba en la habitación contigua con cortes en las manos, manchado de sangre y con signos que parecían responder a una intoxicación por un medicamento.

La policía maneja la hipótesis de que el hombre, de 74 años, ha matado a su mujer y después ha intentado suicidarse. Después de ser arrestado ha sido trasladado al Hospital Clínico de Valencia, donde ha ingresado con pronóstico grave. A la policía no le constan denuncias previas por malos tratos.

El crimen ha tenido lugar en la calle de José Benlliure del Cabanyal.

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0