Xarxa Feminista PV

Valencia: Un hombre asesina a su mujer a cuchilladas en Valencia y luego se quita la vida

Viernes 22 de enero de 2016

Comunicat e la Coordinadora Feminista de València

La Coordinadora Feminista de València manifesta la seua condemna per l’assassinat masclista que eleva a 5 les dones assassinades en 2016.

La dona, María de 74 anys, ha segut assassinada pel seu marit, al domicili. L’home s’ha suïcidat. El 21 de gener a València.

Primera dona assassinada al País Valencià al 2016.

*Es va omplir Madrid en la gran Marxa 7N contra les violències masclistes i en les manifestacions del 25 novembre i continuen els assassinats.*

I ja no és suficient amb les manifestacions de condemna. Ens estan matant i continuem exigint les accions urgents per al compliment del deure d’ assegurar i garantir el dret de les dones a una vida sense violència.

COM ÉS EL NOMBRE DE DONES ASSASSINADES SUPORTABLE PERA L’ESTAT I LA SOCIETAT? I DE CRIATURES? NO HI HA LÍMIT?

Cridem, també als Ajuntaments i Governs Autonòmics que és l’hora de tenir com a prioritat el compliment de les mesures per combatre aquest femicidi.

Aixi mateix emplacem a complir amb les resolucions i compromisos adquirits amb l’aprovació de les Mocions presentades als Ajuntaments.

Des de la Coordinadora Feminista de València responsabilitzem directament als governs, locals,autonòmics i de l’estat de l’Espanya, perquè les retallades han segut i són causa directa d’aquest assassinat.

Demanem als governs locals i autonòmics el compliment de les lleis per fer efectiu i real el dret de les dones a viure sense violència.

Exigim i exigirem el final d’aquests feminicidis, un assessorament real a totes les dones que el necessiten, el desenvolupament de la Llei integral i la incorporació de partides pressupostàries amb eixa finalitat.

Una societat que permet que ens assassinen pel fet de ser dones és una societat dolenta. Per això, la Coordinadora recorda la importància de mostrar públicament el rebuig per aquest terrorisme masclista i exigir als governs l’implicació que cal per eradicar-ho.

No hi ha temps, no hi ha excuses, JA.

LA LLUITA CONTINUA. ENS VOLEM VIVES I LLIURES

Información:

Levante.emv

Los cuerpos han sido encontrados por una hija que ha acudido al domicilio, en el barrio de Ayora, al ver que no contestaban a sus llamadas - María, de 74 años, es la primera víctima de un crimen machista en la Comunitat Valenciana en 2016

22.01.2016 | 15:19

T. Domínguez/I. Cabanes | Valencia Una mujer de 74 años, María, ha sido asesinada esta noche en Valencia por su marido, quien después se ha quitado la vida. Los dos cuerpos sin vida han sido encontrados hace apenas una hora en el domicilio conyugal, en la calle Marí Albesa, en el barrio valenciano de Ayora.

Los cadáveres han sido encontrados después de que acudiera a la casa una hija de la pareja al ver que ni su padre, ni su madre respondían a las llamadas. Al parecer, los dos cadáveres estaban tendidos en el recibidor, junto a la puerta de entrada de la vivienda. La víctima tenía varias cuchilladas en la cara y un corte profundo en el cuello, mientras que su marido y presunto asesino, Emilio, de 77 años, también tiene numerosas heridas infligidas con el mismo cuchillo de cocina..

Todo apunta a que el asesinato y posterior suicidio se habrían producido anoche, ya que varios vecinos afirman haber escuchado fuertes gritos alrededor de las 23.00 horas, aunque, de momento, no existe constancia de ninguna llamada a la Policía.

Este es el primer crimen machista que se produce en la Comunitat Valenciana este año, en el que cinco mujeres han sido asesinadas ya en otros puntos del país. El año pasado, la Comunitat Valenciana registró 15 de los 64 crímenes machistas de toda España, y la mayoría se produjeron en Alicante.

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0