Xarxa Feminista PV

Valencia: El joven detenido confiesa el crimen de la chica de 15 años de Chella

Sábado 29 de octubre de 2016

Comunicat de la Coordinadora Feminista de València

La Coordinadora Feminista de València manifesta la seua condemna pels dos assassinats masclistes que eleven a 53 dones, i 2 menors, les assassinades en 2016, 7 al País Valencià.

1.- La dona, I.P.N. de 51 anys, ha sigut assessinada pel seu marit al domicili, amb una pistola. L’assassi era guardia civil i s’ha suïcidat després. Al 2005 la dona va denunciar al marit per maltractament i després de resltar absolt va ser traslladat al Pais Basc, passant els caps de setmana amb la dona. El 20 d’octubre a Fuentes de Oroño (Salamanca).

2.- La dona de 41 anys, ha sigut assassinada pel seu company , d’un colp al cap al domicili de la dona. l’home havia sigut arrestat al setembre per maltractament. El 23 d’octubre a Granada.

3.- La dona ha sigut assassinada pel seu germá, per un colp en el cap amb una planxa, en el domicili de la dona. El 24 d’octubre a Torremolinos (Málaga)

4.- La dona transexual, Lorena Reyes Mantilla de 32 anys, ha mort caent de la balconada en intentar fugir d’un client que l’estava agredint. El 25 d’octubre a Santa Cruz de Tenerife

5.- La dona, Mª José ha sigut assassinada per la seu parella que va provocar una explosió de gas al domicli. L’explosió va provocar un incendi en el qual va morir la dona i l’home va resultar ferit i va acabar morint en l’hospital. El incendi va causar ferides a 17 veins de l’edifici. Va ser el 18 de setembre i el 26 d’octubre l’investigació ha confirmat que va ser provocat per l’home. A Barcelona

6.- La dona, de 75 anys, de nacionalitat belga resident a temporades a Calp ha sigut assassinada, a colps, pel seu marit al domicili. L’home ha mort tirant-se per la balconada. El 28 d’octubre a Calp (Alacant).

7.- La dona, Vanessa Ferrer de 15 anys, ha sigut assassinada per un amic de 20 anys, que va llançar el seu cos a un avenc, possiblemnt després d’agredirla sexualment. El 28 d’octubre, després de 3 dies desapareguda, a Chella (València).

SET DONES ASSASSINADES EN 8 DIES

Ja no volem manifestacions de condemna, ni concentracions de les institucions, ni consells de mesures d’autoproteccció.

Volem accions urgents per al compliment del deure d’assegurar i garantir el dret de les dones a una vida sense violència.

COM ÉS EL NOMBRE DE DONES ASSASSINADES SUPORTABLE PER A L’ESTAT I LA SOCIETAT? I DE CRIATURES? NO HI HA LÍMIT?

Desde la Coordinadora Feminista de València responsabilitzem directament als governs, locals,autonòmics i de l’estat de l’Espanya, d’aquest assassinat.

Convoquem a la MANIFESTACIÓ CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

el 5 de Novembre, a les 12h del migdia, a la Plaça Imperial Tàrraco a Tarragona.*

MAREA LILA 5N A TARRAGONA

LA LLUITA CONTINUA. ENS VOLEM VIVES I LLIURES

CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA, AUTODEFENSA FEMINISTA

Información:

La Guardia Civil toma declaración a otros dos amigos de la joven desaparecida cuyo cadáver ha sido hallado a mediodía

El cuerpo se encontraba sin ropa y en el fondo de una sima de 30 metros

EFEValencia

28/10/2016 20:33 El Mundo

El joven detenido este viernes por su supuesta relación con la muerte Vanessa Ferrer de 15 años en la localidad valenciana de Chella ha confesado ante la Guardia Civil ser el autor del homicidio, según han informado a Efe fuentes de la investigación.

El detenido, de unos 20 años, era amigo de la víctima aunque sin relación sentimental con ella.

A mediodía de hoy fue localizado un cuerpo desnudo en la partida de Las Cimas, en las inmediaciones de la localidad valenciana, en el fondo de una sima escarpada de 30 metros. En el rescate ha tenido que participar la unidad de montaña. Los agentes confirmaron que se trata de la menor, Vanesa, desaparecida el miércoles. Ese día ella se fue al cine con dos amigos, volvió, cenó en su domicilio y más tarde le dijo a su madre que se iba a casa de unas amigas.

"Aparentemente, se quedaba a dormir en casa de sus amigas pero al día siguiente no fue al colegio", por lo que la madre presentó por la tarde la denuncia, según ha explicado el delegado del Gobierno en la Comunidad Valenciana, Juan Carlos Moragues, esta misma mañana.

Además, confirmaba que se estaban siguiendo todas las pesquisas para intentar localizarla "en el menor tiempo posible", ha subrayado el delegado, que ha apuntando que la niña "no tenía discusiones, aparentes ni con familiares ni amigos".

La zona en la que ha sido encontrado el cuerpo de la menor se encuentra apenas a un centenar de metros del casco urbano de Chella, una localidad de poco más de 2.500 habitantes del interior de la provincia de Valencia.

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0