Xarxa Feminista PV

Tarragona una mujer es asesinada en Vila-Seca

Miércoles 13 de enero de 2016

Comunicat de la Coordinadora Feminista de València

La Coordinadora Feminista de València manifesta la seua condemna per l’assassinat masclista que eleva a 4 les dones assassinades en 2016.

La dona, Lucinda Expósito Méndez de 43 anys, ha segut assassinada pel seu marit, a la porta del domicili. Estaven en tràmits de divorci. El 13 de gener a Vila-seca (Tarragona).

*Es va omplir Madrid en la gran Marxa 7N contra les violències masclistes i en les manifestacions del 25 novembre i continuen els assassinats.*

I ja no és suficient amb les manifestacions de condemna. Ens estan matant i continuem exigint les accions urgents per al compliment del deure d’ assegurar i garantir el dret de les dones a una vida sense violència.

COM ÉS EL NOMBRE DE DONES ASSASSINADES SUPORTABLE PERA L’ESTAT I LA SOCIETAT? I DE CRIATURES? NO HI HA LÍMIT?

Cridem, també als Ajuntaments i Governs Autonòmics que és l’hora de tenir com a prioritat el compliment de les mesures per combatre aquest femicidi.

Aixi mateix emplacem a complir amb les resolucions i compromisos adquirits amb l’aprovació de les Mocions presentades als Ajuntaments.

Des de la Coordinadora Feminista de València responsabilitzem directament als governs, locals,autonòmics i de l’estat de l’Espanya, perquè les retallades han segut i són causa directa d’aquest assassinat.

Demanem als governs locals i autonòmics el compliment de les lleis per fer efectiu i real el dret de les dones a viure sense violència.

Exigim i exigirem el final d’aquests feminicidis, un assessorament real a totes les dones que el necessiten, el desenvolupament de la Llei integral i la incorporació de partides pressupostàries amb eixa finalitat.

Una societat que permet que ens assassinen pel fet de ser dones és una societat dolenta. Per això, la Coordinadora recorda la importància de mostrar públicament el rebuig per aquest terrorisme masclista i exigir als governs l’implicació que cal per eradicar-ho.

No hi ha temps, no hi ha excuses, JA.

LA LLUITA CONTINUA. ENS VOLEM VIVES I LLIURES

#TerrorismeMasclista #QüestióEstat #NiUnaMés #EnsFaltenTotes

Información:

La Vanguardia

Un hombre mata a su exmujer y luego se suicida en Vila-seca

El presunto agresor se ha presentado en la puerta de la vivienda de su exesposa y le habría disparado en la cabeza con un arma larga. La pareja tenía dos hijas

Sara Sans. Vila-Seca Actualizado a 13/01/2016 13:06

Un hombre habría disparado en plena calle en Vila-Seca (Tarragona) varios tiros en la cabeza su exmujer que ha muerto a causa de las heridas y posteriormente se habría suicidado disparándose en el abdomen. Los hechos han tenido lugar sobre las 9.30 de la mañana en plena calle Sant Bernat Calbó de la localidad tarraconense, en la puerta de la vivienda de la mujer fallecida.

La pareja (de 43 años ella y 59 él) estaba separada y tenía dos hijas, de 25 y 15 años y la mujer estaba rehaciendo su vida. El presunto asesino, Santos G. M., , que tenía un taller de reparación de electrodomésticos cerca del domicilio de su expareja, se habría personado sobre las 9.30 en la puerta de la vivienda de la mujer, Lucinda E.M. y habría cometido el crimen. La pareja, de nacionalidad española, era muy conocida en la localidad tarraconense y el alcalde, Josep Poblet (CiU) se ha mostrado consternado porque prácticamente eran vecinos suyos. Fuentes municipales han informado que se ha previsto un minuto de silencio para condenar el suceso y no se descarta que se decreten días de luto.

Arma larga

Sobre las 9.45 los Mossos d’Esquadra han recibido un aviso de dos personas heridas por arma en la vía pública. Cuando han llegado, la mujer ya había fallecido y el hombre estaba recibiendo maniobras de reanimación. El presunto agresor, que habría usado un arma larga para cometer el crimen, ha sido trasladado al hospital Joan XXIII en estado crítico con una parada cardiorrespiratoria y posteriormente ha fallecido. El cuerpo de la mujer ha permanecido tenido en la calle hasta que a las 12 del mediodía se ha procedido al levantamiento del cadáver.

L’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Camp de Tarragona de los Mossos d’Esquadra ha abierto una investigación para esclarecer el crimen. Por el momento se desconoce si el presunto asesino tenía orden de alejamiento.

Diari de Tarragona 13-01-2016

Consternació aquest matí al centre de Vila-seca. Al voltant de les 9.30h un home, Santos G.M., espanyol i de 59 anys, ha matat d’un tret al cap a la seva ex parella, Lucinda Expósito Méndez, de 43, nascuda a Tarragona i d’orígen sudamericà. Els fets han tingut lloc al portal de casa seva, al carrer Sant Bernat Calvó cantonada amb carrer Creus. Després de matar-la, l’home s’hauria disparat a sí mateix a l’estomac i ha mort al cap de dues hores a l’hospital Joan XXIII després de patir una aturada cardiorespiratòria. Tenien dues filles, de 15 i 20 anys.

Aquest és el quart cas de mort per violència de gènere d’aquest 2016 a tot l’estat espanyol.

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0