Xarxa Feminista PV

Pontevedra: La Guardia Civil detiene a un hombre por matar a su expareja y al nuevo novio de ella en Arbo

Domingo 5 de julio de 2015

Comunicat de la Coordinadora Feminista de València

La Coordinadora Feminista de València manifesta la seua condemna per l’assassinat masclista que eleva a 24 les dones assassinades en 2015, 4 els xiquets i un home, en aquest cas la nova parella de la dóna.

La dóna, Beatriz Rodriguez Mariño de 30 anys, ha segut assassinada el 4 de juliol, junt a la seua parella actual, Sergio Rodriguez de 36 anys, en Arbo (Pontevedra) pel ex nuvi. La dóna tènia un fill menor de edat.

Aquest cap de setmana ha segut especialment cruel i d’una violència masclista salvatge.

En aquest moment de canvi als ajuntaments i Goberns Autonomics és l’hora de reclamar com a prioritari el cumpliment dels messures per combatre aquest femicidi, i el cumpliment del compromis contra la violència cap a les dones que varen signar els partits politics el passat 2 de maig.

Perque les retalladles als presupostos, la no aplicació de la llei, la manca de formació i sensibilització de les institucions que haurien d’haver detectat i protegit a la dona assassinada, han sigut decissives.

Des de la Coordinadora Feminista de València responsabilitzem directament als governs, locals,autonomics o de l’estat de l’Espanya, perque les retallades han segut i son causa directa de aquest assessinat, demanant que els nous goberns locals i autonomics el cumpliment de les lleis per fer efectiu i real el dret de les dones a viure sense violencia .

Exigim i exigirem el final d’aquests feminicidis, un assessorament real a totes les dones que el necessiten, el desenvolupament de la Llei intergral i la incorporació de partides presupostàries amb eixa finalitat.

Però a més, pensem que una societat que permet que ens assassinen pel fety de ser dones és una societat malalta. Per això, la Coordinadora recorda la importància de mostrar públicament el rebuig per aquest terroisme masclista i exigir al governs l,implicació que cal per erradicar-la.

No hi ha temps, no hi ha excuses, ja.

Tots el primer dimecres de mes, except a l.agost, a les 20 hores, a l,Ajunatment de València, rendim homenatge a totes les victimes i ens concentrem enfront de la violència contra les dones.

Cridem a la movilització a La Marxa Contra els Violències Maclistes el 7 de Novembre a Madrid

Ni una dóna menys

#TerrorismeMasclista #QüestióEstat #NiUnaMés #EnsFaltenTotes

Información:

Levante.emv 04-07-2015

levante-emv/efe vigo La Guardia Civil investiga la muerte de una pareja que fue hallada en la noche del viernes 3 de Julio en un coche en el municipio pontevedrés de Arbo, y tratará de esclarecer si de trata de un nuevo crimen de violencia machista.

Del resultado de las pruebas que están realizando los investigadores depende la comparecencia judicial de la expareja sentimental de Beatriz Rodríguez Mariño de 30 años, la mujer que fue hallada muerta ayer junto a Sergio Rodríguez de 36 años, un varón con el que supuestamente mantenía ahora una relación.

La expareja de la mujer fallecida Arturo Domínguez es el único detenido por este suceso y ayer permanecía en el cuartel de la Guardia Civil en Ponteareas.

Los cuerpos sin vida de Beatriz. y Sergio fueron hallados en el interior de un coche en una zona de monte en A Telleira, próxima a un campo de fútbol. No se trata de una zona especialmente apartada, según explicó Horacio Gil, alcalde de Arbo, ya que por ahí va gente a pasear o a practicar deporte.

Desde el primer momento, la principal línea de investigación es que se podría tratar de un posible crimen machista por la relación anterior de la fallecida con el detenido, aunque la Policía Judicial de la Guardia Civil no descarta otras hipótesis.

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0