Xarxa Feminista PV

Pontevedra 25 Agosto 2014: Asesinada una mujer por su marido

Martes 8 de julio de 2014

Comunicat de la Coordinadora Feminista de València

La Coordinadora Feminista de València mostra el rebuig davant l’assassinat d’una altra dona a mans d’un home maltractador a Barro (Pontevedra). Mónica, de 38 anys, ha estat assassinada per la seua parella, que després s’ha suïcidat.

Aquesta és la víctima número 44 en aquest rànquing macabre de feminicidis i que, desgraciadament són més de les que entren en les estadístiques. A més, recordem les víctimes d’agressions ingressades en institucions hospitalàries i la dona segrestada el passat 23 per la seua exparella i de la qual encara no sabem res. Com tampoc podem oblidar els casos de violència sexual que hem de patir les dones davant la mirada impasible del govern que es limita a donar recomanacions totalment sexistes i que fan recaure tota la responsabilitat sobre nosaltres.

Som les dones les que patim les agressions per part dels masclistes i desde les mateixes institucions que permeten injusticies contra nosaltres i mantenen a càrrecs públics que, mitjançant declaracions sexistes vergonyoses, fan apologia de la violència masclista.

Mai no ens acostumarem a aquesta violència contra les dones que no s’atura ni minva. Mentrestant, el govern continua retallant en protecció i recursos assistencials, en prevenció i educació, en vida. Amaga les xifres per disfressar una realitat cruenta que ens supera.

La violència contra les dones és la primera causa de mort prematura d’aquestes. Una societat que permet que ens assassinen pel fet de ser dones és una societat malalta. Per això, la coordinadora recorda la importància de mostrar el rebuig públicament davant aquesta xacra per exigir als governs la implicació que cal per a lluitar per eradicar-la.

Tots els primers dimecres de mes, a les 20 hores, a l’ajuntament de València, rendim homenatge a totes les víctimes i ens concentrem enfront de la violència contra les dones.

El terrorisme masclista ha ser una qüestió d’estat! NO més violència contra les dones!

València, 25 d’agost de 2014

25-8-2014 Público

Un hombre, de 48 años, ha matado a su mujer, de 38, supuestamente a tiros y luego se ha suicidado en su domicilio de la localidad de Barro (Pontevedra), según ha informado la Delegación del Gobierno en Galicia.

El delegado Samuel Juárez ha señalado ante las preguntas de los informadores que la pareja tenía dos hijos menores y que a primera hora de hoy se produjo una llamada del hombre a la Guardia Civil en la que anunciaba que había matado a su esposa y que su próxima acción sería suicidarse.

De la identidad de la víctima ha dicho Juárez, consultado en un acto informativo en el que participa en Santiago, que no hay constancia de denuncias previas que dejasen entrever una situación conflictiva entre los cónyuges. Así, al lamentar este suceso, ha indicado que "parece obvio" que es violencia machista, y ha recordado que está abierta una investigación para determinar lo acontecido.

La víctima fue localizada en la cocina de la vivienda con una herida de arma de fuego en la cabeza, mientras el cuerpo del varón estaba en un galpón anexo, donde se ahorcó.

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0