Xarxa Feminista PV

Madrid: Mujer degollada en Argande del Rey

Viernes 10 de julio de 2015

Comunicat de la Coordinadora Feminista de València

La Coordinadora Feminista de València manifesta la seua condemna per l’assassinat masclista que eleva a 29 les dones assassinades en 2015, 4 els xiquets i un home, parella de una dóna.

La dòna, de 24 anys i nacionalitat romanesa (sense mes dades) ha segut assassinada al seu domicili per un home de 30 anys que habia segut la seua parella, el 9 de juliol a Arganda del Rei , i despres s,ha suicidat.

No escolten el nostre misatge "Suicidat abans de assassinarla".

En 9 dies de juliol 7 dones, dues xiquets i un home han segut assassinades per causa de la violència masclista.

No sols continuem esperant els accions urgents per al compliment del deure d’ assegurar i garantir el dret de les dones a una vida sense violència, sino en aquestes dades insuportables ni tan siquiera aquest femicidi-feminicidi és mereix un lloc destacat en els noticies.

COM ÉS EL NUMERE DE DONES ASSASSINADES SUPORTABLE PERA L’ESTAT I LA SOCIETAT? NO HI HA LIMIT?

Continuem cridant , també als nous ajuntaments i Goberns Autonomics que és l’hora de tenir com a prioritat el cumpliment dels messures per combatre aquest femicidi, i el cumpliment del compromis contra la violència cap a les dones que varen signar els partits politics el passat 2 de maig.

Perque les retalladles als presupostos, la no aplicació de la llei, la manca de formació i sensibilització de les institucions que haurien d’haver detectat i protegit a la dona assassinada, han sigut decissives.

Des de la Coordinadora Feminista de València responsabilitzem directament als governs, locals,autonomics o de l’estat de l’Espanya, perque les retallades han segut i son causa directa de aquest assessinat, demanant que els nous goberns locals i autonomics el cumpliment de les lleis per fer efectiu i real el dret de les dones a viure sense violencia .

Exigim i exigirem el final d’aquests feminicidis, un assessorament real a totes les dones que el necessiten, el desenvolupament de la Llei intergral i la incorporació de partides presupostàries amb eixa finalitat.

Però a més, pensem que una societat que permet que ens assassinen pel fety de ser dones és una societat malalta. Per això, la Coordinadora recorda la importància de mostrar públicament el rebuig per aquest terroisme masclista i exigir al governs l,implicació que cal per erradicar-la.

No hi ha temps, no hi ha excuses, ja.

Tots el primer dimecres de mes, except a l.agost, a les 20 hores, a l,Ajunatment de València, rendim homenatge a totes les victimes i ens concentrem enfront de la violència contra les dones.

Aquest 25 de juliol es concentrarem a les 20 hores a la Plaça de la Mare de Deu.

Cridem a la movilització a La Marxa Contra els Violències Maclistes el 7 de Novembre a Madrid.

Ni una dóna menys

#TerrorismeMasclista #QüestióEstat #NiUnaMés #EnsFaltenTotes

Información:

Una pareja hallada muerta en su domicilio de Arganda

Los primeros datos apuntan a que se puede tratar de un caso de violencia de género. La mujer murió degollada y él ahorcado.

F. Javier Barroso Madrid 9 JUL 2015 El País

Una pareja de nacionalidad rumana fue hallada muerta por una patrulla de la Policía Municipal pasadas las once y media de la noche en un domicilio de Arganda del Rey, según informaron fuentes de la investigación. Los primeros datos apuntan a que se puede tratar de un caso de violencia de género, ya que la mujer, de 24 años, murió degollada y el hombre, de 30, se había ahorcado.

Los hechos se produjeron en un domicilio de la calle de los Huertos. Fueron los vecinos los que alertaron al teléfono de emergencias 112 y estos trasladaron el aviso a la Policía Local de Arganda, que mandó al lugar un coche patrulla. Algunos residentes señalaron que habían oído una discusión y algunos golpes en la vivienda.

Cuando llegaron los agentes, vieron que había un hombre colgado de una cuerda en la reja de una ventana. Esto les llevó a entrar de inmediato en la vivienda para ver si había algún residente más. Dentro se encontraba la mujer tendida en la cama de la habitación principal. Según las primeras investigaciones, la habían degollado y todavía tenía clavada el arma blanca utilizada en el asesinato.

Los policías locales comprobaron que ambos estaban ya sin vida y acordonaron la zona hasta la llegada de los especialistas de Policía Judicial y de Criminalística de la Guardia Civil, que se hicieron cargo de las pesquisas.

Los agentes del instituto armado han comprobado esta mañana que no existían denuncias previas por malos tratos y, por tanto, tampoco había órdenes de alejamiento vigentes. Según fuentes de la investigación, ambos habían mantenido una relación hacía tiempo pero en la actualidad no eran pareja.

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0