Xarxa Feminista PV

La Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir de València, contra la reforma de la Llei d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs

Sábado 11 de mayo de 2013

La Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir de València, contra la reforma de la Llei d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs.

Ahir es va constituir a València la Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir, integrada per diferents organitzacions, associacions i col•lectius feministes, sindicats i partits polítics, per a plantar cara a la reforma de la Llei d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs anunciada pel ministre de Justícia. La coordinadora s’oposa rotundament a aquesta retallada de drets de les dones, ja que considera que el dret a l’avortament està reconegut -entre d’altres- per l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa en la resolució que exigeix als 47 estats que pertanyen a la institució “despenalitzar l’avortament sinó ho han fet encara”... ” l’objectiu és que la societat protegesca les dones que no desitgen finalitzar el seu embarás”……. l’avortament és un dret, la llibertat de les dones a decidir sobre el seu cos ha de ser respectada, i els governs han de garantir aquesta pràctica accesible i segura

Amb una legislació arcaica i restrictiva, després dels anys de lluita feminista en l’Estat Espanyol pel dret a decidir sobre els nostres cossos, a l’any 2010 es va aprovar una Llei que amplia els nostres drets en salut sexual i reproductiva, en sintonia amb les lleis més avançades d’altres països europeus.

En aquest sentit, la proposta del Sr. Gallardón, fidel als ordres de l’església catòlica, suposa un enorme retrocés. Des dels Moviments Feministes de tot l’Estat s’està mostrant la indignació a la reforma proposada. Les dones no anem a consentir que ens lleven els nostres drets i ens facen retrocedir a aquells anys que havien d’eixir de l’estat per avortar.

Per tot això, la Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir de València ha programat una sèrie d’accions i protestes. La lluita continúa día a día. No s’aturem, volem que la societat ens acompanye, que totes les dones -les més joves, les més majors-sàpiguen que el dret a un avortament lliure, segur i dins de la sanitat pública és un dret que ens correspon.

La lluita conjunta és essencial, per això s’estan coordinant accions de les diferents organitzacions dels territoris de l’Estat. Hem calendaritzat una sèrie d’accions i actes encaminats a conscienciar al conjunt de la societat de la necessitat de mobilitzar-se per aquest dret fonamental, per a mostrar la nostra protesta i repulsa per la reforma anunciada. La Coordinadora Feminista pel dret a Decidir de València convida a totes les persones a participar d’aquests actes, les convocatòries dels quals anirà fent públiques.

Així mateix recorda que demà diumenge 12 de maig, acudirem a la manifestació #12M, Totes Juntes, amb la nostra pancarta pel Dret a Decidir. La Marea Violeta partirà de les Torres de Quart, on s’ha convocat a les 18 hores a totes les persones que vulguen acompanyar-nos per a reinvindicar el nostre dret a l’avortament lliure i gratuït. València 10 Maig 2013

Word - 76 KB
Comunicat Coordinadora Feminista Dret a decidir de València
Word - 66 KB
Comunicado Coordinadora Feminista Derecho a decidir de Valencia

INFORMACIÓ EN PREMSA

El Punt

La Veu

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0