Xarxa Feminista PV

Barcelona 28 Agosto2014: Un hombre mata a su mujer en l’Hospitalet

Viernes 11 de julio de 2014

Comunicat de la Coordinadora Feminista de València

La Coordinadora Feminista de València mostra el rebuig davant l’agressió brutal i assassinat d’una altra dona, de la qual encara no sabem el nom, de 45 anys, a mans d’un home maltractador a l’Hospitalet (Barcelona), apenes 24 hores després d’un altre femincidi també a Barcelona i a Lugo un home ha disparat a Sonia, de 38 anys, que roman a l’hospital en estat greu. Aquesta és la víctima número 47 en aquest rànquing macabre de feminicidis i que, desgraciadament són més de les que entren en les estadístiques. Encara amb l’horror de l’assassinat d’ahir a El Campello, hui tenim notícia d’aquesta nova agressió i assassinat.

Aquest estiu estem assistint a execucions de dones mentrestant el Govern continúa com si no passara res. Nosaltres no podem desconectar d’aquesta realitat que supera en molt el pitjor dels malsons.

A més, recordem les víctimes d’agressions ingressades en institucions hospitalàries i la dona segrestada el passat 23 per la seua exparella i de la qual encara no sabem res. Com tampoc podem oblidar els casos de violència sexual que hem de patir les dones davant la mirada impasible del govern que es limita a donar recomanacions totalment sexistes i que fan recaure tota la responsabilitat sobre nosaltres.

Som les dones les que patim les agressions per part dels masclistes i desde les mateixes institucions que permeten injusticies contra nosaltres i mantenen a càrrecs públics que, mitjançant declaracions sexistes vergonyoses, fan apologia de la violència masclista.

Mai no ens acostumarem a aquesta violència contra les dones que no s’atura ni minva. Mentrestant, el govern continua retallant en protecció i recursos assistencials, en prevenció i educació, en vida. Amaga les xifres per disfressar una realitat cruenta que ens supera.

La violència contra les dones és la primera causa de mort prematura d’aquestes. Una societat que permet que ens assassinen pel fet de ser dones és una societat malalta. Per això, la coordinadora recorda la importància de mostrar el rebuig públicament davant aquesta xacra per exigir als governs la implicació que cal per a lluitar per eradicar-la.

Tots els primers dimecres de mes, a les 20 hores, a l’ajuntament de València, rendim homenatge a totes les víctimes i ens concentrem enfront de la violència contra les dones.

El terrorisme masclista ha ser una qüestió d’estat! Exigim del govern de l’estat una urgent i immediata reunió per a tallar aquest goteig incesant d’assassinats de dones. Exigim el restabliment i dotació dels mitjans escaients per a la prevenció de la violència de gènere i per a la assistència integral de totes les dones en situació de maltractament.

NO més violència contra les dones!

València, 28 d’agost de 2014

Cuarta víctima de la violencia de género en tres días

Efe 28-08-2014 Público

Una mujer de 45 años ha muerto este jueves a manos de su compañero sentimental en el piso en el que residía, donde la acuchilló y después se quitó la vida, según han informado los Mossos d’Esquadra.

La policía catalana ha recibido el aviso de agresión pasadas las 14.30 horas y se ha desplazado al lugar de los hechos, donde ha encontrado a la mujer asesinada y a su compañero sentimental muerto.

Según las investigaciones policiales, el hombre, de 48 años, habría matado a cuchilladas a la mujer, de 45 y con la que tenía o había tenido un vínculo sentimental, y posteriormente se habría quitado la vida.

La investigación continúa abierta y hasta el lugar de los hechos se han desplazado servicios de emergencia que no han podido hacer nada por las dos personas, de nacionalidad española. Ahora está previsto que se levanten los cadáveres.

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0