Xarxa Feminista PV

Barcelona 27 Agosto 2014: Detenido un hombre acusado de matar a una mujer

Jueves 10 de julio de 2014

Comunicat de la Coordinadora Feminista de València

La Coordinadora Feminista de València mostra el rebuig davant l’agressió brutal i assassinat d’una altra dona, de la qual encara no sabem el nom, de 48 anys, a mans d’un home a Barcelona (cas en investigació). A més, a Lugo un home ha disparat a Sonia de 38 anys, que roman a l’hospital en estat greu.

Aquesta és la víctima número 46 en aquest rànquing macabre de feminicidis i que, desgraciadament són més de les que entren en les estadístiques. Encara amb l’horror de l’assassinat d’ahir a El Campello, hui tenim notícia d’aquesta nova agressió i assassinat.

Aquest estiu estem assistint a execucions de dones mentrestant el Govern continúa com si no passara res. Nosaltres no podem desconectar d’aquesta realitat que supera en molt el pitjor dels malsons.

A més, recordem les víctimes d’agressions ingressades en institucions hospitalàries i la dona segrestada el passat 23 per la seua exparella i de la qual encara no sabem res. Com tampoc podem oblidar els casos de violència sexual que hem de patir les dones davant la mirada impasible del govern que es limita a donar recomanacions totalment sexistes i que fan recaure tota la responsabilitat sobre nosaltres.

Som les dones les que patim les agressions per part dels masclistes i desde les mateixes institucions que permeten injusticies contra nosaltres i mantenen a càrrecs públics que, mitjançant declaracions sexistes vergonyoses, fan apologia de la violència masclista.

Mai no ens acostumarem a aquesta violència contra les dones que no s’atura ni minva. Mentrestant, el govern continua retallant en protecció i recursos assistencials, en prevenció i educació, en vida. Amaga les xifres per disfressar una realitat cruenta que ens supera.

La violència contra les dones és la primera causa de mort prematura d’aquestes. Una societat que permet que ens assassinen pel fet de ser dones és una societat malalta. Per això, la coordinadora recorda la importància de mostrar el rebuig públicament davant aquesta xacra per exigir als governs la implicació que cal per a lluitar per eradicar-la.

Tots els primers dimecres de mes, a les 20 hores, a l’ajuntament de València, rendim homenatge a totes les víctimes i ens concentrem enfront de la violència contra les dones.

El terrorisme masclista ha ser una qüestió d’estat! Exigim del govern de l’estat una urgent i immediata reunió per a tallar aquest goteig incesant d’assassinats de dones. Exigim el restabliment i dotació dels mitjans escaients per a la prevenció de la violència de gènere i per a la assistència integral de totes les dones en situació de maltractament.

NO més violència contra les dones!

València, 27 d’agost de 2014

EFE Barcelona 27/08/2014 Público

Los Mossos d’Esquadra han detenido este miércoles a un hombre de 70 años acusado de matar a una mujer de 49 en un domicilio del barrio barcelonés del Eixample, según ha informado la Policía catalana.

El crimen ha ocurrido hacia las nueve de la mañana en un piso de la calle Córcega de la capital catalana y la Policía está todavía investigando las circunstancias del mismo y la relación entre la víctima y el detenido para aclarar el móvil.

Según la fuente, los agentes del Grupo de Homicidios de los Mossos d’Esquadra de Barcelona están a la espera de interrogar al detenido para averiguar qué relación tenía con la víctima y determinar si puede tratarse de un caso de violencia machista, aunque por el momento mantienen abiertas todas las hipótesis.

El País 28-08-2014

Caso confirmado de violencia de género:

En Barcelona, en un piso del barrio del Eixample, un anciano de 70 años asesinó este miércoles a una mujer con la que mantenía una relación sentimental, según han informado fuentes próximas a la investigación.

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0