Xarxa Feminista PV

Barcelona: Detenido el marido de la mujer hallada muerta en Barcelona

Lunes 29 de junio de 2015

Comunicat de la Coordinadora Feminista de València

La Coordinadora Feminista de València manifesta la seua condemna per l’assassinat masclista que eleva a 22 les dones assassinades en 2015, a més de 2 xiquets.

Aquesta vegada és va trobar el cadaver d’una dóna dins de l’automovil llançat a l’aigua en el Port de Barcelona el darrer 26 de juny. La dóna tenia 41 anys i dues fills. Ha segut detingut el seu marit, de 50 anys vei de Granollers.

Està en investigació en aquest moment un altre assassinat a Vinarós, i a mès varies dones han segut greument maltractades i hospitalitzades en aquest mes de juny.

En aquest moment de canvi als ajuntaments i Goberns Autonomics és l’hora de reclamar com a prioritari el cumpliment dels messures per combatre aquest femicidi, i el compliment del compromis contra la violència cap a les dones que varen signar els partits politics el passat 2 de maig.

Perque les retalladles als presupostos, la no aplicació de la llei, la manca de formació i sensibilització de les institucions que haurien d’haver detectat i protegit a la dona assassinada, han sigut decissives.

Des de la Coordinadora Feminista de València responsabilitzem directament als governs, locals,autonomics o de l’estat de l’Espanya, perque les retallades han segut i son causa directa de aquest assessinat, demanant que els nous governs locals i autonòmics el cumpliment de les lleis per fer efectiu i real el dret de les dones a viure sense violencia .

Exigim i exigirem el final d’aquests feminicidis, un assessorament real a totes les dones que el necessiten, el desenvolupament de la Llei intergral i la incorporació de partides presupostàries amb eixa finalitat.

Però a més, pensem que una societat que permet que ens assassinen pel fet de ser dones és una societat malalta. Per això, la Coordinadora recorda la importància de mostrar públicament el rebuig per aquest terroisme masclista i exigir al governs l,implicació que cal per erradicar-la.

Dema, primer dimecres de mes, 1 de juliol, a les 20 hores, a l,Ajunatment de València, rendim homenatge a totes les victimes i ens concentrem enfront de la violència contra les dones.

Cridem a la movilització a La Marxa Contra les Violències Maclistes el 7 de Novembre a Madrid

Ni una dóna menys

#TerrorismeMasclista #QüestióEstat #NiUnaMés #EnsFaltenTotes

Información:

Alfonso L. Congostrina Barcelona 27 JUN 2015 El País

El viernes se halló el cadáver de la víctima en un vehículo que había caído al agua

La Guardia Civil detuvo la noche del viernes al marido de la mujer hallada muerta dentro de un vehículo hundido en el puerto de Barcelona la mañana del mismo día. Los agentes acusan al detenido —un hombre de 50 años y vecino de Granollers— de haber acabado con la vida de su esposa premeditadamente y de haber lanzado el cuerpo al mar dentro del coche.

Los hechos ocurrieron a las 6.40 horas del viernes, cuando varios trabajadores alertaron a la Policía Portuaria de que había caído un vehículo en el muelle Contradique Este del Puerto de Barcelona. Los agentes se pusieron en contacto con los Bomberos para sacar el vehículo del mar. Ningún testigo vio cómo había llegado el coche al lugar y si había alguien en su interior en el momento de caer dentro de las aguas del Puerto de Barcelona. La Autoridad Portuaria también contactó con los agentes de la Guardia Civil, encargados de realizar cualquier tipo de investigación criminal en la zona portuaria. Un equipo del Grupo Especial de Actividades Subacuáticas (GEAS) de la Guardia Civil se dirigió a la zona para intentar descubrir si había víctimas dentro del vehículo.

Inicialmente, debido a las aguas turbias de la zona y por la acumulación de barro en el coche, bomberos y guardias civiles descartaron la presencia de algún cuerpo dentro del vehículo. Tras sacar el coche a la superficie, con ayuda de una grúa, encontraron el cadáver de una mujer estirada en los asientos delanteros. La Guardia Civil inició una investigación para identificar el cadáver y averiguar las causas de la muerte.

Mientras las autoridades judiciales levantaban el cadáver y lo trasladaban hasta el anatómico-forense para realizar la autopsia, los agentes tomaron declaración a los posibles testigos, comprobaron los listados de acceso al muelle —ya que el suceso tuvo lugar en una zona restringida— y revisaron las cámaras de seguridad. Mientras, tomaron declaración al titular del turismo y comprobaron la identidad de la fallecida, una mujer de 41 años.

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0