Xarxa Feminista PV

Badajoz: Una mujer es asesinada por su pareja en el embalse de Alange

Viernes 8 de enero de 2016

Comunicat e la Coordinadora Feminista de València

La Coordinadora Feminista de València manifesta la seua condemna pels últims assassinats masclistes:

1.- El dia 31 de desembre de 2015 a Adra (Almería) una dona, Dima Mouaihat de 23 anys ha segut assassinada pel seu company de 62 anys en el domicili familiar amb una escopeta. L’home s’ha suïcidat. Tenien una xiqueta de 4 anys.

2.- El 31 de desembre de 2015 a Torrevieja (Alacant) trovaren una dona, Anna Nadolska de 31 anys i la filla de 9mesos, assassinades pel marit i pare per asfixia al domicili familiar. L’home es va suïcidar.

3.- El 4 de gener de 2016 a Madrid, una dona, de 43 anys ha segut assessinada per la seua parella en el domicli. L’home s’ha lliurat a la policia.

4.- El 5 de gener de 2016 a Galápagos (Guadalajara), una dona, Silvia de 33 anys, ha segut assassinada per la seua parella al domicili. Tenien una filla de 5 anys.

5.- El 8 de gener a Alange (Badajoz), una dona de 19 anys ha segut assassinada per la seua parella. La dona ho havia denunciat per maltractament i tènia ordre d’allunyament vigent.

L’any 2015, 70 dones, 9 xiquetes i xiquets han segut assassinades.

L’any 2016, 3 dones han segut assassinades en 8 dies.

*Es va omplir Madrid en la gran Marxa 7N contra les violències masclistes i en les manifestacions del 25 novembre i continuen els assassinats.*

I ja no és suficient amb les manifestacions de condemna. Ens estan matant i continuem exigint les accions urgents per al compliment del deure d’ assegurar i garantir el dret de les dones a una vida sense violència.

COM ÉS EL NOMBRE DE DONES ASSASSINADES SUPORTABLE PERA L’ESTAT I LA SOCIETAT? I DE CRIATURES? NO HI HA LÍMIT?

Cridem, també als Ajuntaments i Governs Autonòmics que és l’hora de tenir com a prioritat el compliment de les mesures per combatre aquest femicidi.

Aixi mateix emplacem a complir amb les resolucions i compromisos adquirits amb l’aprovació de les Mocions presentades als Ajuntaments.

Des de la Coordinadora Feminista de València responsabilitzem directament als governs, locals,autonòmics i de l’estat de l’Espanya, perquè les retallades han segut i són causa directa d’aquest assassinat.

Demanem als governs locals i autonòmics el compliment de les lleis per fer efectiu i real el dret de les dones a viure sense violència.

Exigim i exigirem el final d’aquests feminicidis, un assessorament real a totes les dones que el necessiten, el desenvolupament de la Llei integral i la incorporació de partides pressupostàries amb eixa finalitat.

Una societat que permet que ens assassinen pel fet de ser dones és una societat dolenta. Per això, la Coordinadora recorda la importància de mostrar públicament el rebuig per aquest terrorisme masclista i exigir als governs l’implicació que cal per eradicar-ho.

No hi ha temps, no hi ha excuses, JA.

LA LLUITA CONTINUA. ENS VOLEM VIVES I LLIURES

#TerrorismeMasclista #QüestióEstat #NiUnaMés #EnsFaltenTotes

Información:

El Mundo

Detienen a un hombre tras la aparición del cadáver de una chica flotando en un embalse de Badajoz

DAVID VIGARIOMérida

Actualizado 08/01/201614:12

Un hombre de nacionalidad rumana -de 26 años- ha sido detenido esta madrugada por su presunta relación en la muerte de su pareja sentimental, una joven -de 19 años-, también de la misma nacionalidad, cuyo cuerpo apareció el jueves flotando en el embalse de Alange (Badajoz).

Fuentes de la Fiscalía Provincial de Badajoz han confirmado que sobre el detenido pesaba una orden de alejamiento con respecto a la chica tras ser condenado hace aproximadamente dos meses por amenazas. Ambos vivían en la localidad pacense de Aceuchal.

La Junta de Extremadura ha emitido un comunicado en el que califica el suceso como un caso de violencia de género tras haberlo confirmado con la Delegación del Gobierno, aunque el caso está bajo secreto de sumario. En la nota, el ejecutivo regional hace un llamamiento a la sociedad para que "muestre su repulsa ante la violencia hacia las mujeres como un problema social de primer orden".

Una Unidad del Grupo Especial de Actividades Subacuáticas de la Guardia Civil (GEAS) recató el cadáver de la joven que flotaba en el agua del pantano con signos de haber sido golpeada. La llamada de alerta la dio un vecino de la zona al observar sobre las 11.00 horas el cadáver flotando sobre el agua, junto a la orilla. Durante las siguientes horas, los trabajos se centraron en identificar a la chica pues no se encontró su documentación. Al principio, se investigó en los datos del registro de personas desaparecidas.

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0